A MOK nyilvánosságra hozta a koronavírusban elhunyt egészségügyi dolgozók listáját

Startlap - Startlap
A kamara honlapja történetének legszomorúbb rovataként vezeti be az írást, amelyben a járvány áldozatául esett orvosokról és ápolókról emlékeznek meg. Reggeli hírösszefoglaló.

A MOK nyilvánosságra hozta a koronavírusban elhunyt egészségügyi dolgozók listáját

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) honlapja történetének legszomorúbb rovataként vezeti be az írást, amelyben a járvány áldozatául esett orvosokról és ápolókról emlékeznek meg. Az elhunytak névsorát itt tekintheted meg.

Előfoglalható a koronavírus-vakcina, ami még el sem készült

Már van egy cég Magyarországon, amelynél pár ezer forintért megkaphatjuk az oltás jogát. Mit jelent ez a gyakorlatban? Innen kiderül.

Egy fideszes képviselő kimondta: “A közmédia az kormánypárti, onnan kapja az elemózsiát”

Kormánypárti politikusokkal rövid interjúkat készítettek a Képviselői Irodaház előtt.  Az apropót a Szabad Európa Rádió által megszerzett leleplező hangfelvételek adták, amelyek a köztévé egyik értekezletén készültek. Ha kíváncsi vagy a beszélgetésekre, akkor ezt a cikket nézd meg.

Joe Biden: Életekbe kerülhet a hatalomátadás késleltetése

Joe Biden és neje, Jill Biden a washingtoni Fehér Ház Rózsakertjébe tart 2015. október 21-én. (MTI/EPA/Jim Lo Scalzo)

A frissen megválasztott Joe Biden egy wilmingtoni sajtókonferencián árulta el, hogy munkatársai még az oltóanyagokkal kapcsolatos tervekhez sem férnek hozzá. Részletek itt.

Kórházba került a vírustagadó focista: “Ötpercenként hozzák a betegeket, viszik a holtakat”

Megszólalt Bankos Barnabás, az egykori százhalombattai hivatásos labdarúgó, aki egészen addig nem hitt a koronavírusban, amíg maga is megfertőződött. Bankos a kistarcsai Flór Ferenc Kórházból számolt be saját állapotáról, illetve az intézmény nehezen tartható helyzetéről. Ha érdekel, mi hangzott el, akkor katt ide.

Ha az államnak sikerül megvennie a repteret, az 500 milliárdos adóssághegyet is vinnie kell

Annak ellenére, hogy a német főtulajdonos állítja, nem kíván megválni a repülőtértől, a hazai üzleti körökben biztosra veszik a kivásárlást. Orbán Viktor emberemlékezet óta vissza akarja szerezni a ferihegyi repülőteret – állítja egy szakmai forrás. A két fél közötti tárgyalások nem túl barátságosak, a cég mérlegében pedig már tavaly is brutáli kötelezettségállomány szerepelt. Minderről bővebben itt írnak.

A választás elvesztése után Donald Trump csapást mért volna a legfontosabb iráni nukleáris létesítmény ellen

Az elnököt, akinek két hónapja van hátra hivatali idejéből, végül tanácsadói beszélték le az ötletről – olvasható egy amerikai tisztségviselő jelentésében. Bővebben.

Nettó 150 milliárdos szerződést írtak alá Mészáros Lőrincékkel

Kósa Lajos fideszes országgyűlési képviselő, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Mészáros Lőrinc, a V-Híd Építő Zrt. tulajdonosa a V-Híd Építő Zrt. gépbemutatóval egybekötött születésnapi rendezvényén Debrecenben 2020. szeptember 18-án. (MTI/Czeglédi Zsolt)

Már szerződés is van arról, hogy a Puskás Stadionhoz hasonló költséggel épülő, a 2023-as atlétikai világbajnokságra készülő stadiont is a Záév Építőipari Zrt. és a Magyar Építő Zrt. viszi tető alá.  Mészáros Lőrincen túl a Szijjártó Pétert megjachtozató Szíjj László örömét szolgálja a megállapodás. Részletek itt.

Az év üzlete a gumikesztyű, nem a maszk

A tavaly decemberi árakhoz képest mostanra négyszer, vagy akár ötször annyit fizethetünk egy csomag gumikesztyűért. Ha egyáltalán be lehet szerezni az igényelt mennyiségben, ugyanis iszonyatos hiány van belőle. Ez az egészségügyben elég nagy gondot okozhat. Mindeközben a gumikesztyűipar öt új dollármilliárdost teremtett. Minderről bővebben itt olvashatsz.

Jönnek a komolyabb fagyok

A felhőtakaró felszakadozik, lesz napsütés is, ugyanakkor hamarosan nagy területen jelentősebb fagy érkezik. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Putyin, Biden és számos európai vezető reagált a Fico elleni...

képcím

Hvg: Orbán lánya 600 ezres táskával a vállán találkozott...

képcím

Orbánt legkisebb lánya is elkísérte Donald Trumphoz