Akkora a kereslet a hatósági áras tűzifára, hogy több helyen várólista van

Startlap - Startlap
Akad olyan erdészet, ahol több mint két hónap a várakozási idő, de olyan is, ahol meg se tudják mondani, mikor érkezik ismét tüzelő. Az állami gazdasági az emberhiány miatt küszködnek a kitermeléssel. Délelőtti hírösszefoglaló.

Akkora a kereslet a hatósági áras tűzifára, hogy több helyen várólista van

Akad olyan telep, ahol több hónapot kell várakozni, a Blikk videóján pedig látszik, hogy Monoron például már azért is sorban kell állni, hogy az igénylők leadhassák az adataikat, és olyan erdészet is van, ahol meg se tudják mondani, mikorra várható újra tüzelő. A nyilatkozó erdőmérnök szerint a probléma a szakértő munkaerő hiánya. Bővebben.

Varga Judit milliós plusz pénzt kap minden hónapban kuratóriumi elnökként

Míg februárban még válaszra sem méltatta, az EU-támogatások lehívása érdekében az Európai Bizottságnak tett vállalásoknak köszönhetően immár 15 napon belül eleget tett a sajtó közérdekű adatigénylésének a Miskolci Egyetemet fenntartó vagyonkezelő alapítvány. Ebből kiderült, hogy a korábban feladatát még tiszteletdíj nélkül teljesítő Varga Judit és Miskolc ellenzéki polgármestere egyaránt komoly összeget vesznek már fel, az alapítvány többi tagja pedig fejenként 20 millió forint feletti juttatásban részesült. Részletek.

Hadházy Ákos nélkül indul a parlament őszi ülésszaka

Egynapos üléssel kezdi a munkát az Országgyűlés, amelynek során megemlékeznek a közelmúltban elhunyt képviselőkről, és ketten is képviselői esküt tesznek, Hadházy Ákosnak azonban erre nem adnak lehetőséget. Hét képviselő – köztük Jakab Péter és Fekete-Győr András – mentelmi jogáról is döntenek. Bővebben.

Giorgia Meloni: Az olaszok egyértelmű üzenetet küldtek az Olasz Testvérek által vezetett jobboldali kormány mellett

Riccardo Fabi/NurPhoto via Getty Images

A második világháború óta először alakulhat szélsőjobboldali kormány Olaszországban, miután Giorgia Meloni szélsőjobboldali szövetsége magabiztosan nyerte meg az olasz választásokat. Orbán Viktor politikai igazgatója, Orbán Balázs vasárnap gratulált a kormány “megbízható társának”. Részletek.

Lázadás tört ki Dagesztánban Putyin mozgósítása miatt

Az oroszországi Dagesztánban a rendőrökkel is összecsaptak a tiltakozók, akik a részleges mozgósítás miatt mentek utcára, a hatóságok figyelmeztető lövésekkel, sokkolóval és gumibotokkal válaszoltak; egy orosz lap súlyos számadatot közölt a titkosszolgálatra hivatkozva arról, hány férfi menekült el az országból Putyin bejelentése óta. Az orosz-ukrán háború eseményei percről percre.

Az állami börtönökben is 18 fok lesz, és irtózatos infláció

A büntetés-végrehajtási intézetekben található boltokban akár 20-30 százalékos infláció is lehet, miközben a fogvatartottak fizetése változatlanul mindösszesen 33 ezer forint marad. A helyzetet tovább nehezíti, hogy a fűtésen itt is spórolni kell, és a rabok étkeztetésére vonatkozó szerződéseket rendszeresen felülírják az elszabadult árak miatt. Ha érdekel a téma, akkor itt folytasd az olvasást.

Még a koronavírus-pánik idején sem voltak ilyen borúlátóak a magyarok

Az üzleti bizalmi index kis mértékben emelkedett – ugyanakkor továbbra is a negatív tartományban van -, a fogyasztói bizalmi index április óta rendkívüli mértékben zuhant, és a lakosság félelme a munkanélküliségtől erősödött. Mindez a GKI Gazdaságkutató felméréséből derült ki, amelynek eredményeit erre a linkre kattintva ismerheted meg.

Lángokba borult a világ legnagyobb piaca Párizsban

A francia főváros déli elővárosában található Rungis Nemzetközi Piac a világ legnagyobb nagybani piaca, olyan, mint egy kisváros, és nemcsak a franciák, de számos magyar étterem is itt vásárol. A piacon vasárnap tűz ütött ki, amelyről ebben a képgalériában találsz helyszíni felvételeket.

60 éve nem látott fényes csillag jelenik meg az égen hétfő éjszaka

Fotó: Föld – Apollo 17; Holdfelszín – Apollo 8; Nap – Apollo 12; Vénusz – Pioneer Venus; Jupiter – Voyager I; Merkúr – Mariner 10; Szaturnusz – Pioneer 11

A Jupiter Nap körüli helyzetének köszönhetően válik láthatóvá a csodálatos égi jelenség, amelyhez hasonlót legközelebb 12 év múlva lehet majd megfigyelni. Amennyiben nem akarsz lemaradni a szabad szemmel is követhető csillagászati különlegességről, akkor ezt a cikket nézd meg.

Felhős, esős idővel indul a hét

Napsütésre nem, helyette gyakori esőzésekre számíthatunk, a hőmérséklet ugyanakkor a hét vége felé haladva fokozatosan emelkedik majd. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

(Címlapkép: Robert Alexander/Getty Images)

Ez is érdekelhet

képcím

"Olyan ez, mint egy rémálom, mindannyiunkat megvisel" - Orbán...

képcím

Magyar Péter Gulyás Gergelynek: Soha nem fenyegettelek

képcím

Bródy János dalt küldött Novák Katalinnak és Varga Juditnak