Kiemelt Hírek 2019. április 12.

AB: Kiemelhető a gyerek a családból, ha nem kap védőoltásokat

Startlap Kiemelt Hírek 2019. április 12.
Izgalmas vallomások Fenyő Jánosról, közúti fejlesztések, több millió eurót elcsaló magyar bűnbandára csaptak le, megvan, melyik a legjobb hazai munkáltató - többek között ezekről olvashatsz reggeli hírösszefoglalónkban.

Alkotmánybíróság: Az állam kiveheti a gyereket a családból, ha az nem kapja meg a védőoltásokat

Egy oltásellenes szülő panasza nyomán vizsgálta meg az Alkotmánybíróság, hogy a gyermekek családból való kiemelése alaptörvény-ellenesnek minősül-e, amennyiben nem kapja meg a szükséges oltásokat. A szülő beadványában a kiemelésről szóló döntés semmissé tételét kérte, mondván ezzel sérülnek az ő Alaptörvényben foglalt jogai. Az érintett szülő ellen egyébként körözést adtak ki, de tett róla, hogy ne kaphassák el.

“Fenyőre jellemző volt egyébként ez a kettősség, hogy hol nagyon keményen, de néha nagyon gyerekesen, érzelgősen viselkedett”

Fenyőt Jánost 1998. február 11-én a budai Margit utcában a járókelők szeme láttára gyilkolták meg. Az emberölés miatt Jozef Roháčot szlovák bérgyilkost ítélték el pár évvel ezelőtt, a felbújtással gyanúsítottak körébe pedig tavaly Portik Tamás ismert alvilági figura, illetve Gyárfás Tamás, az úszószövetség volt elnöke került. Az ügy kapcsán Fenyő számos ismerősét és barátják hallgatták ki, amiből egy csomó érdekes történet derült ki, egy ellentmondásos személyiség képét rajzolva ki. Friderikusz Sándor például arról mesélt, hogy magángéppel elugrottak Velencébe ebédelni. Kormos Valéria újságíró arról számolt be: Fenyő úgy tárgyalt vele, hogy kirakta az asztalra a fegyverét. Amikor viszont Kuncze Gáborhoz egyszer segítségért folyamodott, egy infantilis levélben próbált tőle bocsánatot kérni, amiért ilyesmit akart.

Megvan az izraeli választások hivatalos eredménye

Benjamin Netanjahu (Fotó: Dominika Zarzycka/NurPhoto via Getty Images)

Miután a katonák szavazatait is megszámolták, az izraeli központi választási bizottság közzétette a végleges választási eredményeket. A néhány hónapja alakult Új Jobboldal párt a szavazatok újraszámlálását követelte, panaszaik miatt azok egy részét csütörtökön újra ellenőrizték, és csak mindezek után jelentették be a végső eredményt.

Több millió eurót csaltak ki és mostak tisztára a fehérgallérosok, akikre lecsapott a Készenléti Rendőrség

Fotó: police.hu

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nemzetközi együttműködés keretében azonosította be azt a bűbözői csoportot, amelynek tagjai nagyválallalatoktól hamis megbízásokkal 3,7 millió eurót csaltak ki. A pénzt egy céghálózaton keresztül ingatlanokba fektették. Az elkövetők “jelentősen meggazdagodtak” – írja a rendőrség. Az elfogásukat az egyenruhások videóra vették. 

Számos közúti és vasúti infrastrukturális fejlesztés jön

Autópályaépítésre évente 320 milliárd forint áll rendelkezésre, ezen kívül a következő két évben összesen 100 milliárdból mellékutak és helyi utak felújítását tervezik. A vasúti fejlesztések között a megyeszékhelyek és a főváros jó minőségű összekötésére, illetve a megyeszékhelyek egymással való összekötésére helyezik a hangsúlyt, de nemzetközi gyorsvasutat is terveznek, valamint a Budapest-Bécs vonalat gyorsítanák.

Illegálisan bontott le egy stadiont a Margitszigeten Tiborcz István üzlettársa

Komoly a kormányzati szándék nemzetközi tenisztornák megrendezésére, azonban Magyarországon nincs olyan teniszpályája, amelyik megfelel a nagy versenyek előírásainak. Ezért kellene a Margitszigeti Nemzeti Tenisz Versenyközpont, amelyet az UTE egykori, Margitszigeten lévő teniszstadionjának helyére építenének. A régi stadiont méregdrágán, engedély nélkül bontották le, elpusztítva az összes fát, ami miatt az önkormányzat is vizsgálatot ígért. A terület azóta is üresen áll, a bontást végző cég annak a Paár Attilának az érdekeltségébe tartozik, aki az Elios Zrt.-ből kivásárolta a miniszterelnök vejét.

Kiderült, melyik magyar vállalatnál érzik magukat a legjobban a dolgozók

Fotó: Ákos Stiller/Bloomberg via Getty Images

A Randstad Employer Brand Research immár hatodjára, 2019-ben is elkészítette felmérését arról, melyik hazai céget ítélik a legvonzóbbnak a munkavállalók. A kutatásból az is kiderült, hogy a munkahely kiválasztását befolyásoló legfontosabb tényező a fizetés, amelyet a kellemes munkahelyi légkör és a hosszú távon biztos állás követ.

Keresés az oldalon