A NER kedvenc magángépe napok óta szinte megállás nélkül ingázik a tenger és Budapest között

Arról az OE-LEM lajstromjelű luxusrepülőről van szó, amelyet Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor, Szíjj László és még sokan mások igénybe vettek. Úgy tűnik, az utasok hallgatnak a minszterelnökre, és még a szeptemberi satufék előtt letudják a vakációzást. Esti hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-08-24 18:12

A kép illusztráció. (Fotó: Chris Jackson/Getty Images)

A NER kedvenc luxusrepülője napok óta szinte megállás nélkül ingázik a tenger és Budapest között

Orbán Viktor a Kossuth Rádióban szokásos pénteki rádió interjújában a külföldi utazásokra utalva arra figyelmeztetett, hogy szeptember 1-jétől “más világ jön”, és komoly szigorítások várhatók. Az OE-LEM lajstromjelű Bombardier utasai márpedig figyelmesen követik a miniszterelnök szavait, és gyorsan meg is kezdték a szezonvégi nyaralásaikat. Ha érdekel a téma, akkor itt folytasd az olvasást.

“Több Balaton, kevesebb Adria”, de Orbán Viktor mégis a horvát tengerbe lógatja a lábát

A külügyminiszter után a kormányfőt is váratlan helyen kapták lencsevégre nyaralni: miközben Orbán Viktor a balatoni vakáció szószólója lett, ő maga mégis Hvar szigetén vitorlásozik. A hírre Havasi Bertalan, a miniszterelnöki sajtófőnök röviden reagált. Részletek itt.

Jókora költségvetési hiánnyal tervez a kormány

A Pénzügyminisztérium hétfőn jelentette be, hogy a járványügyi készültség fenntartása, valamint a tervezett gazdaságvédelmi intézkedések érdekében módosítani kell az idei hiánycélt. Minderről bővebben itt írnak.

Simonka György fenyegetéseiről, a Rákosi-időszakot idéző módszereiről ír a képviselő egykori embere

A Magyar Narancs által megszerzett, fideszes társainak szóló írás szerzője az a Ruck Márton, aki korábban kezdeményezte a költségvetési csalással vádolt Simonka György kizárását a Fideszből. A levélben Ruck nagyon súlyos állításokat tesz Simonkáról, a Fidesz-tagok félelméről és rettegéséről ír, és arra utal, hogy Simonka György a családtagjaik fizikai bántalmazásától sem riadna vissza. Íme a szöveg.

Dzsudzsák Balázs idén nem lesz benne a válogatottban

Fotó: Julian Finney/Getty Images

Marco Rossi szövetségi kapitány hétfőn kihirdette a magyar válogatott keretét. A névsorban négy újonc is feltűnik, Dzsudzsák Balázs azonban nincs a listán. Ennek okairól, valamint a többi játékos személyéről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Annyira megcsappant az országos vérkészlet, csak a halaszthatatlan beavatkozásokra jut belőle

Az Országos Vérellátó Szolgálat mindenkit arra kér, hogy fontolja meg a véradást. Részletek itt.

“Hét órán keresztül lehajtott fejjel kellett állnom úgy, hogy a kezeim a hátam mögött vannak. Aki megpróbált megfordulni, azt megverték. Megverték azokat is, akik próbáltak leülni, és azokat is, akik a rendőrökhöz szóltak. Utóbbiakat különösen”

Egy 28 éves minszki férfi az elcsalt választás utáni tüntetések első éjszakáján éppen azért ment hazafelé a kis utcákon, hogy biztonságban megérkezhessen. A demonstráción nem vett rész, a rendőrök azonban az éjszaka közepén elvitték a nyílt utcáról, majd 72 órán át tartották bezárva. Az eset nem egyedülálló. Ebben a cikkben a fiatal férfi félelmetes beszámolóját olvashatod a történtekről, és a fehérorosz helyzet alakulásáról.

Az ásotthalmi polgármesteri hivatalra is kitűzték a szivárványos zászlót

Természetesen nem a települést vezető Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke, hanem a Momentum rakta ki a lobogót. Fotó és további információk a mostani akcióról, és az elmúlt hetekben kibontakozó “zászlóháborúról” erre a linkre kattintva találhatók.

Szinetár Miklós: Az, hogy Vidnyánszky kuratóriumi elnök lett, több mint bűn – hiba

A Kossuth-díjas filmrendező legfrissebb interjújában beszélt arról, miért véli úgy, hogy Vidnyánszky Attilának nem lett volna szabad igent mondania, amikor felkérték a Színház- és Filmművészeti Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumi elnökének, és le kéne mondania a pozícióról. Pedig – vélekedik Szintetáraz a Vidnyánszky, akit ő ismer, “tehetséges művész, ráadásul tényleg szeretetre méltó ember”

A fehérorosz hatóságok őrizetbe vettek két ellenzéki vezetőt

Fotó: Evgeny Maloletka/Bloomberg via Getty Image

Az ellenzéki koordinációs tanács tájékoztatása szerint a rendőrség különleges részlege egy gyár bejáratánál vette őrizetbe két vezetőjüket. Ha érdekel az ügy, akkor ezt a cikket olvasd el.

Mai nap hírei

Megszűnik jövőre a HBO GO

gsmring.hu11 órája

Kiszorítaná a külföldi élelmiszerláncokat az országból Lázár János

168ora.hu13 órája

Micsoda nő! Julia Roberts rövidnadrágban mutatta meg alakját

joy.hu13 órája

Orbán Viktor válaszolt Manfred Webernek

demokrata.hu14 órája

Megmenekül Alaszka az olajkitermeléstől?

koponyeg.hu15 órája

Viszik a laptopokat

itbusiness.hu17 órája

Egyre több fogy a magyarok egyik kedvenc húsféléjéből

agroinform.hu18 órája

Kerényi Miklós Máté nem bírta tovább, maga mögött hagyott mindent

femcafe.hu19 órája