A miniszteri tanácsadó szerint több hete készültek a kórházi ágyak kiürítésére

Startlap - Startlap
Kollár Lajos arról is beszélt, hogy az Emmi napról napra modellezi a koronavírus-járvány terjedését. Reggeli hírösszefoglaló.

A miniszteri tanácsadó szerint több hete készültek a kórházi ágyak kiürítésére

Kollár Lajos a köztévében védelmébe vette a kórházak részleges kiürítéséről szóló intézkedést, valamint arról is beszélt, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma napról napra modellezi a járvány terjedését. Részletek itt.

A hivatalos adatok szerint 2 millió fertőzöttnél járunk, a matematikusok szerint sok millió koronavírusost nem azonosítottak

A St. Louis-i Washington Egyetem és a georgiai Augustai Egyetem kutatói matematikai modellek segítségével becsülték meg, hogy mennyi azonosítatlan koronavírusos eset lehetett március elején a világ különböző pontjain. Eredményeiket ebben a cikkben ismertetik.

A hivatalos adatok szerint a koronavírus a világ 185 országába eljutott, világszerte közel 130 ezer halálos áldozatot szedett, és a fertőzöttek száma már a 2 milliót súrolja. A koronavírus által leginkább sújtott országok részletes statisztikáit ide kattintva nézheted meg.

Tovább emelkedett a koronavírus hazai fertőzötteinek és halottainak száma

Fotó: MTI/Mónus Márton

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírust, és több beteg meghalt a fertőzést következtében. A hivatalos, friss koronavírusos statisztikákat erre a linkre kattintva találod.

Egy magyar orvos 10 perces videóban magyarázta, hogy igazából nincs is világjárvány, vizsgálat indulhat ellene

Tamási József egy nyilvános felvételen hosszasan fejtegette, hogy “a médiapánik és a politikusok okozzák a legnagyobb bajt, nem a vírus”, és se világjárvány, sem pedig tömeges megbetegedések nincsenek. Ebből a cikkből kiderül, miket mondott Tamási, a videójába is belenézhetsz, valamint egy belgyógyász és egy ügyvéd is elmondja a véleményét a felvételen elhangzottakról.

A kormány nagy bérátvállalási támogatása meg sem közelíti az emlegetett 70 százalékot, és ez sajnos baj

A négynapos ünnep kezdete előtt pár órával jelent meg a részletes jogszabályi háttere a sokak által várt állami bértámogatásnak. Ekkor derült ki, hogy ennek mértéke sokkal inkább 35 százalék a kormányzati kommunikációban közölt 70 helyett. A konstrukcióról a legtöbbet talán az mondja el, hogy elég magas fizetéseknél van egy pont, ami felett a “támogatás” a költségvetés számára nem jár pluszköltséggel, hanem gyakorlatilag keres rajta az állam. Mit biztosít pontosan a munkavállalóknak és a munkáltatóknak az állam rendkívüli bértámogatási rendszere, és mi vele a baj? Innen kiderül.

A sport mindenek felett: 433 millió forintot csoportosít át a költségvetésben sportra a kormány

A kedd esti Magyar Közlönyben megjelent egy kormányhatározat az idei költségvetésen belüli forrásátcsoportosításokról, amely 1,9 milliárd forintot oszt szét különböző célokra. Ebből bőven jutott az egyházi alapintézmény-működésre és sportra is. Részletek itt.

Az Audi győri üzeme után a kecskeméti Mercedes-gyárban és a Suzuki esztergomi telephelyén is hamarosan újraindul a termelés

Fotó: Ákos Stiller/Bloomberg via Getty Images

A győri Audi-gyárban kedden indult újra a termelés. Ez nem egy azonnali teljes visszaállítását jelent, még jó időbe fog telni, amíg újra elérik a leállás előtti kapacitást. Április végén részlegesen újraindulhat a munka a kecskeméti Mercedes-gyárban, valamint a Suzukinál Esztergomban. A folyamat illeszkedik a nemzetközi trendbe, az egy hónapos kényszerszünet után több európai országban felélednek az autógyárakRészletek itt.

Donald Trump nem ad több pénzt a WHO-nak

Az USA elnöke a támogatás leállítását az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Kínával való kapcsolatával indokolja

Nem fogod kitalálni, kik azok, akik a legtöbb közlekedési balesetet okozzák

Mivel személygépkocsiból fut a legtöbb az utakon, így nem meglepő, hogy ők okozták a legtöbb személyi sérüléses balesetet 2019-ben. Arányaiban vizsgálva a kérdést azonban – vagyis akkor, ha az egyes járművek darabszámaira vetítve nézzük az okozott balesetek számát – megdöbbentő eredményre jutunk. 

Először 26 fokos meleg, aztán újabb lehűlés érkezik

Fotó: Ben Birchall/PA Images via Getty Images

Ismét melegszik az idő, pénteken mérjük majd a legmagasabb maximumokat. Újabb változás a hét legvégén érkezhet. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar fejlesztés állíthatja meg a koronavírust a levegőben

képcím

Nem lesz késő délután háziorvos, szakrendelések szűnhetnek meg

képcím

Donald Trump bejelentette: ismét indul az elnöki tisztségért