"Akiket az operatív törzs bemond, azokat mi előző nap már elvittük" - fotókon a halottszállítók mindennapjai

Startlap - Startlap
"Ha kérdezik, mivel foglalkozom, annyit mondok, szállító vagyok" - a Télizöld Kegyeleti Szolgálat munkatársai megmutatták a statisztikák és grafikonok árnyékában húzódó szomorú sorsokat. Reggeli hírösszefoglaló.

“Akiket az operatív törzs bemond, azokat mi előző nap már elvittük” – fotókon a halottszállítók mindennapjai

Ha kérdezik, mivel foglalkozom, annyit mondok, szállító vagyok

– mondja egyikük, aki a vendéglátás összeomlása miatt váltott munkakört, és lett belőle halottszállító. Ezt a szakmát felpörgette a járvány, akad, ahol dupla műszakokkal, másfélszeres állomány dolgozik. A Télizöld Kegyeleti Szolgálat munkatársai megmutatták a statisztikák és grafikonok árnyékában húzódó szomorú sorsokat. Galéria.

Orbán Viktor bejelentette, mikor indíthatják be a nagyobb rendezvényeket

Az esküvők, a kijárási tilalom, valamint a zenés és egyéb tömegrendezvények sorsát érintő újabb lazító intézkedések két lépésben fognak megszületni. A miniszterelnök szokásos péntek reggeli rádióinterjújában elhangzott legfontosabb információk itt olvashatók.

Így kell letölteni és használni a védettségi igazolvány telefonos applikációját

A csütörtök este Androidra és iOS-re is élesített alkalmazásnak sajnos kicsit körülményes a beüzemelése, és van néhány szabály, amivel érdemes tisztában lenni, mielőtt belevágunk a folyamatba. De aggodalomra semmi ok: ebben a cikkben lépésről lépésre bemutatják, mi a teendő, illetve mik a legfontosabb tudnivalók.

A sikeres foglalkoztatási adatok mögött igazából “csúnya csúsztatások” állnak a Szakszervezeti Szövetség elnöke szerint 

Fotó: Sean Gallup/Getty Images

Magyarország ilyen téren annyira jól áll, hogy meg sem állunk a 85 százalékos százalékos foglalkoztatottságig – üzente meg Orbán Viktor a múlt hétvégén Portóból. Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) elnökének szavaiból azonban az derül ki, a kormány direkt úgy számolt, hogy papíron a munkanélküliek egy részéből is dolgozót faragjon. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Újabb országba utazhatunk magyar védettségi igazolvánnyal

Szijjártó Péter péntek hajnalban jelentette be, hogy bővült a potenciális nyaralási célpontok köre. Plusz az is kiderült, melyik ország lehet a következő, amelynek hamarosan megnyílnak a határai a beoltottak előtt, a vakcina típusától függetlenül. További információkért katt ide.

Az építőipari NER-nagyágyúknak 800 milliárdnyi közpénz jutott a járvány alatt

Szíjj László, Mészáros Lőrinc, Garancsi István és Paár Attila érdekeltségeinél a koronavírus ellenére is dübörög az élet, amelyért főként Szijjártó Péter minisztériumának tartoznak hálával. Bővebben.

Videón, ahogy büntetőfékez egy fiatal férfi a kispesti busz előtt

A szerda reggeli esetnek ütközés lett a vége, és csak a buszsofőr lélekjelenlétén múlt, hogy senki sem sérült meg. Sem az autóbusz utasai, sem a vétkes autós kiskorú gyermeke, aki mindeközben a kocsiban ült. Íme a felvétel.

Tragikus képet festenek az elmúlt 12 hónapról Európa halálozási statisztikái

Magyarország Olaszországot is megelőzte az idén márciusban mért halálozási rátájával. Az elhunytak száma az egész kontinensen rendkívül megemelkedett, de hazánk még a visegrádi négyeken belül is látványosan rosszul áll. A számokat alaposabban megvizsgálva úgy tűnik, nem csupán a járvány miatt. Részletek itt.

Hatos erősségű földrengés rázta meg Fukusimát

Fotó: Toshifumi Tanuichi/Getty Images

A világ egyik legsúlyosabb nukleáris katasztrófája szinte pontosan tíz évvel ezelőtt történt a Fukusima Daiicsi atomerőműben. Videó és további részletek itt.

Szokj hozzá a gondolathoz, hogy még egy jó ideig esni fog

A jövő hét végéig nem lesz változás a záporok, zivatarok, és a szokásosnál alacsonyabb hőmérsékletek terén. A következő napok időjárás-előrejelzése itt található.

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán Viktor: Óriási pechünk van

képcím

Hivatalos: Erdogan nyerte a török elnökválasztást

képcím

Orbán Viktor köszönetet mondott az Európai Uniónak