A NER kedvenc magángépe napok óta szinte megállás nélkül ingázik a tenger és Budapest között

Startlap - Startlap
Arról az OE-LEM lajstromjelű luxusrepülőről van szó, amelyet Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor, Szíjj László és még sokan mások igénybe vettek. Úgy tűnik, az utasok hallgatnak a minszterelnökre, és még a szeptemberi satufék előtt letudják a vakációzást. Esti hírösszefoglaló.

A NER kedvenc luxusrepülője napok óta szinte megállás nélkül ingázik a tenger és Budapest között

Orbán Viktor a Kossuth Rádióban szokásos pénteki rádió interjújában a külföldi utazásokra utalva arra figyelmeztetett, hogy szeptember 1-jétől “más világ jön”, és komoly szigorítások várhatók. Az OE-LEM lajstromjelű Bombardier utasai márpedig figyelmesen követik a miniszterelnök szavait, és gyorsan meg is kezdték a szezonvégi nyaralásaikat. Ha érdekel a téma, akkor itt folytasd az olvasást.

“Több Balaton, kevesebb Adria”, de Orbán Viktor mégis a horvát tengerbe lógatja a lábát

A külügyminiszter után a kormányfőt is váratlan helyen kapták lencsevégre nyaralni: miközben Orbán Viktor a balatoni vakáció szószólója lett, ő maga mégis Hvar szigetén vitorlásozik. A hírre Havasi Bertalan, a miniszterelnöki sajtófőnök röviden reagált. Részletek itt.

Jókora költségvetési hiánnyal tervez a kormány

A Pénzügyminisztérium hétfőn jelentette be, hogy a járványügyi készültség fenntartása, valamint a tervezett gazdaságvédelmi intézkedések érdekében módosítani kell az idei hiánycélt. Minderről bővebben itt írnak.

Simonka György fenyegetéseiről, a Rákosi-időszakot idéző módszereiről ír a képviselő egykori embere

A Magyar Narancs által megszerzett, fideszes társainak szóló írás szerzője az a Ruck Márton, aki korábban kezdeményezte a költségvetési csalással vádolt Simonka György kizárását a Fideszből. A levélben Ruck nagyon súlyos állításokat tesz Simonkáról, a Fidesz-tagok félelméről és rettegéséről ír, és arra utal, hogy Simonka György a családtagjaik fizikai bántalmazásától sem riadna vissza. Íme a szöveg.

Dzsudzsák Balázs idén nem lesz benne a válogatottban

Fotó: Julian Finney/Getty Images

Marco Rossi szövetségi kapitány hétfőn kihirdette a magyar válogatott keretét. A névsorban négy újonc is feltűnik, Dzsudzsák Balázs azonban nincs a listán. Ennek okairól, valamint a többi játékos személyéről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Annyira megcsappant az országos vérkészlet, csak a halaszthatatlan beavatkozásokra jut belőle

Az Országos Vérellátó Szolgálat mindenkit arra kér, hogy fontolja meg a véradást. Részletek itt.

“Hét órán keresztül lehajtott fejjel kellett állnom úgy, hogy a kezeim a hátam mögött vannak. Aki megpróbált megfordulni, azt megverték. Megverték azokat is, akik próbáltak leülni, és azokat is, akik a rendőrökhöz szóltak. Utóbbiakat különösen”

Egy 28 éves minszki férfi az elcsalt választás utáni tüntetések első éjszakáján éppen azért ment hazafelé a kis utcákon, hogy biztonságban megérkezhessen. A demonstráción nem vett rész, a rendőrök azonban az éjszaka közepén elvitték a nyílt utcáról, majd 72 órán át tartották bezárva. Az eset nem egyedülálló. Ebben a cikkben a fiatal férfi félelmetes beszámolóját olvashatod a történtekről, és a fehérorosz helyzet alakulásáról.

Az ásotthalmi polgármesteri hivatalra is kitűzték a szivárványos zászlót

Természetesen nem a települést vezető Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke, hanem a Momentum rakta ki a lobogót. Fotó és további információk a mostani akcióról, és az elmúlt hetekben kibontakozó “zászlóháborúról” erre a linkre kattintva találhatók.

Szinetár Miklós: Az, hogy Vidnyánszky kuratóriumi elnök lett, több mint bűn – hiba

A Kossuth-díjas filmrendező legfrissebb interjújában beszélt arról, miért véli úgy, hogy Vidnyánszky Attilának nem lett volna szabad igent mondania, amikor felkérték a Színház- és Filmművészeti Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumi elnökének, és le kéne mondania a pozícióról. Pedig – vélekedik Szintetáraz a Vidnyánszky, akit ő ismer, “tehetséges művész, ráadásul tényleg szeretetre méltó ember”

A fehérorosz hatóságok őrizetbe vettek két ellenzéki vezetőt

Fotó: Evgeny Maloletka/Bloomberg via Getty Image

Az ellenzéki koordinációs tanács tájékoztatása szerint a rendőrség különleges részlege egy gyár bejáratánál vette őrizetbe két vezetőjüket. Ha érdekel az ügy, akkor ezt a cikket olvasd el.

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán Viktor: Óriási pechünk van

képcím

Hivatalos: Erdogan nyerte a török elnökválasztást

képcím

Orbán Viktor köszönetet mondott az Európai Uniónak