Kiemelt Hírek 2021. július 23.

A pedagógusok kijavították Orbán Viktor népszavazási kérdéseit

Startlap Kiemelt Hírek 2021. július 23.
A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete értelmetlennek tartja az eredeti felvetéseket, amivel aligha vannak egyedül. Az új, javított kiadású kérdéseket már nem mutogathatná túl büszkén a Fidesz. Délelőtti hírösszefoglaló.

A pedagógusok kijavították Orbán Viktor népszavazási kérdéseit

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete értelmetlennek tartja az eredeti felvetéseket, amivel aligha vannak egyedül. Az új, javított kiadású kérdéseket már nem mutogathatná túl büszkén a Fidesz. Íme.

Orbán Viktor hétösszegző interjújában figyelemre se méltatta a Pegasus-ügyet

Bezzeg Magyarország normális olimpiát rendezne, Brüsszellel küzdünk, és Orbán Viktor szülői szabadságát korlátozza a liberalizmus – ezeknek az égető kérdéseknek a megvitatására mind jutott idő a szokásos péntek reggeli miniszterelnöki interjú során, arra azonban, hogy egy terroristák ellen kifejlesztett kémfegyverrel hallgatnak le Magyarországon üzletembereket és újságírókat, már nem. Erre a linkre kattintva egy gyors összefoglalót találsz az elhangzottakról.

Még a román minimálbér is többet ér, mint a magyar

A január végére nagy nehezen összehozott négy százalékos emelés vásárlóértékben nézve arra sem volt elég, hogy ne csökkenjen a magyar minimálbér értéke. Akár a bruttó, akár a nettó, akár a vásárlóerő-paritáson vett összegeket nézzük, sereghajtók vagyunk. Részletek itt.

“Szerelmes is vagyok, meg fel is vettek” – így örültek a ponthatárok kihirdetésének a friss egyetemisták

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A 24.hu a felsőoktatási felvételi ponthatárok kihirdetése alkalmából megrendezett Pont Ott Partyn járt kamerájával. Nagy izgulások, ölelések, csókok és könnyek. Videó.

Magyarország legolcsóbb és legdrágább albérlete között kétszázszoros a különbség

Az egyetemi felvételi eredmények kihirdetésével a lakáskiadási főszezon hivatalosan is megkezdődött. Mire számíthatnak a fiatalok a lakáskeresés során? Ebben a cikkben az albérletpiac két végletét mutatják be, a leggazdaságosabb és a legmagasabb elérhető árakat.

Eladósodásban a régiós első helyezett az ország

Az uniós statisztikai hivatal adatai szerint Románia és a visegrádi négyek többi tagja jóval kisebb hiánnyal zárták 2021 első negyedévét. Miközben a kormány tovább önti a pénzt, már Matolcsy György is egyre kritikusabban nyilatkozik, és szigorítási ciklusba kezdett. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

“Szét voltam esve” – a kiutazás megviselte, de így is remekül szerepelt az első magyar az olimpián

Az egyetlen hazai evezősként bemutatkozó Pétervári-Molnár Bendegúz 500 és 1000 méteren is nagyot hajrázott. Bővebben.

Már az európai átlagot se éri el az átoltottság Magyarországon, de van egy jó hírünk a hazai vakcinációról

A politikusi vállveregetésekkel bőven megtoldott magyar oltási kampány irtózatosan belassult, az oltási kedv a nullához konvergál, a beadott első oltások aránya az Európai Gazdasági Térség középmezőnyéhez sem elegendő. Ugyanakkor a fiatalok beoltását tekintve minden tekintetben elsők vagyunk. Bővebben.

Oltottsági igazolványt vezet be Olaszország

Fotó: Alessio Coser/Getty Images

Augusztus elejétől számos helyre csak a kártya birtokában lehet majd belépni. További információkért katt ide.

Viharos időjárással búcsúzik a hét

Szombaton még száraz, napos időre számíthatunk, amelyet a vasárnap érkező zivatarok váltanak. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

Keresés az oldalon