Kiemelt Hírek 2020. március 17.

Anyagi támogatást nyújt dolgozóinak az egyik jelentős magyar bolthálózat

Startlap Kiemelt Hírek 2020. március 17.
A koronavírusra való tekintettel fizetéselőleget biztosítanak, és az egyik többségi tulajdonos támogatási keretet különített el a munkavállalók számára. Esti hírösszefoglaló.

Fizetéselőleget biztosítanak, és támogatási keretet különítettek el a dolgozóknak az egyik jelentős magyar bolthálózatnál

A vállalat vezetése úgy döntött, hogy a járvány miatt előállt anyagi krízisben minden munkatársának fizetéselőleget biztosít, valamint a cég egyik többségi tulajdonosa további támogatási keretet ajánlott fel, mint magánszemély. Részletek itt.

Operatív törzs: kiderült, hány súlyos állapotú beteg van Magyarországon, és az is, hogy mégsem tilos kimenni a szabadba, sőt

Az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján Müller Cecília országos tiszti főorvos fontos bejelentéseket tett. Egyebek mellett beszámolt a súlyos betegek számáról, és kifejtette, mire számíthatunk a következő napokban: most fog igazán eldurvulni a járványhelyzet. Plusz arról is tájékoztatott, hogy van olyan házon kívüli tevékenység, amit kifejezetten ajánlanak. Részletek itt.

Elmarad a a foci-Eb, bezár a győri Audi-gyár

A norvég szövetség Twitter-oldalán megerősítették a pletykát: a koronavírus-járvány miatt idén nem rendezik meg a labdarúgó Európa-bajnokságot. Részletek itt.

Péntekig fokozatosan csökkentik, jövő hétfőtől pedig teljesen leáll a győr Audi-gyár termelése. A témáról ebben a cikkben olvashatsz.

Spanyolországban a harmadik legdurvább a járványhelyzet, és ezt nőnapi tüntetésekkel sikerült elérniük

Fotó: Miquel Llop/NurPhoto via Getty Images

Kína, Irán és Olaszország után kedd óta Spanyolországban a legsúlyosabb a koronavírus-járvány. A kínai és az olasz tapasztalatok alapján pontosan tudhatták volna, mire számíthatnak, a helyi illetékesek azonban szigorító intézkedések helyett nagyjából mindent megtettek azért, hogy a vírus a lehető leggyorsabban terjedjen. Részletek itt.

A Magyar Orvosi Kamara elnöke: Lakossági fegyelem nélkül teljesen mindegy, mennyi lélegeztetőgép van

Kincses Gyula szerint már csak karnyújtásnyira van az a szakasz, amikor nemcsak a megelőzés számít, hanem az ellátás is, és akkor már nem lehet mindenkit a Szent Lászlóba küldeni. Kincses szerint nem az orvosok hiányával van a gond, hanem a rosszul szervezett rendszerrel. A kamara elnöke ebben az interjúban beszél az ellátórendszer állapotáról, a járványhelyzetről, valamint a politikai támadásokról.

Kétségbeesés és tehetetlenség helyett példaértékű összefogást hozott a távoktatás a magyar iskolákba

Március 13. sokáig emlékezetes napja lesz a hazai közoktatás történetének: Orbán Viktor ezen a pénteki napon jelentette be este negyed tízkor, hogy hétfőtől bezárnak az iskolák, és digitális tanítási rend érvényes. A pedagógusoknak tehát két napjuk volt arra, hogy újragondolják a képzési tervet, vagyis kitört a pánik – gondolnánk mi. De ehelyett egészen más történt: példaértékű összefogás jött létre a magyar iskolákért. Minderről bővebben ebben a cikkben olvashatsz.

A koronavírusos marokkói miniszter Zalában is tiszteletét tette

Abdelkader Amara marokkói miniszterről nem sokkal Magyarországról való hazatérése után derült ki, hogy fertőzött. Arról, hogy pontosan merre volt Zala megyében, kikkel érintkezett, és milyen intézkedéseket rendeltek el az eset miatt, itt írnak.

Videónapló a kórházi karanténból: 13 nap után ment le a láza a gimnazista fiú anyukájának

Vlogot indított a Szent László Kórházkaranténjából annak a koronavírus-fertőzött nőnek a fia, akit annak ellenére nem teszteltek időben, hogy lázzal jelentkezett a kórházban. Levente beszámolt beteg családtagjai állapotáról, plusz elmesélte, milyen mindennapi nehézségeik akadtak az intézményen belül, illetve az odakint elintézendő ügyeikkel. A felvételt ide kattintva nézheted meg.

Vuhanban már csak egyetlen új fertőzöttet regisztráltak, de még mindig nem tudjuk, mennyire halálos a Covid-19

Egész Kínában radikálisan lecsökkent a kínai koronavírus-fertőzések száma, a betegség epicentrumaként ismert Vuhanban már szinte nincs is új beteg. A járvány helyi alakulásáról ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Fotó: DeFodi Images via Getty Images

A folyamatosan változó adattengerben igen nehéz megállapítani a koronavírus mortalitási rátáját. Az szemmel látható, hogy a számokat módosítja az egyes országok hozzáállása a betegséghez. De mégis mit jelent ez számokban kifejezve, mit jelent tudni a Covid-19 halálozási rátájáról? Erről szól ez a cikk.

Ingyen lakást kínálnak az egészségügyi dolgozóknak egy Facebook-csoportban, és mozgalom indulhat az albérletárak csökkentéséért

Airbnb-lakások tulajdonosai csoportot alakítottak a Facebookon, hogy ingyenes lakhatási lehetőséget ajánlanak fel egészségügyi dolgozók számára. A cél, hogy az egészségügyisek ne fertőzzék meg családtagjaikat. Ha erre a linkre kattintasz, akkor egy rövid interjút találsz a csoport adminjával, amiből kiderül, hogy halad a kezdeményezés.

A koronavírus miatt sokan munka nélkül maradtak, így az eleve horror albérleti díjakat képtelenek kifizetni. Egy lakástulajdonos saját története alapján a Facebook-posztban buzdítja az embereket arra, hogy engedjék el a bérleti díjak felét. Ha kíváncsi vagy a bejegyzésre, illetve annak fogadtatására, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

Keresés az oldalon