Amerikai elemzők elárulták, mikor éri el Magyarországon a csúcsot a járvány

Startlap - Startlap
Sajnos az októberi jóslatukhoz képest, amelyet még a szigorúbb intézkedések elrendelése előtt mutattak, szinte alig javult a helyzet. Esti hírösszefoglaló.

Amerikai elemzők elárulták, mikor éri el Magyarországon a csúcsot a járvány

A Bill és Melinda Gates Alapítvány támogatásával létrejött, egészségügyi trendek modellezésével foglalkozó kutatóintézet (IHME) prognózisa az aktuális szabályok és statisztikák fényében mutatja meg, milyen lesz a járvány lefutása az egyes országokban. Sajnos az októberi jóslatukhoz képest, amelyet még a szigorúbb intézkedések elrendelése előtt mutattak, szinte alig javult a helyzet, a halálozások száma dermesztő. Ha kíváncsi vagy a prognózisra, akkor ezt a cikket olvasd el.

Felállították a Parlament elé az Ország Karácsonyfáját, egy 40 éves székesfehérvári ezüstfenyőt

A fát a helyi hivatásos tűzoltók vágták a Surányi utca egyik házának kertjéből hétfőn, miután a  család úgy döntött, felajánlják a növényt az országnak. Fotók és további részletek ebben a cikkben.

Levelet küldtek Kenyából Orbán Viktornak

A küldemény a helyi főváros nyomornegyedének egyik egyházközösségéből érkezett, ahonnan köszönetet mondtak Magyarország segítségéért. Orbán Viktor levelébe erre a linkre kattintva olvashatsz bele.

Szlávik János: Sokan nem akarják majd beoltatni magukat a koronavírus elleni vakcinával

Szlávik János az operatív törzs ügyeleti központjának vezetőjével közösen rendkívüli sajtótájékoztatót tart Budapesten 2020. március 4-én. (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének osztályvezető főorvosa szerint lehet segíteni a lakosság alacsony oltási hajlandóságán, illetve egy jó hírrel is szolgált a vakcinákkal kapcsolatban. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

“Pokolfajzatok” – Gyurcsány Ferenc erős szavakkal ekézi a kormányt

A Demokratikus Koalíció elnöke szerint “egyszerre drámai és egyben rettenetesen dühítő” a “magyarok kormányának” viselkedése.Gyurcsány Ferenc egy Facebook-posztban írt erről, amelyet itt lehet megtekinteni.

Rogán Antal szerint akik drágálják a nemzeti konzultációt, azok a postától sajnálják a támogatást

Rogán Antal roppant ritkán szerepel, így nagy esemény az Országgyűlés Igazságügyi bizottsága általi éves meghallgatása, amelynek során lehet tőle kérdezni. A miniszter izgalmas témákra reagált, a legjobb részeket ebben a cikkben idézik.

A NER kedvenc magánrepülőjét a határzár sem állíthatja meg: Rijekától Londonig mindenfelé járt az ősszel

Ugyan a nyári nagy tengerparti ingázás után az OE-LEM lajstromjelű magángép a határok lezárása után kicsit megpihent, de hiába inti óva a polgárokat a külügyminisztérium a külföldi utazásoktól, az Orbán Viktor, Mészáros Lőrinc, Szíjj László és Garancsi István által is használt 17 milliárd forintos jármű jó sokat fordult azóta. Minderről bővebben itt írnak.

Orosz bejelentés: A Szputnyik V vakcina is 90 százalékos hatékonyságú

A Gam-COVID-Vac, vagyis a Szputnyik V ampullái. (Fotó: Mikhail JaparidzeTASS via Getty Images)

A vakcinát fejlesztő Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RDIF) közleményben számolt be az oltóanyag eddigi klinikai vizsgálatainak eredményeiről. Részletek itt.

Támogatja a Fidesz Volner javaslatát, tovább szigorodhat a listaállítás

A kormánypártok képviselői egyhangúlag megszavazták a Volner Párt törvénymódosítási javaslatát, amelynek értelmében gyakorlatilag teljesen lehetetlenné válik az ellenzék számára két lista állítása is. Miről szól a Jobbik egykori frakcióvezetőjének ötlete, és pontosan milyen következményekkel jár, amennyiben elfogadják? Erről szól ez a cikk.

Titokzatos fémoszlopra bukkantak a sivatag közepén Utahban

A vadőrök éppen a juhokat számlálták egy helikopterről, amikor a gépen utazó biológus észrevette a különös, 3,6 méter magas objektumot. Az oszlopról készült fotó, amelyet a további információkkal együtt itt találsz.

Ez is érdekelhet

képcím

Rogán Antal megszólalt Magyar Péterrel kapcsolatban

képcím

Rogán: Ha Judit ezeket komolyan gondolta, akkor finoman szólva...

képcím

Londoni luxusszálloda előtt fotózták Rogán Antalt