A népegészségügy elárulta, mely városainkban fog most megugrani a fertőzöttek száma

Startlap - Startlap
A Nemzeti Népegészségügyi Központ csütörtökön közzétette az országos adatokat a szennyvíz vizsgálatáról, amellyel jól előrejelezhető a koronavírus terjedése. Reggeli hírösszefoglaló.

A népegészségügy elárulta, mely városainkban fog most megugrani a fertőzöttek száma

A Nemzeti Népegészségügyi Központ csütörtökön közzétette az országos adatokat a szennyvíz vizsgálatáról, amellyel jól előrejelezhető a koronavírus terjedése. Íme a részletek.

Orbán Viktor: Minden mérkőzés addig tart, amíg meg nem nyerjük

Magyarország első számú futballdrukkere, Orbán Viktor sem hagyta szó nélkül, hogy a magyar labdarúgó-válogatott 4 év után ismét kijutott az Európa-bajnokságra. Ha kíváncsi vagy, mit írt, akkor ezt a cikket olvasd el.

A mérkőzés során elképesztő fordítással sikerült a magyaroknak átvenni a vezetést az izlandiakkal szemben. Ha az (is) érdekel, hogyan zajlott a meccs, akkor katt ide.

Ha így haladunk, akkor az oroszoktól is érkezhet az első koronavírus elleni vakcina

Egyre inkább úgy tűnik, hogy karnyújtásnyira lehet a megfelelő koronavírus-vakcina. Nemcsak a szereket fejlesztő tudósok, hanem a kormányok között is megkezdődött a versenyfutás az oltásokért. Magyarország ismét külön utat választott: ugyan tárgyalunk az EU-val, de Kínával és az oroszokkal is javában zajlanak a megállapodások. Arról már nem igazán beszél a kormány, hogy hevesen bírálja a tudományos közösség az orosz vakcinát, és a kínai jelöltekről is homályosak az információk. A tárgyalások az orosz Szputnyik V vakcina ügyében állnak a legjobban, ugyanakkor Kemenesi Gábor virológus szerint a Szputnyik V rendkívüli kockázatokat rejt. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

A vakcina kapcsán egy fontos részletkérdés az ár. Már nagyjából lehet tudni, mennyibe fog kerülni egy oltás, pontos számok itt találhatók.

Figyelem: kevesebb karácsonyfa lesz az idén, és az is drágább

Fotó: Oli Scarff/Getty Images

A szakmabeliek arra hívták fel a figyelmet, hogy aki nem szeretne lecsúszni a szép fenyőfákról, annak érdemes időben vásárolnia. Sőt, az árak is növekednek. További információkért kattints ide.

Hollik István levele bizonyítja, hogy a kormány szórakozik az egészségüggyel

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón nagyon megengedőnek mutatkozott, tárgyalásokat ígért a Magyar Orvosi Kamarának a mindjárt hatályba lépő új egészségügyi törvény kapcsán, amely miatt orvosok és szakdolgozók ezrei hagynák ott az egészségügyet. Aztán Hollik István írt egy levelet, amiből egész más derült ki. Minderről bővebben itt írnak.

Havi 50 ezer forintot kér az idős betegektől a kisvárosi főorvosnő, vagy kirúgja őket a krónikus osztályról

A városban csak elfekvőnek hívják az osztályt, ahol a retteget osztályvezető dolgozik. A doktornő pontosan tudja, hogy a 24 órás gondozásra szoruló, beteg időseknek a krónikus osztályon kívül nincs hova menniük, és ezzel szinte egy várost tart félelemben. A településre érve pedig kiderül: túlzás nélkül minden második lakó tisztában van vele, mi folyik az elfekvőn. És mindenki súlyos tízezreket fizet, mert aki nem, azt kíméletlenül kiteszik a kórházból. Az ügyről szóló riport ide kattintva olvasható.

Nem csak a felesége, de az apja is fizethetné Szijjártó Péter jachtozását

A külügyminiszter édesapja, illetve testvére, Szijjártó Sarolta közös tulajdonában lévő műszaki tanácsadócége igencsak figyelemre méltó nyereségrátát produkált tavaly. A Szi-Geo Kft. állami megbízásokat is kap, és miközben Szijjártó Péter a nyilatkozataiban elzárkózik a családja pénzügyeitől, azt már nem tagadja, hogy van átjárás saját gyarapodása és szülei anyagi helyzete között. Részletek.

Dúsgazdag vagy koldusszegény a főváros? Kinek van igaza Budapest és a kormány vitájában?

Fotó: Ákos Stiller/Bloomberg via Getty Image

Már Tarlós István idején is alulfinanszírozott volt a főváros, Tarlósnak az anyagi függőség miatt a fideszes politikusokkal is sok konfliktusa volt. Míg azonban Tarlós ki tudta kényszeríteni a saját paktumát, Karácsony Gergelyék minden próbálkozását elgáncsolja a kormány. Színes-szagos gesztusokkal takargatják a főváros kivéreztetését. Bővebben.

Drámaian romlik a magyar férfiak megtermékenyítő képessége

Mintegy 150 ezer pár magyar pár meddőséggel küzd, és a férfi terméketlenség ugyanolyan komoly probléma, mint a női meddőség. A szám durva, és ráadásul a nyugati országokhoz képest jelentősen le vagyunk maradva az orvosi segítséggel született gyermekek arányában. A kormány igyekszik: a pécsi tudományegyetem vezetésével kutatócsoportot hoztak létre, illetve milliárdokat toltak bele a Nemzeti Humán Reprodukciós Programba, hogy egységes ellátórendszer alakuljon. A pécsi labor roppant ambiciózus terveken dolgozik, olyan beavatkozásokra lesz lehetőség, amelyekről itthon eddig nem is álmodhattunk. Ebben a cikkben  Kovács L. Gábor professzor mesél projektjeikről, és arról, kiket és hogyan érint a terméketlenség veszélye.

A jövő hétre már mozgalmasabb időjárás érkezik

Vasárnapig marad a ködös, szürke idő, azonban hétfőtől egy hidegfront változékonyabb napokat ígér. Részletes időjárás-előrejelzésért kattints ide.

Ez is érdekelhet

képcím

Kvíz: Orbán vagy Magyar mondta?

képcím

Vitézy Dávid: Gratulálok Karácsony Gergely főpolgármesternek

képcím

Az NVB újraszámolta, és Karácsony Gergely tényleg nyert