A Pfizer jelenleg nem támogatja az oltóanyagok keverését

Startlap - Startlap
Nem lesznek könnyű helyzetben az orvosok a harmadik oltóanyag beadásánál. Délelőtti hírösszefoglaló.

A Pfizer jelenleg nem támogatja az oltóanyagok keverését

Fotó: MTI/Rosta Tibor

A klinikai vizsgálatok egyelőre nem támasztják alá a vakcinák kombinálását, vagyis Kásler Miklós ajánlását a harmadik oltásról. A témáról a Pfizer Hungary ügyvezetője nyilatkozott. Íme a részletek.

Edward Snowden szerint a magyar kormány válasza a legárulkodóbb a megfigyelési botrányban

A Direkt36 információi szerint magyar újságírókat, ellenzéki üzletembereket hallgattak le az NSO izraeli kibercég okostelefonok feltörésére alkalmas Pegasus nevű kémprogramjával. Az egykori CIA-s hírszerző szerint “Magyarország a valaha látott legárulkodóbb választ adta”, amikor a Pegasus-ügyről kérdezték. Bővebben.

Varga Judit a kérdés és a válasz törlését kérte egy interjú után, amelyben az újságírók és az ellenzék megfigyeléséről kérdezték

A lehallgatási botrány felderítésében közreműködő egyik legnagyobb francia lap, a Le Monde közelmúltbéli beszélgetésébe szeretett volna belepiszkálni a minisztérium. Mi történt? Innen kiderül.

Titok, hogy ki használja és mit építenek az OTP adriai szigetén

Az OTP egyik leányvállalata által 30 évre bérbe vett szigetre horvát lapok szerint két éve Orbán Viktor érkezett egy fekete helikopterrel. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Másodfokú árvízvédelmi készültség van: újabb árhullám érkezik

Vízben álló lakóépületek az alsó-bajorországi Passauban július 18-án, miután a heves esőzések nyomán megáradt Duna elöntötte a város alacsonyabban fekvő részeit. (Fotó: MTI/AP/DPA/Peter Kneffel)

Rendkívüli tempóban emelkedik a Duna vízszintje, több határmenti településen első, illetve másodfokú árvízvédelmi készültség lépett életbe. További információkért katt ide.

Akkora árvíz volt Tolnában, hogy még egy kocsit is elsodort a víz

Somogyban ötvenszer riasztották a tűzoltókat, Kercseligeten ingatlanok váltak lakhatatlanná, Siófokon látni sem lehetett a szakadó esőtől, a Tolna megyei Jágónakon csak a betonhíd állította meg az autót, amelyet az özönvíz felkapott. Videó.

Ezrek “költöztek” Mosonmagyaróvár környékére a szabad ingázás szigorítása miatt

Kiugró adatokat találtak a belügyminisztériumi lakossági statisztikáiban, a helyszínre érkezve pedig már az autópálya lehajtóról látszik, mi áll a számok mögött. A legdurvább növekedést Rajkán tapasztalták, a község hivatalosan több mint kétezer új lakossal gyarapodott. Egy helyi férfi szerint két ciklus sem kell hozzá, és szlovák lesz a polgármesterük. Riport.

Koronavírus itthon: tízezernél is kevesebb első oltást adtak be, újabb halottak vannak

A legfrissebb, hivatalos magyar járványügyi statisztikák a vakcináció, a fertőzések és a halálozások alakulásáról erre a linkre kattintva érhetők el.

Elhunyt a dán Kurt Westergaard, aki terroristatámadást és dánellenes tüntetéseket robbantott ki karikatúráival

Kurt Westergaard egy németországi díjátadón. (Fotó: Carsten Koall/Getty Images)

A 86 évesen elhunyt karikaturista élete utolsó másfél évtizedében rendőri védelem alatt, egy titkos címen élt. Kurt Westergaard életéről és munkásságáról ebben a cikkben írnak.

Hidegfront vet véget a nagy esőzéseknek

Hétfőn még folytatódik a csapadékban gazdag időjárás, keddtől az átvonuló front mögött érkező száraz levegő alakítja a légkört. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

Ez is érdekelhet

képcím

Videón az M4-esen hömpölygő sárfolyam

képcím

Halálos áldozatai is vannak az olaszországi áradásoknak -...

képcím

Ez volt Novák Katalin és férje koronázási szettje - a hét...