A tatai kórház 23 betege és 11 dolgozója lett koronavírusos

A nagyszámú fertőzéses eset miatt bezárt tatabányai kórházból ide költöztették át a legtöbb beteget. A tatabányai kórházban dolgozott az a 41 éves ápoló is, aki belehalt a koronavírusba. Esti hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-05-22 18:49

MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

A tatai kórház 23 betege és 11 dolgozója lett koronavírusos

Miután április 28-án karantén alá helyezték és bezárták a tatabányai Szent Borbála Kórházat, az intézmény betegeinek nagy részét a tatai telephelyre helyezték át. A tatabányai kórház alkalmazottja volt az 41 éves betegszállító, aki a koronavírus egyetlen magyarországi áldozata az egészségügyi dolgozók köréből. A sajtó kérdésére az intézmény elárulta, hogy a tatai telephelyen is többen megfertőződtek vírussal. Részletek itt. 

Bors: egy kiskorú is meghalt a Deák téri verekedésben

Reggel még csak annyit tudtunk, hogy két embert megöltek a budapesti Deák Ferenc téren péntek hajnalban, ahol verekedés tört ki. A sajtó azóta további értesülésekhez jutott az ügyről, amelyeket ide kattintva olvashatsz el.

Magyar Hang: Németh Sándor egy offfshore cégen keresztül az ATV többségi tulajdonosa lett, és magánvagyont csinált a gyülekezet pénzéből

“Szegény hívek gazdag papja” címmel Bartus LászlóFesz lesz névre hallgató kötete, illetve az Átlátszó kutatása nyomán közölt cikket a Magyar Hang Németh Sándorról, a Hit Gyülekezete vezetőjéről. Az írás Németh meggazdagodását feszegeti és azt állítja, hogy Németh kvázi láthatatlanul az ATV Zrt. többségi tulajdonosa lett. A lap megjegyzi: az egyház milliárdokat kapott a magyar adófizetőktől, Németh Sándor pedig jó viszonyt alakított ki Orbán Viktorral az elmúlt években, és állami hirdetések érkeznek a televízióhoz. Ha érdekel a téma, akkor ezt az összefoglalót ajánljuk a figyelmedbe.

Úgy tűnik, a BCG-oltás korrelál leginkább a járvány súlyosságával

Fotó: Gideon Mendel/Corbis via Getty Images

Megfelelő adatok híján veszélyes komoly következtetésekbe bocsátkozni arról, hogy egyes térségeket miért érint súlyosabban illetve kevésbé a koronavírus-járvány. Ugyanakkor egyre több feltételezés körvonalazódik arról, mely tényezőktől függhet, hogy hol mennyire pusztít a vírus. Ebben a cikkben a jelenleg elérhető statisztikák alapján elemzik több lehetséges faktor hatását.

Operatív törzs: 100 ezer lakosra 38 fő fertőzött esik nálunk

Az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár a járvány okán elrendelt gazdaságvédelmi intézkedéseket méltatta, Kiss Róbert rendőralezredes a határátkelésről és az idősek vásárlási sávjáról tájékoztatott, Müller Cecília országos tiszti főorvos pedig egyebek mellett különféle fertőzési és halálozási statisztikákat ismertetett, valamint beszélt a hazai vakcinafejlesztés állásáról és a tatabányai beteghordó esetéről. A sajtóeseményen elhangzottakat itt foglalták össze.

Kemény felszólítást küldött a Fidesz a kormánynak

Igen, jól olvasod: olajozottan működő demokráciánkban a Fidesz szólította fel a kormányt, méghozzá egy olyan kérdésben, amellyel kapcsolatban a minap a most hangoztatott óhajukkal ellentétesen döntöttek. Egy videóüzenetről van szó, amelyen Böröcz László frakcióvezető-helyettes tolmácsolja a pártja kérését, íme.

Emberkereskedelem miatt egy egész családot fogott el a borsodi rendőrség

Egy 29 éves férfival, 31 éves nővérével, valamint a férfi 37 éves élettársával, és annak 17 éves lányával szemben emberkereskedelem indított nyomozást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság. A gyanúsítottak egy családi vállalkozást építettek fel nők kizsákmányolására. A bűnügy körülményeit ebben a cikkben ismertetik.

“Koronavírusos vagyok, és most már te is” – üvöltötte a férfi miután leköpte a taxist, aki belehalt a fertőzésbe

Trevor Belle, aki nem sokkal korábban lett nagyapa, három nappal 61. születésnapja után halt meg koronavírusban. A felkavaró esetről erre a linkre kattintva olvashatsz.

Felcsúton új iskolát építenek

Az uniós közbeszerzési közlönyben nyílt tenderfelhívást tettek közzé egy új, 16 tantermes felcsúti iskola kivitelezésére. A létesítményről és annak költségeiről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Lezuhant egy pakisztáni utasszállító, mindenki meghalt a fedélzeten

Fotó: Sabir Mazhar/Anadolu Agency via Getty Images

A Lahorból Karacsiba tartó utasszállító gép a karacsi nemzetközi repülőtértől nem messze fekvő, sűrűn lakott városnegyedre zuhant. Karacsi polgármestere jelezte: a tragédiának egyetlen túlélője sincs. Részletek itt.

Mai nap hírei

Hűvös idővel búcsúzik az idei tavasz

kiderul.startlap.hu1 órája

Szinte bárhol kialakulhat zivatar, figyelmeztetés érvényes

kiderul.startlap.hu3 órája

Garzonlakások ügyes megoldásokkal

eletforma.hu6 órája

„Nem engedjük a gyerekeinknek megtapasztalni az éhséget, pedig kellene” – Szoptatás és gyereketetés a pszichológus szemével

wmn.hu6 órája

Vasárnap már lehet, hogy fázni fogunk

kiderul.startlap.hu9 órája

Óriási fehér cápát észleltek Olaszországban!

napmintnap.com17 órája

Dr. Meskó Bertalan: „A járvány után a politikusok nem tehetik meg, hogy ne foglalkozzanak kiemelten az egészségüggyel” – Elviszlek magammal EXTRA

wmn.hu19 órája

„Ha meg kell védenem magamat, megvédem, mert nem félhetek tőled” – Egy dühös anya levele szeretett, ám undok kislányához

wmn.hu21 órája