Ahol egy kórház sorsa döntheti el a választást 

Startlap - Startlap
A Veszprém megyei 3-as körzetben a tapolcai kórház átszervezése már segített elvenni egy polgármesteri posztot a Fidesztől és a parlamenti választásokra is hatással volt. A helyzet most is hasonló, csak Tapolca helyett Ajkával a főszerepben. Délelőtti hírösszefoglaló.

Ahol egy kórház sorsa döntheti el a választást 

A város onnantól város, hogy meg lehet születni és meg lehet halni benne

A Veszprém megyei 3-as körzetben érzékeny pont az ajkai Magyar Imre Kórház élete. A térség politikai térképét nem először rajzolhatja át egy egészségügyi intézmény ügye, és az ajkai kórház története a magyar egészségügy felé is tükröt tart. Riport.

Orbán: Az élelmiszerár-stopban érintett termékekből kötelezően, mindig kell lenni a polcon

Az adott település mérete és az ott rendelkezésre álló észmennyiség nincs arányosságban egymással

A miniszterelnök egy hónap kihagyás után ismét rádióinterjút adott pénteken. Az élelmiszerár-stop mellett téma volt többek között a negyedik oltás, az iskolai járványellenes szabályok, Orbán Viktor nagymamája és a “fiúból férfivá” válás, vagyis a gyermekvédelminek nevezett népszavazás. Részletek.

Népszava: Havi 200 ezret kínált Farkas Félix a Lungo Drom ORÖ-s tagjainak

Ti fogjátok megmenteni a Fideszt

– közölte az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) képviselője a Lungo Drom tagjaival. A Népszavához újabb hangfelvétel érkezett. Bővebben.

A bolti árstop célközönsége a legszegényebb kétmillió magyar

Orsi Ajpek/Getty Images

A miniszterelnök által szerdán bejelentett árplafon egy átlagos bevásárlókosár tartalmának elhanyagolható részére lesz legfeljebb hatással, a legrosszabbul kereső közel kétmillió magyar fogyasztásának összetétele viszont nem az átlagot követi. A kiskereskedelemben éppen a kisebb, magyar szereplőket, és a magyar beszállítókat fogja rosszul érinteni az intézkedés. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Koronavírus itthon: közel 9 ezer új fertőzött van

A legfrissebb, hivatalos magyar járványügyi statisztikákat erre a linkre kattintva nézheted meg.

Jelentősen emelték a szavazatszámláló bizottságok tagjainak díjazását

Az április 3-ai országgyűlési választást követően a bizottsági tagok a munkavégzés alól is mentesülnek egy napra. A helyi választási irodák várják a választópolgárok jelentkezését a feladatra. További információkért katt ide.

Karácsony Gergely: A Fidesznek az az érdeke, hogy azt a látszatot keltse, egyik kutya másik eb

Az élelmiszerárak befagyasztását nem kell feltétlenül elvetni, de nem is fogja megoldani a brutális infláció problémáját, a Fidesz nagyobb adósságot termel a kampány hevében, mint amit 2010-ben, a világválság után kellett eltüntetni – közölte a főpolgármester. Karácsony Gergely interjút adott, melynek legfontosabb részleteiről ebben a cikkben olvashatsz.

Sosem látott mértékben emelkedett a használt autók ára

A vezess.hu szerkesztősége több mint egymillió használt autós hirdetést nézett végig, hogy kiderüljön, mennyivel is emelkedtek a valóságban a használt gépjárművek árai, különös tekintettel a legnépszerűbb modellekre. Ebből a cikkből az is kiderül, mi áll a rendkívüli drágulás hátterében, valamint mit kínálnak a tulajdonosok és mit keresnek a vevők.

Fülöp herceg temetése előtt is buli volt a Downing Streeten

Scott Barbour/Getty Images

Miközben olyan szigorú korlátozó intézkedések voltak érvényben, hogy még Erzsébet királynőnek is egyedül kellett ülnie férje temetésén, a gyászszertartást megelőző éjjelen a brit miniszterelnöki rezidencián a stáb hajnalig mulatott egy illegális buliban. Bővebben.

Marad az országot kettéválasztó időjárás

Nyugaton akár 8 fok is lehet sok napsütéssel, a Tiszántúlon köd és a fagypont körüli hőmérsékletre számíthatunk. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

(Címlapkép: MTI/Vasvári Tamás)

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar erre az öt kérdésre vár választ Orbántól

képcím

Ez volt Orbán első fizetett munkája - A hét legfontosabb hírei...

képcím

Magyar Péter máris veri Orbánt és a Megafont a Facebookon