Kiemelt Hírek 2018. december 02.

Amerikában elítéltek egy magyar párt, akik milliókat szereztek lopott bankártya adatokkal

Fruzsi Kiemelt Hírek 2018. december 02.
A férfi eleinte azzal védekezett, hogy csak találta a több mint 80 lopott kártyát, és gondolta megnézi, hogy működnek-e.

Két év szabadságvesztésre ítéltek az Egyesült Államokban két magyar állampolgárt, akik közel tízmillió forintot tulajdonítottak el lopott bankártya adatokkal – írja a hvg.hu a helyi sajtó alapján.

A 39 éves T. Dániel és a 31 éves T. Gabriella – akikről a hírről beszámoló NOLA oldalán fényképek is találhatók –  csütörtökön állt a szövetségi bíróság elé, mivel készpénzt loptak a louisiana állambeli Jefferson megye egyik bankjából a lopot adatok segítségével. A magát bűnösnek valló pár két év börtönt és további egy év felügyeletet kapott, de hamarosan egy helyi állami bíróságon is a vádlottak padjára kell állniuk, ahol 80 rendbeli monetáris eszközzel való visszaélés a vád.

A párost a hatóságok egy ATM kamerájának felvételei segítségével kapták el, amin látszott a két elkövető, valamit az általuk vezetett fekete színű Toyota Prius. Az autóról kiderült, hogy egy New Orleans-i férfi tulajdona, aki egy autómegosztó applikáción keresztül T. Dánielnek adta bérbe a járművet.

A rendőrök innen már könnyedén eljutottak Metairie városába, ahol egy bérelt lakásban bukkantak rá a két magyarra, 81 PIN-kódos ajándékkártya, valamint 32 615 dollár (körübelül 9,3 millió forint) társaságában. T. Dániel eleinte azt próbálta elhitetni a rendőrökkel, hogy csak találta a kártyákat – mind a 81 darabot – és pusztán kipróbálta, hogy működnek-e. A nő azonban elismerte, hogy a férfi hazudik, és azt vallotta, hogy társa utasításai szerint vette fel a pénzt az automatákból. Vallomása szerint az USA-ba T. Dániel meghívására utazott, akinél megérkezésekor már ott voltak a kártyák.

Hogy a páros szövetségi ítéletének milyen hatása lesz az állami bírósági eljárásra, azt egyelőre nem tudni. Az ügy tárgyalását csütörtökön kezdik meg.

Keresés az oldalon