A tűzoltók megmentették a Notre-Dame legfőbb értékeit

Rengeteg pénzünkbe fog kerülni a Giro d’Italia, Vajna már két éve eladta a TV2-t, Judith Sargentini elmesélte, hogyan állítottak csapdát neki. Többek között ezekről olvashatsz hírösszefoglalónkban.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-04-16 09:18

Fotó: Philippe Wang/Getty Images

A Notre-Dame szerkezete és a legfontosabb műalkotások megúszták a tüzet

Hétfőn kora este tűz keletkezett a párizsi Notre-Dame Székesegyházban. A tűzoltóság közlése szerint az épület szerkezetét és tornyait, valamint a műkincsek és más értékes tárgyak jelentős részét sikerült megmenteni a pusztulástól.

  • Arról, hogy milyen műkincseket tudtak kimenteni, itt olvashatsz.
  • Ide kattintva videókat és fényképeket találsz a tűzről, illetve elolvashatod, milyen kár keletkezett az épület szerkezetében.
  • Ebben a cikkben a székesegyház belsejéről találsz fotókat.
  • Itt pedig elolvashatod, mit üzent Szijjártó Péter külügyminiszter a franciáknak.
  • A lángok megfékezéséről itt nézheted meg a tűzoltók beszámolóját.

 

Iszonyú sokba fog kerülni nekünk a Giro d’Italia

A Giro d’Italia hétfői sajtótájékoztatóján jelentették be, hogy jövőre a magyar fővárosból rajtol az olasz országúti kerékpáros körverseny. Azóta a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatból az is kiderült, hogy igen komoly összegbe fog kerülni a körverseny első három szakaszának megrendezése a magyar adófizetőknek.

Egy hatvanas cinkotai nő 2016-ban már megvette a TV2-t Andy Vajnától

MTVA/Bizományosi: Róka László

Ilonatelep HÉV-megállótól nem messze áll az elegáns családi ház, ahol az a hatvanas éveiben járó üzletasszony lakik, akinek a cége a jelek szerint 2016-ban megvásárolta Andy Vajnától az egyik legjelentősebb magyar televíziót. Az új tulajdonos 20 milliárd forintot fizetett ki, ennek ellenére nincs bejegyezve, ez az összeg ugyanis csak egy előleg volt, és a cég csak közvetítőként járt el.

Nem engedte meg a bíróság a Fidesznek, hogy átszabják a választókerületeket Miskolcon

A törvény értelmében eggyel kevesebb választókerületre van szükség Miskolcon, mivel a város lakossága 160 ezer fő alá csökkent. A városi jegyző azonban furcsán jelölte ki az új választókerületeket

Nagyon sokat kell fizetnie Soros Györgynek a CEU költözése miatt, és az egyetemnek trükköznie kell az akkreditációs programmal 

Jókora összegbe kerül az egyetemi infrastruktúra átköltöztetése, és az osztrák árszínvonalak miatt az ösztöndíjakkal sem takarékoskodik a CEU. De a költözés ellenére a hallgatókat Budapesten, a Közép-európai Egyetem Magyarországon akkreditált programjaira regisztrálják a következő tanévben. 

Judith Sargentini: A minisztériumban az államtitkár már egy sajtótájékoztatót tartott, amin arról beszélt, mennyire naiv voltam, milyen ostoba kérdéseket tettem fel

Fotó: MTI/EP/Fred Marvaux

Küzdelem a magyar demokráciáért címmel kisfilmet rendeztek a Sargentini-jelentés elfogadásáról, amelyben Judith Sargentini két, eddig ismeretlen történetet is elmesél. Arról, hogyan hozta kellemetlen helyzetbe a magyar külügyminisztéréium parlamenti államtikára, valamint arról, miként fogott kezet Orbán Viktorral.

Az érettségi vizsgák időpontjai és legfontosabb szabályai

Fotó: iStock

Mai nap hírei

Pénzt ad a régi mobilokért a Telenor

gsmring.hu3 órája

A halálba mobilozzuk magunkat?

digitalhungary.hu5 órája

Hónapokra börtönbe kerülhet a Real-játékos

eurosport.hosszabbitas.hu13 órája

A férfiak jobban, a nők tovább szenvednek a koronavírustól

napidoktor.hu16 órája

Mintha víz alatt élnél: a tüdőfibrózis

szimpatika.hu16 órája

Élőben jelentkezünk az október 23-i megmozdulásokról

ezalenyeg.hu17 órája

„Szeretni tanultam tőled, Papa” – Szilágyi Lilu levele nagypapájához, Gyarmati Dezsőhöz

wmn.hu18 órája

„Sárga por jön Kína felől” – figyelmeztették a lakosságot, hogy maradjanak otthon Észak-Koreában

szeretlekmagyarorszag.hu18 órája