Kiemelt Hírek 2020. március 20.

A Szent László Kórház egyik dolgozója is megfertőződött

Startlap Kiemelt Hírek 2020. március 20.
Az operatív törzs elmondta, kiről van szó, és a beteg állapotát is ismertette. Esti hírösszefoglaló.

A Szent László Kórház egyik dolgozója is megfertőződött koronavírussal

Az operatív törzs megerősítette a sajtó információit, miszerint Szent László Kórház egyik dolgozója is megfertőződött koronavírussal. A beteg személyéről és állapotáról szóló hivatalos tájékoztatásért ide kell kattintatni.

Beengedtek egy tévéstábot egy bergamói kórházba, ahol már a katonaságot is be kell vetni a halottak elszállításához

Olaszországban már több halottja van a COVID-19-nek, mint a betegséget elindító Kínának. A vírus által leginkább sújtott olasz városok egyikében már a krematórium sem bírja a terhelést. Az olasz egészségügy az összeomlás szélén áll. A brit Sky News stábja bejutott az egyik leginkább leterhelt bergamói kórházba, ahol háborús időkre emlékeztető körülményeket tapasztaltak. Az alábbi cikkben megnézheted a csatorna riportját az intézményről.

 

Operatív törzs: jönnek a tömeges megbetegedések, és egyre többen szegik meg a szabályokat

Megtartotta első online sajtótájékoztatóját az operatív törzs. Müller Cecília ismertette a legújabb adatokat, és külön üzent a fiataloknak. Lakatos Tibor a határokon bevezetett korlátozás miatt kialakult helyzettel indított, illetve a szabályszegőkről beszélt. Ruszin Romulusz dandártábornok is szót kapott, aki a katonaság szerepét ismertette. A törzs elmagyarázta, hogy a világ többi országával ellentétben nálunk miért nem közölnek területi adatokat. Ha érdekel, mi hangzott el a sajtótájékoztatón, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

Ausztráliában 785 fertőzöttet regisztráltak, mégis tömve van a strand

Hiába a 758 koronavírusos fertőzés, most is tömegek tartózkodnak Sydney tengerparti strandján. A megdöbbentő jelenségről készült néhány fotó, amelyet ide kattintva nézegethetsz. Ugyanitt az ausztrál járványhelyzetről is tájékozódhatsz.

Józsefvárosban 15 ember van hatósági karanténban

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A főváros nyolcadik kerületének járványügyi helyzetéről Pikó András polgármester tájékoztatott a Facebookon. Bejegyzését erre a linkre kattintva találod.

A bezárt IKEA elmondta, mi lesz a dolgozókkal, a Vapiano fizetésképtelenséget jelentett be, és elindult a Karanténkalács

Csütörtökön jelezték, hogy péntektől bezár az összes magyarországi IKEA áruház. A vállalat most azt is közölte, mi vár a munkavállalóikra. Részletek itt.

A világszerte több mint 230 éttermet üzemeltető német Vapiano SE fizetésképtelenséget jelentett. A társaság, amelynek financiális problémái már évek óta tartanak, a kormányzati programoktól reméli a csőd elkerülését. Minderről bővebben itt írnak.

Az a table! nevű, kiváló minőségéről ismert budapesti pékség önkéntes segítő szervezetekkel összefogva egyszerű, megfizethető és főként biztonságos cipó-kalács egységcsomagokat visz házhoz. A Karanténkalács néven futó kezdeményezéssel a rászorulók és a dolgozók is jól járnak. Az akcióról ebből a cikkből tájékozódhatsz.

A járvány miatt munka nélkül maradt csehek és románok kieső munkabérét az állam fogja pótolni

Ebben a cikkben összegyűjtötték, milyen állami segítségre számíthatnak a csehországi és a romániai dolgozók, akik a koronavírus-járvány miatt nem tudnak dolgozni. Ha érdekel a téma, akkor itt folytasd az olvasást.

A TV2 megváltoztatja a műsorát a koronavírus miatt

MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

A koronavírus miatt ezentúl más lesz a Jóban rosszban és a Nicsak, ki vagyok című műsor is. Az előbbit érintő módosításokról itt, az utóbbiról itt találsz további információkat.

“A lakosság bizalmának erősítése” érdekében kivezényelték az utcákra a katonákat

Fotókat tett közzé a debreceni Kossuth térről az MTI, amelyek katonák láthatók párban, felfegyverezve. A Honvédelmi Minisztérium kifejtette, miért van szükség a hadsereg kivezénylésére. Íme a fotók és a további részletek.

“Azok a kollégák, akik megmentik a rendszert, az elsők között váltak áldozattá” – egymás után mondanak fel a napközis tanároknak

Sorra érkeztek a megkeresések a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetéhez, miután a tankerületi központok azonnali hatállyal elküldtek megbízási szerződéssel foglalkoztatott tanárokat. A leginkább érintettek a napközis pedagógusok. Az elbocsátásokról ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Keresés az oldalon