Arra kéri vásárlóit egy pécsi kisbolt, hogy ne vegyenek a hatósági áras "diktatúra termékekből"

Startlap - Startlap
A bolt tulajdonosa nem titkolja álláspontját, nemcsak az üzletben tette közzé kérését, hanem a Facebookon is megosztotta az erről készült fotókat. Esti hírösszefoglaló.

Arra kéri vásárlóit egy pécsi kisbolt, hogy ne vegyenek a hatósági áras “diktatúra termékekből”

A Kodály Delikátesz azzal indokolta a kérést, hogy a kormány által meghatározott fogyasztói árak hatalmas terhet rónak a vállalkozásra. Az üzletben a problémát konkrét számokkal szemléltették. A bolt tulajdonosa a Szabad Pécs megkeresésére azt mondta, fel sem merült benne, hogy hátrány érheti őt a vásárlói tájékoztató miatt. Részletek.

A Lidl mennyiségi korlátozást vezet be az árstopos termékekre

A Pénzcentrum szúrta ki az áruház februártól érvényes akciós újságjában, hogy az élelmiszerárstop hatálya alá tartozó termékekre mennyiségi korlátozást vezetnek be. Hogy ez mit jelent pontosan, az kiderül innen.

Szakszervezetek: hiába fenyegetőzik a kormány, megtartjuk a sztrájkot

Arra kérjük a szülőket és a kollégákat, hogy figyeljék a PDSZ és a PSZ felületeit, ne hagyják magukat megtéveszteni, főleg pedig ne engedjenek a fenyegetésnek

– írják közös közleményükben a szakszervezetek a hétfői pedagógussztrájk kapcsán. Továbbiak itt.

Ujhelyi: 900 millió forintot ítéltek meg Magyarországnak covid-tesztekre, de a kormánynak nem kellett

A szocialista politikus közölte, hogy a magyar kormány egyetlen forintot sem igényelt a lehívható uniós keretből. Bővebben.

Ügyvédje szerint M. Richárd egy napig haldoklott a zárkájában

Segítségnyújtás elmulasztás és foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt tett feljelentést M. Richárd és ügyvédje, amiért a férfit állításuk szerint egy napig nem látták el megfelelően, miután decemberben sztrókot kapott a börtönben. Részletek.

Republikon: Novák Katalint kevesebben kedvelik, mint ahányan utálják

Még így sem tartozik a népszerűtlen politikusok közé a Fidesz államfő-jelöltje. Ide kattintva  arról is olvashatsz, hogy áll most a pártok népszerűségi versenye az intézet kutatása szerint.

A 106-ból 94 körzetben van jelöltje a Kétfarkú Kutya Pártnak

Kovács Gergely, a párt társelnöke szerint ennyi jelölt kell ahhoz, hogy 71 helyen biztosan össze tudják gyűjteni az aláírásokat. Kovács szólt arról is, mire számít, ha áprilisban veszít az ellenzék.Bővebben.

Gyulay Zsolt a MOB új elnöke

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Az 57 éves, kajakosként kétszeres olimpiai, hatszoros világbajnok Gyulay jelenleg a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója, és a közgyűlés előtt azt mondta, nem fogja feladni eddigi munkáját. A Magyar Olimpiai Bizottság újdonsült elnökének friss nyilatkozatát, terveit itt találod.

Varga Mihály olyan jó hírt kapott hétvégére, hogy rögtön kommentelt is a saját posztja alá

“A magyar gazdaság előre megy, nem hátra!” – írta a pénzügyminiszter a saját posztjához. Ha érdekel, pontosan minek örülhet annyira Varga Mihály, kattints ide.

Ukrán elnök: Háborús pánikkeltés zajlik

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök  kitart amellett, hogy Moszkva semmivel nem jelent most nagyobb veszélyt országára, mint korábban. A CNN értesülései szerint Zelenszkij és Joe Biden csütörtöki telefonbeszélgetése nem sült el a legjobban. Részletek

Mindeközben az amerikai elnök kilátásba helyezte, hogy az Egyesült Államok hamarosan újabb katonákat vezényel kelet-európai NATO-tagállamokba az ukrajnai válság miatt. Bővebben.

Borítókép: Illusztráció. Fotó: Getty Images

Ez is érdekelhet

képcím

Gulyás Gergely: Ami most történik, ahhoz nincs közöm, de ha...

képcím

A Spar vezére szerint Orbán "zaklatja" őket, Svájcba...

képcím

Nyomkövetőt tettek a nemzeti konzultáció egyik válaszlevelébe