A Távol-Keletről kölcsönözne munkaerőt a kormány

Startlap - Startlap
Egy salátatörvénybe rejtett javaslattal megnyitnák Magyarország kapuit a harmadik országok munkavállalói előtt. Délelőtti hírösszefoglaló.

A Távol-Keletről kölcsönözne munkaerőt a kormány

Egy salátatörvénybe rejtett, előrehozott eljárásban tárgyalandó javaslatból derült ki, hogy a kormány jelentősen megkönnyítené harmadik országbeli állampolgárok munkavállalását, amennyiben minősített munkaerő-kölcsönzőkön keresztül érkeznek. A Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke szerint munkaerő-behozatal helyett a magyar dolgozók elvándorlásával kéne foglalkozniuk. Bővebben.

Az alaptörvény tizedik módosítását tárgyalja az Országgyűlés

Ha a tizedik módosítást és az azzal összefüggő katasztrófavédelmi törvény módosítást elfogadják, az orosz-ukrán háborúra, meg más egyebekre hivatkozva is veszélyhelyzetet rendelhetnek el. Részletek.

Naponta 100 ukrán hal meg a keleti fronton, oligarchák vagyonát fagyasztotta be Ausztria

Chris McGrath/Getty Images

Közel száz bankszámlán több mint 250 millió eurónyi vagyont zároltak; a szovjet utódállamokat tömörítő “keleti NATO” a militarizációt látja a NATO bővítésében; hétfőn várható ítélet az első orosz katona ügyében, akit bíróság elé állítottak – az orosz-ukrán háború eseményei percről percre.

“800 ezres nettó fizetésért – plusz szállás és étkezés – nem csörög a telefon”

Sokan vagy ki sem nyitnak már idén, vagy hamar be is zárnak majd. Ezt ma már nem lehet jobb körülményekkel és magasabb fizetéssel megoldani. Már nincs kihez szólni. A pályaelhagyók mögött nincs utánpótlás. Pedig korábban mindig volt. A kör bezárult.

Járosi Tamás ingatlanfejlesztő, a tihanyi Malackrumpli étterem tulajdonosa interjút adott a balatoni vendéglátásról, az elszállónak vélt árakról, amelyekről ő azt mondja: “szerintem a Balaton nem drága, sőt tovább megyek, a Balatonnak mint szezonális üdülőhelynek, sokkal drágábbnak kéne lennie”.

Sóoldattal oltotta be betegeit Jánoshalmán a 70 éves doktornő

J. Johanna pénzt is kért átvert betegeitől, hogy igazolja, “megkapták” az oltást. A nő két hónapja börtönben ül, Jánoshalmán mindenki tudta róla, hogy vírustagadó. Részletek.

A magyarok többsége szerint lehetetlen, amit a leendő gazdasági miniszter mond az ország felzárkózásáról

A Pulzus Kutató közvélemény-kutatása szerint a lakosság töredéke hiszi csak el, hogy Magyarország az évtized végére felzárkózhat az uniós átlaghoz. Nagy Márton gazdaságfejlesztésért felelős miniszterjelölt szerint márpedig nem kell euró, és 2030-ra elérjük az EU gazdasági fejlettségét. Részletek.

1200 milliárd forint mutatja, miért küldi Orbán Viktor külföldre a magyar cégeket

Magyarországon világviszonylatban az egyik legmagasabb a külföldi tulajdonú vállalatok szerepe, amely cégek tulajdonosai 2020-ban mintegy 1200 milliárd forintnyi osztalékot vettek ki nálunk működő vállalataikból. Ahhoz, hogy megértsük, miért éppen a “kifektetéssel”, vagyis magyar tulajdonú vállalkozások külföldi terjeszkedésével szeretné a miniszterelnök megoldani a helyzetet, fontos tudni azt a kevéssé ismert szabályt, ami az osztalékok utáni adózásra vonatkozik. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

A WHO vezetője szerint a világ “félelmetes” kihívásokkal néz szembe a koronavírussal, az ukrajnai háborúval és a majomhimlővel

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szakértői Genfben tárgyaltak a most már 15 országban is észlelt majomhimlőről. Az Egyesült Királyság Egészségbiztonsági Ügynökség orvosa szerint a lakosságra nézve a betegség “rendkívül alacsony” kockázatot jelent. Bővebben.

Kim Dzsongun vitte a koporsót tábornoka temetésén

Pyeongyang Press Corps/Pool/Getty Images

Hjon Csolhe kulcsszerepet játszott Dzsongun felkészítésében az ország irányítására. Fotó és további részletek itt.

Hamarosan visszatérnek a záporok, zivatarok

Keddtől fokozódik a csapadékhajlam, szerdán hidegfront érkezik, és heves zivatar várható. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

(Címlapkép: MTI Fotó/Balázs Attila)

Ez is érdekelhet

képcím

Brutális, meglehetősen hosszan eltartó hőhullám érkezik 

képcím

Bevetette az amerikai rakétarendszereket Ukrajna 

képcím

Ursula von der Leyen elmondta, hány fokkal kell lejjebb csavarni a...