A NAV elárulta, kik készülhetnek ellenőrzésekre a következő napokban

Nem sok olyan vállalkozás van, akik biztosan megúszhatják az ellenőrök látogatását, jó hír viszont, hogy a hivatal előre megmondta, mikor és hol bukkanhatnak fel. Esti hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-08-17 18:34

A NAV végrehajtója helyszíni végrehajtást intéz a nyíregyházi "KGST" piacon 2013. április 24-én. (MTI Fotó: Balázs Attila)

A NAV elárulta, kik készülhetnek ellenőrzésekre a következő napokban

Fagyizók, strandok, óraboltok, írószer: gyakorlatilag nincs olyan, aki biztosan megúszhatja az adóhivatali revizorok látogatását. De azért van jó hír is a vállalkozások számára: a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette, mikor és miket fognak ellenőrizni. Ide kattintva megyei bontást találsz a NAV által tervezett vizsgálatokról.

Az OMSZ riasztást adott ki, kedden jégeső is lehet, de már előtte mozgalmas lesz az éjszaka

Az időjárásunkat több napja egy sekély ciklon határozza meg, és délután északnyugat felől zivataros csapadékzóna éri el Magyarország területét. Erre a linkre kattintva megnézheted, hogy a legfrissebb számítógépes modell előrejelzés szerint az ország mely részeire, mikor érkeznek viharok kedd délig bezárólag.

Aki azt hiszi, ez azt jelenti, kedd délután jön a jó idő, szomorú tévedésben van: felhőszakadás és zivatar veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat riasztásokat adott ki délutántól. Készülj fel rá, hogy erős szél és jégeső is lehet. Részletek itt.

Jönnek a modern mosdók és a kulturált várótermek: 60 milliárdból felújítanak 17 budapesti kórházat

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere hétfői sajtótájékoztatóján jelezte, hogy hazai és EU-s forrásból a járvány második hullámára készülve megújítják az intézmények olyan helységeit, amelyekben betegek tartózkodnak. Sőt, Rétvári Bence, a minisztérium parlamenti államtitkára 153 milliárdos többletforrást jelentett be az egészségügy számára. Mit takar ez a gyakorlatban? Innen kiderül.

Tiborcz István volt cége tarol a szerb közvilágítási pályázatokon, és milliárdos szállodaügylete miatt pedig feljelentés érkezett

Talán ha nem lett volna annyira feltűnő, hogy a magyar önkormányzatok közvilágítási pályázatait sorra az az Elios Innovatív Zrt. nyeri, amelynek egyik tulajdonosa a miniszterelnök veje, és amely furcsa módon az egyetlen olyan cég, amely a közbeszerzések kritériumainak megfelel, akkor Tiborcz István nem válik meg a részesedésétől a cégben. Miért is tette volna, hiszen hatalmas sikereikre még az EU csalás elleni hivatala is felfigyelt. És továbbra is van mire figyelni: egy frissen publikált szerb tényfeltáró videója szerint az elmúlt évek helyi közvilágítási pályázatai közül 24-ből 22 esetben az Elios szerbiai cége, illetve egy hozzá üzletileg kötődő cég vagy konzorcium nyert. Az témáról ebben a cikkben írnak.

Fotó: Cleland Rimmer/Getty Images

Nem ez az egyetlen friss hírünk Tiborcz Istvánról: Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese Tiborcz visegrádi szállodaügylete kapcsán ismeretlen tettes ellen, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt tett feljelentést. Bővebben.

Az amerikai nagykövetség reagált Novák Előd és a fradisták zászlóletépős akcióira

Az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetsége közleményt adott ki, miután Novák Előd, a Mi Hazánk politikusa, valamint az Aryan Greens szélsőséges fradista csoport eltávolították a szivárványos zászlókat a főpolgármesteri hivatal és a IX. kerületi városháza épületéről. Részletek itt.

Budapesten történik a legtöbb iskolai erőszak, de a fővárosi intézmények nem kérnek az iskolaőrökből 

Mivel szeptembertől közel ötszáz iskolában állnak munkába iskolaőrök, elkérték a rendőrségtől az iskolai bűncselekmények statisztikáit. Ebből érdekes ellentét rajzolódik ki: ugyan a legtöbb ilyen eset a fővárosban történt, a budapesti iskolák mégsem szeretnének bilinccsel és gumibottal felszerelt őröket. Az egész országra jellemző viszont, hogy az erőszakos incidensek zöme diákok között zajlik. Mit mutatnak a rendőrségi statisztikák, melyik megyében milyen jellegű atrocitások történtek? Hol mennyi iskolaőr fog szolgálatba állni? Mi az, amit megtehet, és mit nem tehet egy iskolaőr? Milyen feltételeknek kell megfelelniük? Többek között ezekre a kérdésekre kaphatsz választ ebből a cikkből.

Befejezte a működését az egyik fővárosi taxis cég

Az utasaikat a továbbiakban a 6×6 Taxi fogja szállítani. A szakma nem tartja kizártnak, hogy végül majd csupán 3-4 piaci szereplő marad talpon.A válság nyertese egyértelműen egyetlen budapesti taxis vállalat. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Már rendezvényekre és strandokra is vásárolhatunk belépőt mobilfizetéssel

Fotó: Yegor AleyevTASS via Getty Images

Múlt csütörtök óta a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer applikációjával már kilenc kulturális helyszín és négy strandfürdő belépőjegyét lehet megvásárolni. Bővebben.

Mai nap hírei

Annak köszönheted, hogy életben vagy, hogy még nem találkoztál ezzel a tízéves kisfiúval

unilife.hu2 órája

Plasztikkártyát kap, akit már beoltottak, akár este 8 után is kimehet vele

life.hu4 órája

Az elnöki beiktatást nem Joe Biden vagy Kamala Harris, hanem Amanda Gorman nyerte

444.hu7 órája

Leváltották a külügy helyettes államtitkárát

168ora.hu13 órája

Hegynek felfelé halad tovább a forint

tozsdeforum.hu14 órája

Nagy siker a magyar maszk

demokrata.hu14 órája

Hemzseg a hibáktól a Xiaomi új csúcsmobilja

gsmring.hu14 órája

A magyar Roger Moore bezárkózott, már csak a tűre vár

metropol.hu17 órája