A melegvíz és fűtés nélküli nyaralóból az utcára kerülhet a négygyermekes szigetszentmártoni család

Szeretet van, pénz nincs, és a környéken a legolcsóbb albérlet is 150 ezer forintba kerül, amit a családfő egyedül nem tud előteremteni.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-09-27 08:00

Fotó: Thinkstock

Egy négygyermekes szigetszentmártoni család kerülhet utcára hamarosan, ugyanis már nem sokáig lakhatnak az albérletként funkcionáló nyaralóban, ahol egyébként sem lenne egyszerű átvészelni a telet, hiszen se fűtés, se melegvíz, se fürdőszoba, se csatorna nincs az épületben. A családon Gyurkó János adventista lelkész és a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány próbál segíteni.

Nem tudom, hogy Vári Lajos, a második házasságában élő hatvanas vagyonőr hogyan került ilyen helyzetbe. És azt sem, hogy Szilvia, a felesége, akit az anyja a szülés után a kórházban hagyott, kitől tanulta meg ennyire szeretni a négy gyerekét. Jól érzed, ez a szigetszentmártoni pár sem tökéletes. És nem a körülmények ádozatai. Ők is hibáznak. Valószínűleg többet, mint te vagy én. De a hibák és az ítélkezők véleménye nem sokat számít, amikor egy szigetelés nélküli nyaralóban próbálják átvészelni a telet egy darab kályhával és négy gyerekkel

– kezdi a történetet az alapítvány, és amilyen szépen formálják a szavakat, olyan szomorú mesét mondanak el.

A hattagú családnak november 4-én el kell hagynia a nyaralót, és eddig hiába próbáltak, nem találtak Ráckevén és környékén másik albérletet, ugyanis errefelé a legolcsóbb ingatlan is havonta 150 ezer forintba kerülne, amit az édesapa vagyonőri fizetéséből lehetetlen lenne kigazdálkodni. Az édesanya is szeretne munkába állni, de egyelőre otthon van a legkisebb, alig egyhónapos gyermekükkel.

A szülők az alapítványnak elmesélték, hogy fél éven át a gyerekek nélkül kellet élniük, mivel elvették őket tőlük, de hiába került 8 ezer forintba, hogy eljussanak a picikhez, ezen sosem spóroltak.

Egy gyereknek a szülei mellett a helye. Akkor is, ha nem tökéletesek a körülmények. Akkor is, ha nagyon nem azok. Ez a család november 3-ig biztosan együtt marad. Ez az a dátum, amikor ki kell költözniük az albérletükből. Persze szóba kerültek az álmok is. Azt mondják, két és fél millióért már olyan házat vehetnének, ami megszólal, de ők is tudják, hogy ettől az álomtól pont két és fél millió forint választja
el őket.

Az alapítvány jelenleg 400 ezer forintot szeretne összegyűjteni, amelyből a család adósságait törlesztenék, hogy végre talpra álhassanak.

Aki szeretné támogatni a Vári családot, az a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány számlaszámára utalhat: 16200010-10067868-00000000, “Váriék” közlemény rovattal.  

Mai nap hírei

Ismét jöhet havazás! Mutatjuk merre

agroinform.hu4 órája

Nincs béke a Bangó családban, Emilióék nem békülnek

metropol.hu5 órája

Van egy fura dolog, ami mindig ott van Erzsébet királynő retiküljében

joy.hu6 órája

Ilyet még nem láttál: a nő szó szerint felmászott kocsival a póznára

unilife.hu15 órája

Fidesz: törvénysértő volt a polgármesteri helyettesítési rend megváltoztatása

demokrata.hu15 órája

Már az állatok sem bírják a hideget Mongóliában

koponyeg.hu18 órája

„Anyám elutazott, és én elvesztettem a szüzességemet” – Tinikorunk emlékezetes napjai szülők nélkül

wmn.hu18 órája

Engedélyt kapott a repülésre a 737 MAX Európában, egy volt Boeing dolgozó szerint a gép veszélyes

bitcoinbazis.hu18 órája