Kiemelt Hírek 2020. április 28.

A putnoki fideszes polgármester visszautalta a helyi ellenzékiek adományát a segélyszámláról

Startlap Kiemelt Hírek 2020. április 28.
Tamás Barnabás üzenetet is írt a visszautalás mellé: "Téves utalás, ez nem az RNÖ (roma nemzetiségi önkormányzat) számlája". Esti hírösszefoglaló.

A putnoki fideszes polgármester visszautalta a helyi ellenzékiek adományát a segélyszámláról

Tamás Barnabás többször egymás után küldte vissza a pénzt a számláról, amelyen a koronavírus elleni védekezéshez szükséges eszközök vásárlására és a rászorulók támogatására gyűjtenek. A polgármester üzenetet is írt a visszautalás mellé:

Téves utalás, ez nem az RNÖ (roma nemzetiségi önkormányzat) számlája. 

Részletek itt.

A kormányzati tájékoztatás szóvivője elment az ATV-be, de olyan szinten nem tudta, mi történik, hogy több ízben inkább ő kérdezte Rónai Egont

Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője hétfő este Rónai Egon vendége volt az ATV-ben. A műsor indulásakor jelezte, hogy sok részletet nem tud, de igyekszik segíteni. Tényleg igyekezett, ugyanakkor annyira sem volt tisztában a jelenleg zajló történésekkel, mint egy lelkesebb újságolvasó, több ízben Rónai Egontól várta, hogy megerősítse kijelentéseit. Ebben a cikkben te is megnézheted a beszélgetés legmeghökkentőbb részeit videón.

Schmidt Mária beszólt a tavaly elhunyt Rajk Lászlónak, és lekomcsizta az apja miatt, akit 9 éves korában végeztek ki

Schmidt Mária szerint ifj. Rajk László, aki a demokratikus ellenzék alapító tagjaként személyes és anyagi biztonságát kockáztatva harcolt a kommunista elnyomás ellen, “társaihoz hasonlóan sohasem nézett szembe azzal, amit apáik, anyáik tettek”. A Terror Háza Múzeum főigazgatója friss Facebook-posztjában fejtette ki véleményét a 2019 szeptemberében elhunyt Rajkról egy vele megjelent életinterjúkötet kapcsán. Íme a bejegyzés.

Május 1-jén indul az átfogó koronavírus-szűrés

A Semmelweis Egyetem vezetésével májusban országos tesztelésbe kezd a négy hazai orvostudományi egyetem. A vizsgálatot a vírus RNS-t kimutató, megbízható PCR-teszt segítségével végzik, több tízezer ember bevonásával. Minderről bővebben itt írnak.

A KSH szerint egy hónap alatt 56 ezer magyar vesztette el az állását, az ellenzéki pártok szerint jóval többen. Te mit gondolsz?

Erre a linkre kattintva szavazhatsz a kérdésről.

Palkovics László: Nem akkora a probléma a hazai gazdaságban, mint sokan állítják

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Palkovics László szerint a gazdaságban “gyors lesz a visszapattanás”. Az Innovációs és Technológiai Minisztériumot vezetője azzal támasztotta alá derűlátó prognózisát, hogy sok közgazdásszal szemben, “aki mindenféle butaságokat írogat a gazdaságról”, ő nem az íróasztal mellett töltötte az elmúlt évtizedeteket. Palkovics a koronavírus-járvány várható következményeiről a Magyar Hírlapnak nyilatkozott egy hosszú interjúban, amelynek legfontosabb részeit itt foglalták össze.

“Megpróbálta elvégezni a munkáját, és ez megölte” – öngyilkos lett egy New York-i sürgősségi orvosigazgatója 

Édesapja állítja: a 49 éves doktornőnek nem voltak mentális problémái. Lorna Breenről hősként emlékezett meg a New York-i rendőrség és a presbiteriánus kórház, ahol dolgozott. Halála körülményeiről ebben a cikkben olvashatsz.

73 év házasság után pár óra különbséggel halt meg a koronavírusos pár, de csak az egyikük halálát okozta a fertőzés

Mary és WilfordKepler mindketten elkapták a koronavírust, és ugyanabban a milwaukee-i kórházban hunytak el tíz nappal ezelőtt, előbb a férj, majd néhány órával később a feleség. A házaspár megható történetét innen ismerheted meg.

Trócsányi László volt kabinetfőnöke lesz az Igazságügyi Minisztérium államtitkára

Orbán Viktorjavaslatára április 30-i hatállyal felmentették a pozíciójából Vízkelety Mariannt, az Igazságügyi Minisztérium igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkárát. Vízkelety utódját ebből a cikkből ismerheted meg.

Norvégia egyik leggazdagabb emberét felesége megölésével gyanúsítják

2020. április 28-án közreadott, dátummegjelölés nélküli kép Anne-Elisabeth Hagenről. (Fotó: MTI/EPA/NTB Scanpix)

Emberölés vagy bűnrészesség gyanúja miatt kedden a norvég rendőrség őrizetbe vette a 70 éves Tom Hagent, akinek a felesége, Anne-Elisabeth Hagen 2018. október 31-én tűnt el otthonukból, és azóta sem találták meg. Részletek itt.

Keresés az oldalon