Adószakértő: Varga Mihály olyan adót akar elengedni, ami nem is létezik

Startlap - Startlap
Érdekes összefüggésre világított rá a szakember a miniszter ígéretével kapcsolatban. Esti hírösszefoglaló.

Adószakértő: Varga Mihály olyan adót akar elengedni, ami nem is létezik

Varga Mihály bejelentése értelmében adóügyi változásokat kezdeményez a gazdaságvédelmi operatív törzs. Ezek egyikét az adószakértő úgy kommentálta: a pénzügyminiszter egy nem létező adó csökkentését jelentette be. A gond itt nem áll meg: mivel az “adócsökkentés” csak jövőre lépne életbe, ez elméletben azt jelentheti, hogy addig is fizetni kell a Varga Mihály képzeletbeli adóját. Bővebben.

Orbán Viktor 50 millió dolláros magyar-kirgiz fejlesztési alapot jelentett be

Miután a magyar kormányfő kedden Szooronbaj Dzsejenbekov kirgiz elnökkel tárgyalt, nem csak azzal tették egyértelművé a kölcsönös örvendezésüket “a két nép között meglévő közös eredet és a barátság” kapcsán, hogy ezt jó sokszor hangsúlyozták, hanem a gyakorlatban is szorosabbra fűzték a viszonyokat. Annyira, hogy még közvetlen repülőjáratunk is lesz kirgiz fővárosba. Minderről bővebben itt olvashatsz.

A pénzügyminiszter azért nem ellenőrizte a kirívóan drága lélegeztetőgépek beszerzését, mert elmúlt a veszélyhelyzet

Sebián-Petrovszki László a pénzügyminiszteriumnál firtatta a gyanúsan drága lélegeztetőgépek ügyét. A kérdésre Tállai Andráspénzügyminisztériumi államtitkár olyat válaszolt, amire alighanem senki sem számított. További információkért katt ide.

Rétvári Bence: Húsz százalékkal emelik az ápolók és szakdolgozók fizetését novemberben

Rétvári Bence, Szűcs Lajos és Tabányi Pál avatnak Maglódon. (MTI/Illyés Tibor)

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a több mint háromszázmillió forintos beruházással létrehozott maglódi egészségügyi központ ünnepélyes átadóján tett váratlan bejelentést az egészségügyi dolgozók béréről. Részletek itt.

Varga Judit a németek kompromisszumos javaslatáról: Elfogadhatatlan

Az uniós szerződések egyoldalú módosítását jelenti, ezért elfogadhatatlan az új EU költségvetési feltételrendszerrel kapcsolatos német elnökségi javaslat- írta az igazságügyiminiszter keddi Facebook-bejegyzésében. Ha kíváncsi vagy Varga Judit álláspontjára, akkor ezt a cikket olvasd el.

Fekete-Győr András: Én állok majd vádlottak padjára azért, mert ki mertem állni a magyarok érdekeiért. Nem Szijjártó Péter, aki egy korrupt oligarcha jachtján töltötte a nyarat napi 7 millió forintért

A Momentum elnöke kedden sajtótájékoztatón reagált a hírre, hogy az ügyészség vádat emelt ellene a rabszolgatörvény-ellenes tüntetések apropóján. Azért, mert Fekete-Győr “egy játékboltban is kapható lila füstölőt ejtett két rendőrsorfal közé”. Ha érdekel, miként nyilatkozott, akkor itt folytasd az olvasást.

Pintér Sándor szerint az állampolgári fegyelem hatására került le Magyarország a korrupt országok listájáról

A belügyminiszter az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának keddi ülésén jól megdicsérte a magyar közbiztonságot, titkosszolgálatokat és az állampolgárokat is. Bővebben.

Hajmeresztő hazugságokkal vernek át a kamu webshopok

Az 1896-ban született Erzsók néni interjúja és Angela Merkel magyarországi kórházi kezelése: ez két példa arról, milyen elképesztő dolgokkal próbálkoznak a megtévesztő webáruházak. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) IT laboratóriuma március óta egymás után ellenőrzni ezeket a portálokat próbavásárlással. Ennek eredményeképpen a veszélyes webshopok különböző trükkjeiről figyelmeztető közleményt írtak, színes példákkal illusztrálva. Íme.

Iványi Gáborék templomában felállították Bálint gazda mellszobrát

Bálint György, miután átvette a Magyar Szabadságért-díjat 2018 nyarán. (Fotó: MTI Fotó: Bruzák Noémi)

A június végén, százéves korában elhunyt Bálint György mellszobrát a Magyar Evangéliumi Testvérközösség békásmegyeri templomában, a Megbékélés Tempolmában avatták fel. Fotó és további részletek itt.

“Nagyobb esélyed van a lottóötösre, mint belehalni egy légibalesetbe”

Julien Reti Mariass neve francia, de anyanyelve magyar, és amúgy pilóta – sejthető, hogy van miről beszélnie. Ebben a cikkben őt kérdeztük a repülés és a pilótaság napos és árnyoldalairól. Megtudtuk például azt, mennyibe kerül a képzés, mi szükséges a felvételhez, és mennyit keres egy elsőtiszt vagy a kapitány.

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán Viktor: Óriási pechünk van

képcím

Júliustól hat szociális szakápolási központ jön létre

képcím

Hivatalos: Erdogan nyerte a török elnökválasztást