A vakcina megvan hozzá, a 2,5 millió beoltottra mégis heteket kell várni még

Startlap - Startlap
EU-s összehasonlításban az élvonalban járunk a beoltottak arányát tekintve, ugyanakkor lakosságarányosan hazánkba érkezett eddig a legtöbb vakcina. És van egy másik fontos, lakosságarányos adat is: jelenleg Magyarországon halnak meg a legtöbben a vírusban. Reggeli hírösszefoglaló.

A vakcina megvan hozzá, a 2,5 millió beoltottra mégis heteket kell várni még

Orbán Viktor a fokozatos nyitás feltételeként – szakértők szerint indokolatlanul – 2,5 millió beoltottsági szintet határozott meg. Jó hír, hogy EU-s összehasonlításban az élvonalban járunk a beoltottak arányát tekintve, ugyanakkor lakosságarányosan hazánkba érkezett eddig a legtöbb vakcina. És van egy másik fontos, lakosságarányos adat is: jelenleg Magyarországon halnak meg a legtöbben a vírusban. Ebben a cikkben megnézheted az elmúlt hónapok oltási statisztikáit, és azt, hogy mi következik a számokból.

Orbán Viktor öccse 268 milliós közbeszerzést nyert

Ifj. Orbán Győző esete különösen érdekes, az Orbán család érdekeltségei ugyanis eddig mint alvállalkozók tűntek fel állami tendereken. A beruházásról erre a linkre kattintva tájékozódhatsz.

A Kásler által közpénzmilliókkal megtolt ethno fitneszről a nyertes szervezet elnöke se tudja, mi az

Kásler Miklós miniszter egyedi döntése alapján 12 millió forintot ért a Nemzeti Kulturális Alap zsebéből A magyar ethnofitness edzésforma kidolgozása című pályázati anyag, amelyet végre a nagyközönség is megtekinthet. A támogatásban részesülő Élet Szolgálat Egyesületet is elérték, igaz, ez nem ment könnyen, mert egy üres lakásba vannak bejelentkezve, és a telefonszámuk nem működik. A kutakodás tanulságos eredménnyel járt. Bővebben.

Bajban a BKV: több mint 400 dolgozó van karanténban

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület elnöke szerint a járművezetők egymástól kapják el a vírust. A közlekedési vállalat dolgozói nevük elhallgatását kérve nyilatkoztak a cég járványellenes intézkedéseiről. Bővebben.

Tombol a járvány, de Magyarország mégis egymás után rendezi a nemzetközi sporteseményeket

Még felsorolni se olyan egyszerű a márciusra tervezett világversenyeket. A Blikk értesülései szerint a kardozók olimpiai kvalifikációs budapesti világkupa-versenyén a hivatalosan közölt számnál jóval többen betegedtek meg. Ócsai Lajos, az ÁNTSZ járványügyi főosztályának egykori vezetője és Zacher Gábor toxikológus kiakadt a helyzeten. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Nem tart igényt többé az MTVA a kitüntetett sportriporterre, aki lájkolta Gulácsi Péter bejegyzését

Hrutka János egykori válogatott labdarúgó után Lukács Viktor, Junior Príma-díjjal kitüntetett kommentátor is távozni kényszerül a kormány(közeli) médiából. Részletek itt.

Emelkedik a baromfi ára

Soha még olyan drága nem volt a takarmány, mint most, ez pedig hamarosan a fogyasztói árakban is megjelenik. További információkért katt ide.

Lövöldözés tört ki egy coloradói bevásárlóközpontban, 10 ember meghalt

Az eset hétfő kora délután történt az egyesült államokbeli Boulder városában. A helyi rendőrparancsnok könnyeivel küzdött az esti sajtótájékoztatón. Mi történt? Innen kiderül.

Nagy lépést tett Izland a normalitás felé: tárt karokkal várják a beoltottakat

Fotó: Spencer Platt/Getty Images

Eddig a világ legtöbb országának polgárait be sem engedték, és a többiekre is karantén, illetve teszt várt, de most mindenki számára megnyílt a lehetőség. Részletek itt.

Pár nap, és fordulat áll be az időjárásban

Egyelőre hózáporok és éjszakai fagy jellemző, azonban a hét közepétől jön az enyhülés, hétvégén már 19 fok is lehet. A következő napok részletes időjárás-előrejelzése itt található.

Ez is érdekelhet

képcím

Beismerő vallomást tett a csütörtöki szerbiai utcai...

képcím

Ez volt Novák Katalin és férje koronázási szettje - a hét...

képcím

Újabb szerbiai mészárlás: fotókon a hajtóvadászat