„A séf egy másik bolygóról jött. Szerinted hozott onnan sárgarépát?” - a nap kérdése

Startlap - Startlap
Két versenyzőnek is búcsúznia kellett a Konyhafőnök VIP-ben.

A Konyhafőnök VIP keddi részében 10 versenyző mérhette össze a tudását.

Az első öt játékosnak wellington bélszín sütése volt a feladata, de nem bélszínből, hanem valamilyen extra húsból.

Márk a pulykamellet húzta, amit helyesen ledarált és megpárolt, így biztosan átsütve tudtva tálalni, Rozinának is tetszett hozzá a wasabi és curry különleges összhangja.

Rudi sertésszüzet húzott, amit parmezános csicseriborsós pürével és paradicsommártással tálalt, ezt Zé különösen értékelte, sajnos a töltelék viszont kifolyt a tésztából.

Ági a csontos báránygerincét kicsontozta, hagymás sárgarépás pürével és paradicsommártással tálalta, amit a séf előkelőnek nevezett.

Gergő a vadkacsamellet hagymás törtburgonyával és zöldségsalátával hozta össze, erről Zének a krumplis rétes jutott eszébe.

Zsófi sosem sütött még wellingtont, szenvedett is vele rendesen, végül későn rakta a sütőbe és a hús és a tészta is nyers maradt.

Az értékelésnél Ágit találták a legjobbnak, így ő mehetett elsőnek a galériára, Zsófit viszont a legrosszabbnak, ő sírva távozott a versenyből.

A másik öt versenyző másolási feladatot kapott, a séf által készített nyúlcombot kellett leutánozni ízre és külalakra.

A versenyzők, bár ellenfelek, mégis a piactéren egymástól kérdezgettek, hogy meg tudják fejteni, mi milyen alapanyagból lehet.

Közben próbáltak segíteni a játékosoknak, Zé például Simonnak így: „A séf egy másik bolygóról jött. Szerinted hozott onnan sárgarépát?” Csak később derült ki, hogy a sárgarépának látszó valami sáfránnyal színezett feketegyökér volt, szóval így már biztos, hogy a séf egy ufó!

Senkinek sem sikerült teljesen eltalálnia a hozzávalókat.

Simon a pürét zeller helyett burgonyából csináta, a parajmártást bazsalikomból, de ránézésre szinte tökéletesen sikerült a másolás.

Begi nyúl helyett véletlenül pulykát hozott a piactérről, paraj helyett viszont avokádóból próbálta a pürét előállítani.

Ákos is pulykához nyúlt a nyúl helyett, a chipsszel próbált eltakarni mindent a tányéron, nem is volt túl precíz a tálalása.

Zsolt eltalálta a fő alapanyagot, de spárgából készítette a pürét a zeller helyett és a parajmártással is meggyűlt a baja.

Áginak nem sikerült precízen feltekerni a roládot, szét is esett a sütés közben.

Bár Simon volt a leglátványosabban kiboruló a feladat láttán, mégis ő mehetett fel a galériára elsőnek és Begitől kellett búcsúzni a zsűri ítélete szerint.

 

Fotók: RTL Klub

Ez is érdekelhet

képcím

Egy szívgyógyszer pattintotta ki a kínai doppingbotrányt, ami...

képcím

Olyan történt a Ferrarival Sanghajban, ami idén még nem

képcím

Ennél királyabb BYD nem létezik