A volt helyettes államtitkár "nem emlékszik" a protekciós vizsgázóra, akiről Schadl telefonon mondta neki, "itt nem hibázhatnak"

Startlap - Startlap
Pedig a Végrehajtói Kar letartóztatásban lévő elnöke és Jeney Orsolya telefonbeszélgetését rögzítették. Délelőtti hírösszefoglaló.

A volt helyettes államtitkár “nem emlékszik” a protekciós vizsgázóra, akiről Schadl telefonon mondta neki, “itt nem hibázhatnak”

Új szereplővel bővült a Schadl-Völner botrány a 444.hu cikksorozatának hatodik részében, amelyben a korrupciós ügy nyomozati, illetve lehallgatási anyagait dolgozzák fel. Ő Jeney Orsolya, Völner Pál igazságügyi miniszter elődjének helyettese, akinek székhelye Schadl György budai irodaházában található, és később a Végrehajtói Kar ötfős elnökségének tagja lett. Bővebben.

Szijjártó: Ha az ukránok nem lépnek vissza ettől a politikától, az nagyon erőteljesen korlátozni fogja a magyar kormány lehetőségét, hogy Ukrajnának bármiféle támogatást biztosítsunk

A külügyminiszter az ukrán kisebbségpolitikára mutogat. Szijjártó szerint a nyilvánosság előtt zajló háborús retorika mögött olykor szívélyes tárgyalások zajlanak, és ebben a feszült helyzetben sem kérhetik, hogy lazítsunk az orosz-magyar kapcsolatokon. Bővebben.

Mindeközben Joe Biden kedden kijelentette: az oroszok ukrajnai inváziója megváltoztatná a világot, és “el tudja képzelni”, hogy célzott szankciókkal sújtsák Putyint. Részletek.

Országgyűlési választás: már lehet jelezni, ha átjelentkeznél vagy mozgóurna kell

A választási irodáknál csütörtöktől lehet benyújtani a kérelmeket az április 3-ai országgyűlési választással (és az azonos napra kitűzött népszavazással) kapcsolatosan. További információkért katt ide.

Pusztába szórt milliárdok: Simonka György falujának el nem készült beruházásai

MTI Fotó: Rosta Tibor

Pusztaottlaka szélén összesen nyolc, európai uniós támogatást hirdető tábla jelzi, hogy a területen 2,3 milliárd forint támogatásból valósulnak meg beruházások. A kormányzati nyilvántartás szerint napokon belül egy megújult vadasparknak, kerékpáros központnak, ipari parknak és inkubátorházaknak kellene elkészülnie, ezeknek azonban nyoma sincs. Erre a következtetésre a Magyar Államkincstár tavaly júniusi helyszíni ellenőrzésén, de szerintük nem történt szabálytalanság. A korrupció miatt vád alá helyezett fideszes Simonka György fekete luxusterepjáróban kalauzolja körbe a helyszínen az újságírókat – a kocsira előbb azt mondja, szolgálati autó, majd később már baráti kölcsönnek nevezi azt. Riport.

Koronavírus itthon: először 20 ezer fölött az új fertőzöttek száma

Ez abszolút rekordnak számít a járvány kezdete óta. Megérkeztek a legfrissebb, hivatalos magyar járványügyi statisztikák. A pontos számokat erre a linkre kattintva találod.

Megkezdheti a kavicskitermelést Kiskunlacházán Tiborcz embere

Az Orbán Viktor vejének gazdasági holdudvarához köthető Balázs Attila cégétől eleinte megtagadták a környezetvédelmi engedélyt, aztán néhány hónap leforgása alatt mégis pozitív elbírálást kapott a teljes 303 hektáros területen a bányászatra. Részletek.

Felhívást tett közzé a Lidl: csalók élnek vissza a nevükkel

Hamis nyereményjáték indult, a Lidl listát adott ki arról, mire érdemes figyelni annak érdekében, hogy kiszúrhasd a bolthálózat valódi internetes tartalmait a csalók próbálkozásaitól. Íme.

Kiderült, mikor indul a Disney+ Magyarországon

Thiago Prudencio/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Egy ideje sejthető volt, hogy a Disney streamingszolgáltatása itthon is elérhetővé válik, de most a hivatalos bejelentés is megérkezett a terjeszkedésről, amelyben több mint 40 ország érintett. Részletek.

Viharos időjárással folytatódik a hét

Mozgalmas időjárás következik, erős, többfelé viharos szél kíséretében vonulnak át frontok hazánk területe felett. A következő napok előrejelzése itt olvasható.

(Címlapkép: RTL Klub)

Ez is érdekelhet

képcím

Szlovák elnökválasztás: Pellegrini nyert, Szijjártó rögtön...

képcím

Mi történt azóta, hogy Magyar Péter közzétette a hangfelvételt?

képcím

Ki sem ejtette Trump nevét évértékelő beszédében Biden