A tanári kar negyede felmondott a Budai Nagy Antal Gimnáziumban

A fővárosi gimnáziumban főleg az igazgatót okolják a helyzet miatt, amit korábban az ombudsman is problémásnak ítélt.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-09-21 15:28

MTI Fotó: Manek Attila

A budafoki Budai Nagy Antal Gimnáziumban minden negyedik tanár, vagyis összesen tizenkét pedagógus mondott fel – írja a 168 óra. A távozó dolgozók zöme környékbeli intézménybe ment át, és legtöbben már nyáron jelezték a döntésüket, de olyan is akadt, aki a tanévkezdés után adta be felmondását. Volt olyan, aki osztályfőnöki feladatokat is ellátott, valamint két mesterpedagógus is otthagyta a gimnáziumot.

A szülők alapvetően az igazgatót, Manolovitsné Erdőközi Orsolyát okolják a felmondásokért, akinek 2015-ös kinevezését majdnem a teljes tantestület és a szülői választmány is ellenezte. A szülők elmondásai szerint már sokan új iskolát próbálnak keresni a gyereküknek, hiszen a tucatnyi pedagógus távozása után nem nagyon maradt olyan tanár, aki miatt érdemes a budafoki gimnáziumba járni.

Korábban az ombudsman is komoly hiányosságokat tárt fel

A Budai Nagy Antal Gimnázium működését néhány hónappal ezelőtt Székely László ombudsman is vizsgálta szülői bejelentés nyomán. Az alapvető jogok biztosa tartósan fennálló visszásságokra mutatott rá, amelyek a jogbiztonság követelményét, valamint a tanulói és szülői jogok érvényesülését egyaránt sértik.

Az ombudsman intézkedéseket kért az iskolától és annak fenntartójától, illetve a szaktárcától és az adatvédelmi hatóságtól is. Jelentésében többek között azt állapította meg, hogy az egyik érettségire készülő osztálynak elmaradtak az órái, és emiatt hiányos volt az elektronikus napló, továbbá a gimnázium elmulasztotta a saját honlapján és az Oktatási Hivatal által vezetett Köznevelési Információs Rendszer adatbázisban feltüntetni a közérdekű adatait.

Mai nap hírei

Christoph Európa felé tart

koponyeg.hu4 órája

Hajnalban kezdte meg a napot Orbán Viktor

metropol.hu4 órája

Fúziós prosztatabiopszia mentheti meg a férfiak életét

szimpatika.hu6 órája

Melania Trump ennél látványosabban nem hagyhatta volna maga mögött az elmúlt négy évet

444.hu13 órája

Annak köszönheted, hogy életben vagy, hogy még nem találkoztál ezzel a tízéves kisfiúval

unilife.hu16 órája

Molnár Lamos Krisztina: Áthelyezve a COVID-intenzívre – A harmadik hullám a nővérpultból

wmn.hu17 órája

Melania Trump ruhájával üzent az egész világnak

joy.hu17 órája

Plasztikkártyát kap, akit már beoltottak, akár este 8 után is kimehet vele

life.hu18 órája