Kiemelt Hírek 2021. június 14.

RTL: A Jóbarátok és Harry Potter is tiltólistára kerülhet

Startlap Kiemelt Hírek 2021. június 14.
Számos szervezet és párt után az RTL Klub Magyarország is kiállt a kormány új, homofób törvényjavaslata ellen. Esti hírösszefoglaló.

A RTL kiakadt a pedofiltörvény miatt: éjjel, 18-as karikával kellene vetíteni a Jóbarátokat és a Harry Pottert

Számos szervezet és párt után az RTL Klub Magyarország is kiállt a kormány új, homofób törvényjavaslata ellen. A csatorna a tervezet szellemisége ellen is határozottan állást foglalt. Bővebben.

Rogán Antalék 35 évre magánkézbe adnák a magyar gyorsforgalmi úthálózatot

Az Európai Unió közbeszerzési értesítőjében hétfő reggel szokatlan felhívás bukkant fel, amelyre aztán a Kormányzati Tájékoztatási Központ is kissé különös indoklást adott. További információkért katt ide.

Adószakértő: Orbán Viktor adóvisszatérítését májusban vissza kell fizetni

A kormányfő korrekt nyilatkozatokat tett, de “néhány gazdasági újságíró túllihegte a témát” – közölte Ágyán József a gyermeked családoknak szóló kedvezményről. Mit jelent ez pontosan, hogyan értelmezték félre Orbán bejelentését? Ebből a cikkből megtudhatod.

Orbán Viktor kért egy példányt a 444 róla szóló új könyvéből

Fotó: Thierry Monasse/Getty Images

A szerkesztőség váratlan üzenetet kapott a miniszterelnök közvetlen munkatársától. Videó.

Elsöprő többséggel szavazták le a fővárosiak a Fudan-projektet

A Karácsony Gergely főpolgármester és Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester által meghirdetett konzultáción tízezrek mondtak véleményt a Kínai Kommunista Párt Budapestre telepítendő egyeteméről. A voksolás eredményei finoman szólva látványosak. Íme.

Orbán Viktor: A kínaiak sohasem mondják meg nekünk, hogy miként kellene viselkednünk

A kormányfőt az “európai radikális jobboldal vezetőjének” nevezte a portugál hetilap, amelynek interjút adott a portói uniós csúcs után. A beszélgetés legjobb részei itt olvashatók.

A dán focisták az UEFA-t támadják, Eriksen már edzene

Az Európai Labdarúgó-szövetség durva választás elé állította a dán válogatottat, miután Christian Eriksen összeesett a pályán, és a finnország elleni meccset megállították. A játékosok először nyilatkoztak csapattársuk szívmegállása óta. Bővebben.

Mindeközben egy érzékletes beszámoló jelent meg Eriksen állapotáról, amelyből az is kiderült, miről beszélgetettt csapattársaival vasárnap reggel telefonon. Részletek itt.

A Jobbik megszavazza a Fidesz kirekesztő pedofiltörvényét

A párt indoklásában hangsúlyozta: a választások után eltávolítják a “témaidegen, a Fidesz által szándékosan belecsempészett” részleteket. Ha kíváncsi vagy a Jobbik álláspontjára, akkor itt folytasd az olvasást.

Ez az év fagyija a Balatonon

Fotó: Peter Macdiarmid/Getty Images

A Balaton fagyijának megtalálásához négy szakember alkotta zsűri járta végig a cukrászdákat és kóstolta meg a magas minőségű kézműves fagylaltokat. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

A tihanyi önkormányzat eltűntet egy magánházról egy hattyút, mert nem illik a településképbe

Egy galéria homlokzatára festettt alkotásról van szó, amelyet a művész direkt a településnek megfelelő stílusban készített. Azonban Tihanyban ha az utcáról látszik egy fal, az nem lehet akármilyen színű. Fotó és további részletek itt.

Keresés az oldalon