Akár 100 ezer forintot is lehet keresni egy nap alatt ételfutárként Budapesten

Startlap - Startlap
Kiderült, mennyit fizet pontosan a FoodPanda és a Wolt a bringásoknak, és az is, hogy igazán sokat karácsonykor és szakadó esőben lehet szakítani. Esti hírösszefoglaló.

Akár 100 ezer forintot is lehet keresni egy nap alatt ételfutárként Budapesten

Egy bringásfutár tételes listát adott arról, hogyan fizet a FoodPanda és a Wolt a fővárosban. A két cég eltérő bérezési rendszert alkalmaz, közös vonás ugyanakkor, hogy ünnepek és rossz időjárás esetén kiemelkedő összeget lehet megkeresni. További információkért katt ide.

“Húsvét másodnapján mi jutott eszembe” – megérkezett Orbán locsolós videója is

A miniszterelnöki sonkafőzés folytatásaként húsvéthétfő alkalmából megtekinthetjük, hogyan locsolta meg Orbán Viktor négy kisunokáját. Íme a felvétel.

Az elfogott brit katonák Boris Johnsonnak üzentek az orosz tévében

Két brit állampolgárról van szó, mindketten Ukrajna oldalán harcoltak, és egyben barátok is. Az egyikük egy 48 éves egykori hivatásos katona, aki már januárban kijelentette, ha kell, fegyverrel fogja megvédeni választott otthonát. Most arra kérték a brit miniszterelnököt, hogy cseréljék ki őket Viktor Medvecsukra. Bővebben.

Az orosz katonák által végrehajtott brutális kínzásokról szólaltak meg a fogságból kiszabadult ukránok

Chris McGrath/Getty Images

Az áldozatok rendkívül felkavaró beszámolói szerint kínzókamrákat működtettek az oroszok a Szumi régióban található Trosztjanyecben. A volt foglyok embertelen kegyetlenségről nyilatkoztak az Independentnek, a helyi vasútállomás pincéjének szűk helyiségében a mai napig véres a fal. Trosztjanyec egy egyszerű vidéki kisváros volt, Csajkovszkij egykori otthona, amelyet csokoládégyáráról és nyári zenei fesztiváljairól ismertek. A lap beszámolója szerint a település most egy felrobbantott, sáros pokol. Bővebben.

Vlagyimir Putyin kitüntetést adott az egyik alakulatnak, akik a bucsai mészárlás helyszínén voltak

A területen civil ruhás holttestek százait találták meg az orosz katonák visszavonulása után, a nyomok alapján többeket megkötöztek és kivégeztek. A Kreml álhírnek minősítette a tömeges gyilkosságot. Bővebben.

A Mol is beszáll a légi személyszállításba

Megalakult a Mol Transportation Services Kft., a Mol-cégcsoport legújabb tagja, amelynek fő profilja a légi személyszállítás lesz. Részletek.

Fotón, ahol végeláthatatlan sorban várakoznak az emberek Kijevben a Kígyó-szigetes bélyegért

Az azóta elsüllyesztett orosz Moszkva hadihajót melegebb éghajlatra elküldő ukrán katonák hősiességét megörökítő bélyeggel kapcsolatban a helyi posta már kénytelen volt korlátozó intézkedéseket bevezetni, mert nem győzik az elképesztő keresletet. Fotó és további részletek itt.

Évtizedek óta nem látott visszaesés látható a magyar újszülöttek számában

BSIP/UIG Via Getty Images

Egyelőre a januári és februári adatok elérhetők, és a rövid februárban ugyan előfordult már alacsony érték, de az év első hónapjának születésszámai rég nem látott mélységre kúsztak. Erre a linkre kattintva megnézheted a statisztikákat, és szakértők magyarázzák el, hogyan függhet össze mindez a kormány családpolitikájával és az elmúlt évek történéseivel.

A határon túli magyarokkal akart kiszúrni a szlovák állampolgársági rendelkezés, nem sikerült

A Fico-kormány eredetileg a magyar parlament által elfogadott, kettős állampolgárságról szóló törvényre válaszul döntött úgy 2010-ben, hogy egy másik állampolgárság felvétele esetén a szlovák állampolgároknak le kell mondaniuk az állampolgárságukról. A rendelkezés igazi vesztesei végül nem a magyarok lettek. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Boris Johnson irodáját is megpróbálták lehallgatni a Pegasus szoftverrel

A telefonokat lehallgató kamerává és mikrofonná átalakítani képes kémprogram pontos célszemélye még nem ismert. Az viszont kiderült, honnan küldték rá a brit miniszterelnöki hivatalra a nálunk is oly jól ismert szoftvert. Bővebben.

(Címlapkép: MTVA/Bizományosi/Branstetter Sándor)

Ez is érdekelhet

képcím

"Szereted a délutáni alvást?" - Orbán gyerekek kérdéseire...

képcím

Orbán Viktor faképnél hagyta Márki-Zay Pétert - A hét hírei...

képcím

Orbán Viktor: Megáll-e Oroszország, ha legyőzi Ukrajnát?