Aggódnak a virológusok az iskolakezdés miatt: Duda Ernő negyedik oltást is javasol, a maszkviselésről nincs egyetértés

Startlap - Startlap
Nem a tanórák jelentik a legnagyobb veszélyt, az átlagpopulációnak egyelőre nem érdemes harmadik oltásért folyamodnia, de bizonyos csoportoknak rögtön negyedikre is szüksége lehet. Esti hírösszefoglaló.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Aggódnak a virológusok az iskolakezdés miatt: Duda Ernő negyedik oltást is javasol, a maszkviselésről nincs egyetértés

Nem a tanórák jelentik a legnagyobb veszélyt, az átlagpopulációnak egyelőre nem érdemes harmadik oltásért folyamodnia, de bizonyos csoportoknak rögtön negyedikre is szüksége lehet. A maszkviseléshez hasonlóan pedig az Ivermectin használatát is viták övezik a szakemberek között is. Magyarázatok és tippek a tanévkezdéshez és az oltásokhoz Duda Ernőtől és Tóth Sándortól ebben a cikkben.

Bírósághoz fordult a kormány népszavazása miatt a TASZ és a Momentum

A kérdések annyira értelmetlenek, hogy aligha alkalmasak népszavazásra: az igenek túlsúlya esetén például korlátlanul lehetne szexuális médiatartalmat megjeleníteni gyermekek számára. Plusz sértik az Alaptörvényt és nemzetközi egyezményeket. Bővebben.

Halálos buszbaleset: közös nyilatkozatot adtak ki az utazásszervezők

A Volmer Tours Kft. és a Rolitúra osztozik a gyászban, tájékoztattak a hatósági vizsgálatról, és a busz műszaki állapotáról. Részletek.

Indul a héten a szúnyogirtás 275 településen

Fotó: Mario Tama/Getty Images

És további 11 fővárosi kerületben, összesen 121 ezer hektáron. További információkért katt ide.

Imahadjárat indul a tízparancsolat szerint élő országgyűlési képviselőkért

A cél az, hogy minden településen legyen legalább egy imádkozó, hogy jövőre megfelelőek legyenek a parlamenti erkölcsök. Surján László kereszténydemokrata exminiszter máris csatlakozott a mozgalomhoz. Bővebben.

“Véget érhet az a hosszúra nyúlt bűvészmutatvány, amelyet évek óta folytatott az MNB”

“Hiába voltak aranyévei a magyar gazdaságnak a koronavírus-járvány előtt növekedési szempontból, a jólét nem emelkedett ezzel párhuzamosan. […] Amikor a jegybanki oldalról elhangzik az, hogy a kormányzati gazdaságpolitika felelős azért, hogy Magyarország felzárkózása nem volt kielégítő az elmúlt években, akkor érdemes lenne tükörbe nézni, és feltenni azt a kérdést, hogy a hazai monetáris politika kísérlete a kör négyszögesítésére (rendkívül alacsony kamatkörnyezet mesterséges fenntartása) mennyiben és hogyan változtatott a felzárkózási pályán.” A Raiffeisen vezető elemzőjének írása az inflációról.

Matolcsy a kormányzati gazdaságpolitika intézményi váltását sürgeti

A Magyar Nemzeti Bank elnöke szerint a válság itt kopogtat, nem az a kérdés, hogy jön-e, hanem hogy mikor és miként érkezik. Megvan az ára annak, hogy a világjárványt nem követte pénzügyi világválság, és még a románok is jobban kezelték a válságot, mint mi. Matolcsy György gondolatai ebben a cikkbenolvashatók.

Az új kormánybiztos szerint “békés együttélés” jellemző a romák és a nem romák viszonyára

A roma kapcsolatokért felelős Sztojka Attila figyelmét külön fel is hívták a kutatások által igazolt, erős magyarországi cigányellenességre, de a kormánybiztos nem az adatoknak, hanem saját szemének hisz. Interjú.

Újabb csalásra figyelmeztet az OTP: sms-ben támadnak

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Egy pontatlan szövegezésű üzeneten keresztül egy internetbankhoz hasonló felületre irányítanak. Részletek.

Érzelmeivel küszködve mondta el a brit védelmi miniszter, hogy nem fognak tudni mindenkit kihozni Afganisztánból

Ben Wallace maga is katona, és szomorú azért, amit a Nyugat tett Afganisztánban. Videó.

Ez is érdekelhet

képcím

Nagy Fidesz előnyt mért két közvélemény-kutató szervezet is

képcím

Matolcsy keményen bírálta az Orbán-kormányt: "már a szankciók...

képcím

Fotókon a tragikus ceglédi lovaskocsikarambol