A nyugdíjak csúszása miatt étkezési utalványt biztosít az időseknek az egyik budapesti kerület

A helyi Polgármesteri Hivatal meghosszabbított nyitvatartással fogadja a rászoruló nyugdíjasokat, akiknek a hétvégi megélhetése került veszélybe.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-01-11 14:51

MTI Fotó: Soós Lajos

Németh Angéla, a főváros XV. kerületének polgármestere úgy döntött, étkezési utalványokkal segíti a kerület azon nyugdíjasait, akiknek késve érkezik a januári juttatás – írja az Index.

A döntésem értelmében a Polgármesteri Hivatal pénteken (2019. január 11-én) meghosszabbított ügyfélfogadást tart 18 óráig, és az érintettek étkezési utalványokat vehetnek át a nyugdíj késése miatti nehézségek áthidalására.

– közölte a politikus a kerület weboldalán. Indoklása szerint a késedelmes folyósítással a nyugdíjasok hétvégi megélhetése került veszélybe, és ebben a helyzetben az önkormányzatnak kell segítenie.

A Magyar Államkincstár (MÁK) friss közleménye szerint a kifizetésben nincs fennakadás, a jóváírás a bankoknál technikai okok miatt napközben történik meg. A MÁK arról tájékoztatott, hogy a bankszámlákra még pénteken megérkezik a nyugdíj, a postai kézbesítést pedig hétfőn kezdik meg.

Az OTP oldalán elérhető tájékoztatás ellentmond a MÁK által közölteknek: a bank oldalán olvasható szöveg szerint a késedelem oka a pénzintézettől független, és az összeg beérkezése várhatóan január 14-én, hétfőn történik meg.