Kiemelt Hírek 2018. január 10.

A Windows frissítése tönkre vághatja a számítógépeket

Startlap Kiemelt Hírek 2018. január 10.
Ha rosszul jártál, mutatjuk mit is tehetsz.

Köztudott, hogy a múlt hét óta nyilvánosságra hozott processzor hiba szoftveres online javítása lassítja a gépeket. Most azonban sok felhasználónál már be sem kapcsol a számítógép a szoftverfrissítés után.

A Microsoft a lehető leggyorsabban reagált az utóbb idők legnagyobb PC-biztonsági botrányára. Mint kiderült, az elmúlt két évtizedben szinte minden processzorban megtalálható a Meltdown vagy a Spectre nevű, nemrég felfedezett gyártási hibák valamelyike -írja a HVG.

A világcég azonnal elkészítette a Windows oldaláról a hibajavító programot, amelyek kiküldését el is kezdték már.

Rengetegen kaptak ebből kedden, és a csomagot annak rendje és módja szerint feltelepítették. Azóta viszont nem tudják újraindítani számítógépeiket.

A Microsoft közölte, hogy az AMD processzorokkal ellátott gépek egy részénél áll fent a probléma. Mindez azért, mert a processzorcég rossz dokumentációt adott, így a szoftvercsomag nem kompatibilis a hardverrel.

Az operációs rendszer gyártó ezért leállította az AMD processzoros gépekre a frissítéseket, de ha mindent kijavítottak, akkor azonnal folytatják a már megfelelő szoftverek telepítését.

Addig is, akik rosszul jártak, azok a következő linkekre kattintva érhetik el, hogy újjáéledjen számítógépük:

Windows 10 

Windows 8

Windows 7

 

Nyitókép: Thinkstock

 

Keresés az oldalon