Alex Soros: Alig várom a napot, amikor Magyarország ismét demokratikus ország lesz

Startlap - Startlap
Mintha mi se történt volna, újra kikötött Pesten a Viking Sigyn, és kiderült, mennyivel ment a Hableány az ütközés idején. Sorsdöntő ítélet született egy devizahiteles ügyében. Vége a migrációs válságnak. Hírösszefoglaló.

Alex Soros a CEU diplomaosztóján: “Én már alig várom a napot, amikor Magyarország ismét demokratikus ország lesz”

Alexander Soros a CEU diplomaosztóján gratulált a végzősöknek, tolmácsolta apja, Soros György üvözletét, és az egyetem alapítványával kapcsolatos terveiről, valamint az elmúlt időszakról beszélt. Azt, hogy mit is mondott pontosan, itt foglalták össze.

Hajókatasztrófa: Mintha mi se történt volna, újra kikötött Pesten a Viking Sigyn, plusz kiderült, mennyivel ment a Hableány az ütközés idején

Kevesebb mint egy hónap telt el azóta, hogy a Hableány sétahajó elsüllyedt, és fedélzetén lévő 35 személy közül 28 meghalt, miután a turistahajó összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. Hétfő délelőtt azonban lefotózták, ahogya Viking az Erzsébet híd és a Szabadság híd között a pesti oldalon áll. A fotóért ide kattints.

A Clark Ádám úszódaru az elszállítást végző uszályra emeli az elsüllyedt Hableány turistahajó roncsát 2019. június 11-én. (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Egy internetes oldalon megjelent értekezés szerint azon hajó, amely nem képes folyásiránnyal szemben legalább 6 kilométer/órás sebességre, nem mehet ki a folyóra, márpedig a Hableány ennél jóval kisebb tempóban haladt, amikor a baleset történt. Így felmerül a turistahajó üzemeltetőjének felelőssége is. A rendőrség hétfő reggel közleményben reagált erre.

Sorsdöntő ítélet: megvan az első devizahiteles, akinek érvénytelenítették a szerződését

Jogerősen érvénytelenné nyilvánított egy devizahitel-szerződést hétfőn a Fővárosi Ítélőtábla a Kúria devizahiteles pereket vizsgáló testülete által tett ajánlások alapján. A devizahitelesek számára kulcsfontosságú döntésről itt olvashatsz bővebben.

A migrációs válságnak hivatalosan is vége a kontinensen, de Orbán Viktor még mindig hősiesen harcol a nagy semmi ellen

Fotó: Christopher Furlong/Getty Images

Hétfőn közzétett éves jelentésében az Európai Menekültügyi Támogatási Hivatal (EASO) az EU tagállamokban benyújtott nemzetközi védelm iránti kérelmek száma alapján arról ír: véget ért a migrációs válság. A szerzők kiemelték: a beadványok száma meglehetősen stabilan alakult, ugyanakkor lényeges eltérések voltak az egyes országok között. Erről részletesen itt tájékozódhatsz.

Hamarosan több bankjegy örökre értéktelenné válik

Az új tízezres bemutatásával 2014-ben elindított bankjegycsere idén fejeződött be az új ötszázas megjelenésével. De ezen év nemcsak az új bankjegyek megjelenése miatt fontos, hanem azért is, mert három régebbi típusú bankót rövidesen már a Nemzeti Bankban sem lehet beváltani. És meglepő módon ezek még mindig több milliárd foritnyi értékben lapulnak a lakosságnál. Ebből a cikkből megtudhatod, mely bankjegyekről van szó, valamint azt is, hogy mi a végső határidő, és hogyan lehet beváltani a kérdéses fizetőeszközöket.

Igazolták, hogy végtelenül aránytalanul bánik a kormánymédia az ellenzékkel

A Mérték Médiaelemző Műhelyaz RTL Magyarország felkérésére elemezte a csatorna saját Híradójának, valamint a Duna TV, illetve a kormányközeli tulajdonban lévő TV2 fő hírműsorainak tartalmát az EP-kampány ideje alatt. Az eddig is sejthető volt, hogy az ellenzék és a kormányoldal nem éppen hasonló hangsúllyal szerepel a köztévé, illetve a TV2 képernyőjén, most azonban mindezt ékesszóló és drasztikus számokkal is alátámasztották. Az eredményeiket ebben a cikkben találod.

Sokba került, de keveseket hozott lázba Rogán Antal feleségének szépségversenye

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#inspiralonok2019 #friends #inspiralonokestje @femcafe.hu @rogancecilia

Kata Sarka (@katasarka) által megosztott bejegyzés,

A Nielsen adatai szerint nem igazán vonzotta a tekinteteket a Rogán Cecília és Sarka Kata neve fémjelezte Magyarország Szépe verseny, amiért tavaly is és idén is az adófizetőknek kellett mélyen a zsebükbe nyúlni. Ha érdekel, hányan nézték a műsort, és mennyibe került mindez, akkor ezt a cikket nézd meg.

A kormánynak már egyre kevésbé fontos, hogy jól fusson a Rádió 1, de Sebestyén Balázsék azért még mindig nagyon szép osztalékot biztosítanak Vajna örököseinek

A Radio 1 állami reklámbevételeinek elemzése arra enged következtetni, hogy a kormány már nem akarja mindenáron bevétellel kitömni a néhai Andy Vajna csatornáját. Az adózott eredmény is csökkent, de még mindig igen komoly összeget tehetnek zsebre a tulajdonosok. Itt olvass tovább, hogy megtudd, mennyi is az annyi.

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán: Magyarország nem fogja blokkolni a NATO ukrajnai döntéseit

képcím

Orbán Viktor Magyar Péterről: Bonyolította az életünket

képcím

Orbán Viktor: Legyőztük a régi és az új ellenzéket, a...