Kiemelt Hírek 2019. június 20.

Ebben a magyar városban már a gyerekorvosoknak kell felnőtt ügyeletet vállalni

Startlap Kiemelt Hírek 2019. június 20.
Érden is megállapodott az ellenzék a közös jelöltállításról. Érdemi vallomást tett a Viking kapitánya. Csomó ember még mindig nem tudja, mikor száll fel a gépe Ferihegyről. Hírösszefoglaló.

Gyermekorvosoknak is felnőtt ügyeletet kell vállalniuk Balatonalmádiban, hogy legyen ellátás

A balatonalmádi egészségházban gyermekorvosoknak is felnőtt ügyeleti időpontot kellett vállalniuk annak érdekében, hogy el tudják látni a betegeket. Ha érdekel, hogyan fajult idáig a helyzet a tóparti településen, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

Hajóbaleset: a Viking Sing kapitánya érdemi vallomást tett, Pintér Sándor kitüntetéseket adott át

Cáfolja a BRFK a sajtó azon értesülését, hogy a Dunai hajóbaleset ügyében cserbenhagyás és elsősegélynyújtás elmulasztása miatt is nyomoznak, továbbá azt is, hogy a Hableánnyal ütköző Viking kapitánya a baleset pillanatában szelfizett volna. Innen kiderül, mivel gyanúsítja valójában a rendőrség Jurij C.-t, valamint az is, mit mondott tanúvallomásában a kapitány.

A Pintér Sándor által átadott kitüntetések. (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Mindeközben Pintér Sándor csütörtökön Budapesten elismeréseket adott át a hajóbaleset utasai, legénysége mentésében és a hajóroncs kiemelésében rendkívüli helytállást tanúsító szakembereknek, hatósági és civil személyeknek. Erről bővebben itt olvashatsz.

Érden is megszületett az ellenzéki megállapodás az önkormányzati választásra

Hosszas tárgyalásokat követően az érdi Közéleti Kerekasztal Facebook-oldalán jelent meg a közlemény, melyben bejelentették, hogy hat ellenzéki párt és három civil szervezet megegyezett Érden a közös jelölt állításáról az őszi önkormányzati választásokon. Az előzményekről, valamint a megállapodás résztvevőirőlitt olvashatsz bővebben.

“Felháborító ami itt folyik” – 140 ember még mindig nem tudja, mikor indul a gépe Ferihegyről

Szerdán lezárták a ferihegyi repteret futópályahiba miatt, amelyet este nyolc körülre sikerült kijavítani, így újra megindulhatott a légiforgalom. A hiba 28 gép felszállását érintette, amelyek egyike – egy korfui gép – még mindig nem indult el, de a csúszásról finoman szólva nem tájékoztattak rendesen. Erről az egyik utas adott érzékletes beszámolót, aki szerint a helyzet felháborító. A szavait itt olvashatod el, ahol egy videót is találsz egy másik korfui gép hasonló esetéről.

Videón, ahogy Orbán Viktor énekel Sebestyén Mártával

Fotó: Facebook/ Orbán Viktor

Orbán Viktor a Független Magyarország Napja alkalmából fogadást tartott a Karmelita kolostor teraszán, amely eseményről a Facebook-oldalán egy videót is közzétett. Az itt található felvételen megnézheted, ahogyan viccelődik a miniszterelnök Nagy Feróval, majd végül együtt énekel Sebestyén Márta Kossuth-díjas népdalénekessel. A meghívottak között feltűnt Kudlik Júlia, Király Gábor és Leslie Mandoki is.

“Így még nem jártunk, hogy egy 150 milliós munkára gyakorlatilag három hetünk van” – háborús övezetre hasonlítanak a strandok a Balaton déli partján 

A fenti idézet Dorogi Sándor balatonszárszói polgármester szájából hangzott el, amikor arról beszélt, miért a munkagépek és káosz uralják a település strandját. Annak ellenére ugyanis, hogy már bőven beköszöntött a nyár, a Balaton déli partjának számos strandján háborús állapotok vannak. A felújítás hosszú távon természetesen remek, de az időzítésre nehéz magyarázatot találni. Ebben a cikkben egy csomó képet találsz több település feltúrt fürdőhelyéről, valamint kiderül, miért éppen most sürögnek a munkások a strandokon.

Titokban felújították a 80 éves néni házát, amíg ő életében először a Balatonon nyaralt 

Forrás: RTL Klub

Drotár Jánosné örömében sírva fakadt, amikor a Balatonról hazatérve meglátta, hogy amíg ő távol volt, felújították a házát. A 80 éves nyugdíjas szegény körülmények között neveli két unokáját, és korábban egy Facebookon közzétett videóban kért segítséget. Számos adományt kapott, és A Kívánság nevű Facebook-oldal szerevezői a Balatonra is elvitték, ahol sem az idős asszony, sem unokái nem jártak még soha. Amíg a család pihent, a házukat teljes titokban felújították. Az alábbi cikkben egy megható videót találsz minderről.

Komoly változást javasol az MNB az elektronikus tranzakciók növelése érdekében

Több ország kormánya hirdette meg a készpénzmentes társadalmat – közölte Bartha Lajos, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénzügyi infrastruktúráért és bankműveletekért felelős ügyvezető igazgatója egy pénzügyi konferencián. A kormányzatok ezzel küzdenének a feketegazdaság és a drága készpénzhasználat ellen. Az MNB is szeretné, ha megnövekedne az elektronikus tranzakciók száma, ehhez innovációkra és vonzó árazásra lenne szükség. Ha érdekel, milyen gyökeres változtatást javasol az MNB, valamint kíváncsi vagy arra, hogyan szokott fizetni a magyar, akkor ezt a cikket olvasd el.

Keresés az oldalon