Az állítja egy koronavírus-gyanús beteg, hogy a szemetesben kellett fürödnie a Korányiban

Startlap - Startlap
Péntek óta ez az egyik kórház, ahová a súlyosabb állapotú koronavírusosokat kötelezően szállítják. Az itt lévő izolációs szobákból kimenni tilos, az egyik lakójuk felvételeket küldött a lesújtó állapotokról. Esti hírösszefoglaló.

A megdöbbentő beszámolót tett közzé egy nő, hogy szerinte milyen módon izolálták a Korányiban

Nem sokkal azután, hogy kiderült, péntektől az ország összes súlyosabb állapotú koronavírusos betegét kötelezően két fővárosi kórházba, a Szent Lászlóba és az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe kell szállítani, tragikus beszámolót adott az egyik intézményben tapasztatható körülményekről egy beteg. A kétgyermekes anyát koronavírus-gyanús tünetekkel utaltak be pénteken a Korányi Covid-osztályára, ahol egy úgynevezett izolációs szobába került, amit tilos elhagyni, amíg ki nem derül, hogy koronavírusos-e. Az édesanya több felvételt küldött a finoman szólva hervasztó szobáról, ahol meleg víz nincs, a szemetet több napon át nem vitték el, nem takarítottak, és az elviselhetetlen hőség miatt kénytelen volt szó szerint leszedni az ablakot a helyéről. De a legdurvább mégis a címben említett kukás rész, ami nem elírás, tényleg a szemetesről van szó. Fotók és további részletek itt nézegethetők.

A magyarok több mint fele nem adna a kormányak kettesnél jobbat a nagy gazdaságvédelmi akciótervre, saját szavazóiknak leginkább a 13. havi nyugdíj fáj

Közvélemény-kutatást végzett az IDEA Intézet a koronavírus-járvány okozta gazdasági károk enyhítését célzó kormányzati lépésekről. Az eredmények alapján az intézkedések megosztják a magyarokat a pártpreferencia alapján, az adatokból ugyanakkor az is világosan látszik, hogy a Fidesz–KDNP szavazói sem boldogok, főleg nem a 13. havi nyugdíj lebonyolításától. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

Gyurtya Dániel másfél millió forintért adományoz orvosi maszkokat a Heim Pálnak

Az olimpiai bajnok úszó egy régi ismerősével fogott össze a Heim Pál Gyermekkórház támogatása érdekében. Fotó és további részletek itt.

Döntött a biztosító a veronai buszbalesetről: milliárdos kártérítést fizetnek

A végéhez ért a magyar biztosítási szakma történetének egyik legkomplexebb ügye: megállapodás született a a Groupama Biztosító és a veronai buszbalesetben érintettek, valamint családtagjaik között a teljes kártérítési fedezet felosztásáról. Minderről bővebben itt írnak.

Százmilliókat költ a közmédia sminkre, fodrászra és stylistra

Az uniós közbeszerzési értesítő szerint a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) 12 hónapos időtartamra százmilliókért szerződést köt a Make-Up Team Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-vel.

Fotó: MTI/Sóki Tamás

Vagyis ezen összeg a közmédia egyéves szépészeti kiadásait fedezi csupán, ugyanakkor mindezt a korábbi években sem úsztuk meg olcsóbban, és a pár évvel ezelőtt alapított ötfős vállalat forgalma pedig szépen gyarapodottRészletek itt.

Meghibásodott a Paksi Atomerőmű 4. blokkja

Az atomerőmű tájékoztatása szerint egy villamos berendezéssel van gond. Részletek itt.

Légvédelmi rakétákat vásárolna a magyar állam, méghozzá több mint 74 milliárdért

A sajtóértesülések szerint az amerikai külügy 60 darab rakéta eladását hagyta jóvá Magyarország számára. Az export engedélyezése még nem jelent végső döntést. Részletek itt.

Ököllel esett neki egy eladónak egy férfi a Wesselényi utcában egy nápolyi miatt

Bántalmazta ismerősét, egy nápolyi miatt összeverte egy Wesselényi utcai élelmiszerbolt eladóját, majd újabb rablással próbálkozott egy 18 éves férfi egy nap leforgása alatt pénteken. Az esettel kapcsolatos további információkat és videót itt találsz.

Első világháborús gyutacsokat találtak Dunaegyházán egy Normandiából érkezett burgonyaszállítmányban

robbanótestekről a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezrede adott hír a Facebookon. Fényképes bejegyzésüket erre a linkre kattintva nézheted meg.

54 napja egy indiai reptéren él egy német férfi a koronavírus miatt

 

 

 

 

 

 

 

 

Tom Hanks a Terminál című filmben kilenc hónapon át élt a repülőtér fogságában, a 40 éves Edgard Ziebat egyelőre ennél szerencsésebb: ő még “csupán” március 18-a óta lakik az újdelhi Indira Gandhi Nemzetközi Repülőtér tranzitjában. Ekkor Hanoiból repült volna Isztambul felé, azonban ezen a napon India minden törökországi repülőjáratot felfüggesztett, és nem sokkal később az egész országot lezárták. Ziebat nem passzióból van a reptéren, hanem szimplán nem léphet ki onnan: ugyan nem ő volt az egyetlen turista, aki ott ragadt, de az ő helyzetét bonyolítja egy speciális körülmény.  Edgard Ziebat történetét ebben a cikkben ismertetik.

Ez is érdekelhet

képcím

Júliustól hat szociális szakápolási központ jön létre

képcím

Nyilatkoztak a szlovákiai buszbaleset sérültjei

képcím

Gálvölgyi János felesége: Nem tudom, mi lesz velünk