Adósság miatt gyilkolták meg az újpesti luxusautó-kereskedőt

Startlap - Startlap
Hibát észleltek a Paksi Atomerőműben, az Opel legfontosabb motorát fogják Szentgotthárdon gyártani, nagyon furán szavaznak a magyarok. Hírösszefoglaló.

A rendőrség Szentendrén megtalálta az egyik eltűnt autókereskedő holttestét

Péntek reggel Szentendre külterületén kihantolták annak a luxusautó-kereskedőnek a holttestét, aki körülbelül két hete tűnt el Újpesten. Pál Adrián, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese a pénteki sajtótájékoztatóján beszámolt a brutális gyilkosság részleteiről, amit ide kattintva olvashatsz el.

“Van egy európai ország, ahol teljesen furán szavaznak”

Ezt a címet adta a 24.hu az EP-választásokról szóló mini videósorozata, a Camambert első részének. Melyik ez az ország? Hát persze, hogy Magyarország. És miért Camambert? Így becézik a parlamenti patkó mandátumbecsléseit. Miként szavazunk, kire, de leginkább miért? Ezekre a kérdésekre keresik a választ az itt található kisfilmben.

Hibát jelzett a Paksi Atomerőmű 3. blokkja

MTI Fotó: Sóki Tamás

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. közleményben jelezte, hogy kedden a szabályozó és biztonságvédelmi rendszer működésének hibájáról érkezett jelzés az erőmű 3. blokkjában. A hiba természetéről és elhárításáról ebben a cikkben olvashatsz részletesen.

Döme Zsuzsanna: A programunkban nincsenek hülyeségek. A jelenlegi helyzetben a hagyományos komoly politikai beszéd elég unalmas lett, és szemlátomást nem működik. A humor az egyetlen fegyver, amivel nem tudnak mit kezdeni

Döme Zsuzsanna, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt bicikliút- és parkavató rendezvényén a Rákosrendezői pályaudvar közelében 2019. május 20-án. (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Döme Zsuzsanna, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt listavezetője szerint “óriási akciónövekedést” jelentene, ha bejutnának az Európai Parlamentbe. A rájuk leadott szavazat nem veszik el – mondja Döme – ugyanis megalapították az elveszett szavazatokat megkereső ügyosztályt. Döme pártjának hagyományaihoz méltó interjúja – amelyet itt olvashatsz ela szokásos viccelődések mellett igazából csomó fontos dologról szól.

Szentgotthárdon már nagy ütemben készülnek az Opel legfontosabb motorának gyártására

Az Opel szentgotthárdi motorgyárában az elmúlt években csökkent a termelés volumene és ezzel együtt a pénzügyi mutatók – közölte Kaszás Zoltán, az Opel Szentgotthárd Kft. szóvivője. A gyárban azonban már megindultak az átalakítások: készülnek a jövőre, amelyet az új turbó motorok jelentenek. Ha tovább olvasol, megtudhatod, milyen munkálatok zajlanak, mit várnak az új terméktől, minek köszönhető az eddigi termeléscsökkenés, illetve pontosan milyen motort fognak gyártani.

Egymást fogják taposni a kismamák a babaváró hitelért

Fotó: Ian Waldie/Getty Images

A City Hitelbróker Kft. felmérést készített a babaváró hitelről várandós kismamák körében, amelyből kiderült: elképesztő népszerűségnek örvend a kormányzati kölcsön. Rengetegen szeretnék felvenni, ugyanakkor – mondja a szakértő – az előzetes becslések alapján a fiatal házasok jelentős része nem fog megfelelni a szigorú jogszabályi feltételeknek, valamint a bankok követelményeinek. Minderről részletesen ide kattintva tájékozódhatsz.

Ingyen buszoztatják a diákokat az üresen kongó felcsúti stadionba

Remélem, hogy lesz előbb vagy utóbb 50-100 fő, aki otthon is és idegenben is buzdítja a csapatot

– álmodozott korábban Pintér Attila, aki tavaly nyárig látta el a felcsúti focicsapat irányítását. Pintér imái meghallgattattak, ugyanis újabban gombamód megszaporodtak a nézők a meccseken. Azért, mert ingyen buszoztatnak jó messziről iskolásokat, hogy feltöltsék a stadiont. Ők sajnos szívesebben fotózkodnak a Honvéd kapusával, mint a Puskás játékosaival, pedig az Akadémia mindent bevet a népszerűség érdekében, jóval többet kínálnak az útiköltségnél. A folytatáshoz ezt a cikket olvasd el. 

Hack Péter az EP-választásról: “Amennyiben a globalista törekvések Európában megerősödnek, az a világpolitikában is változásokat hoz”

Hack Péter jogászt, egyetemi tanárt kérdezték az európai parlamenti választások tétjéről, a szereplők közötti világnézeti különbségekről és a zsidó-keresztény kultúra védelméről. Az interjú összefoglalóját itt találod.

Eddig nem lehet nyilvánosságra hozni a magyar EP-választás eredményét

Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján közölte: mindenkinek meg kell várnia, amíg valamennyi tagállamban befejeződik a szavazás, és csak utána hozhatják nyilvánosságra az európai parlamenti választás hivatalos eredményeit. Hogy ez pontosan mit jelent – vagyis hány órától várhatók vasárnap az eredmények – innen kiderül. Ugyanitt azt is megtudhatod, hol zárják utoljára, és egyben meglepően későn az urnákat.

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán Viktor az unokáival vett kalácsot húsvétra a felcsúti...

képcím

Különös felcsúti építményen akadt meg a szeme a német...

képcím

Képeken a hét jelentősebb hírei