A rendőrség Magyar Péter nyilatkozata miatt belső vizsgálatot indít

Startlap - Startlap
Még hétfőn délelőtt közösségi oldalán üzent a hatóságnak Magyar Péter, melynek hatására a rendőrség intézkedésbe fogott.

Az elmúlt vasárnap arról írt közösségi oldalán Magyar Péter, hogy a “suttogó propaganda” már azt pletykálja, hogy többször megverte volt feleségét, Varga Juditot.

Magyar jelezte, hogy ennek a szóbeszédnek minden szava valótlan, ugyanakkor úgy véli egy családi vitájukról rosszindulatú, hamis titkos rendőrségi jelentés készült, amit vele múlt szombaton egy újságíró osztott meg.

Hétfőn egy posztban már meg is nevezte a HVG oknyomozó újságíróját, Dezső András, akitől a dokumentumot kapta. Ugyanakkor szintén ebben a bejegyzésben arra kérte a rendőrség illetékeseit, vasárnapi posztját kezeljék feljelentésként, és rendeljenek el nyomozást annak megvilágítására, hogy a rendőrség állományából ki szivárogtatta ki a hamis megállapításokkal teli dokumentumot.

Ezzel kapcsolatban a Telexnek reagált az Országos Rendőrfőkapitányság (ORFK). Vagyis arról írtak, hogy az országos rendőrfőkapitány belső vizsgálatot rendelt el a sajtóban megjelent állítások, valamint „Magyar Péter nyilatkozata, bejegyzése és vélelmei” miatt.

A Magyar Péter által hamisnak mondott rendőrségi dokumentumban szerinte egy szimpla családi vitát ” valótlan állításokkal sikerült izzadtságszagúan úgy kiszínezni, hogy a jelentés azt sejtesse, hogy én erőszakosan léptem fel a feleségemmel és az akkor őt védő állami testőrökkel szemben”.

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar Péter: Holnap feljelentem Orbán Viktort - A hét hírei...

képcím

Időhúzással válaszolt a köztévé Magyar Péternek

képcím

Márciusban távozott a NER-közeli cégtől Magyar Péter