A második legrosszabb járványügyi besorolásba került Magyarország

Startlap - Startlap
Az ECDC térképe azt is megerősítette, hogy jelenleg a Covid-fertőzés gócpontjának számít Közép- és Kelet-Európa. Esti hírösszefoglaló.

A második legrosszabb járványügyi besorolásba került Magyarország

Fotó: Getty Images

Hazánk egész területe az Európai Betegségvédelmi és Járványügyi Központ (ECDC) legfrissebb jelentése alapján a második legrosszabb járványügyi besorolásba került. Bővebben

Kötelezővé vált az oltást a Magyar Honvédségnél

A Magyar Honvédség parancsnoka kötelezővé tette a kötelékében dolgozó alkalmazottaknak a koronavírus elleni oltást.  Részletek

Lemondott Király Júlia, állítása szerint a magyar kormány felől fenyegető üzenetet kapott a K&H-t tulajdonló bank

Lemondott a K&H Bankot tulajdonló, brüsszeli székhelyű KBC Bankban betöltött igazgatósági tagságáról Király Júlia, a Magyar Nemzeti Bank volt alelnöke. A történet hátterében ráadásul feltűnik Márki-Zay Péter is. Minderről bővebben ez a cikk számol be.

4 óra alatt 40 száguldozót fogtak Budapest egyetlen útján

Sebességmérési akciót tartottak az egyik legforgalmasabb budapesti út mentén pénteken. Hogy hol pörgött a radar, amitől a pénztárcák soványabbak lettek, a gyorshajtók pedig idegesebbek, az innen azonnal ki fog derülni. 

Ennyibe kerülnek a virágok halottak napján

Az elmúlt időszak fokozódó inflációja a virágok kereskedelmében is drágulást hozott. Növekedtek a szállítási költségek, ahogyan a termeléssel kapcsolatos kiadások is. Részletek

Látványosan durvul a francia-brit vita, kitilthatják az angol hajókat a francia kikötőkből

Eredetileg francia halászhajók miatt tart a hercehurca a két állam között, ráadásul úgy, hogy a gallok halásztevékenysége nem is olyan nagy a brit vizeken. Ennek ellenére már Boris Johnsonig ér az ügy. Részletek.

Fotókon a kőbányai raktártűz

Fotó: MTI/Donka Ferenc

Körbehatárolták a tüzet a tűzoltók Budapesten, a X. kerületi Csillagvirág utcában, ahol egy kétszintes, újépítésű raktár- és irodaépület gyulladt ki hajnalban – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szombat kora reggel. A tűzről, melynek oltásában 20 tűzoltóautó vett részt, itt lehet képeket megtekinteni.

A horvátok nem igazán akarják az eurót

Nem arról szavaznak a szomszédban, hogy legyen-e eurójuk, hanem a nemzeti valuta, a kuna védelmére írtak ki voksolást. Hogy hol is tartanak a horvátok az ügyben, az innen tudható meg

Geomágneses vihar érheti el ma a Földet

A jelenség első hulláma már október 28-án rádióhullámos zavart okozott Dél-Amerikában, a második hullámmal érkező töltött részecskék pedig szombat/vasárnap érhetik el bolygónkat, geomágneses vihar formájában. Bővebben.

Ez is érdekelhet

képcím

Szombattól emelkedik a gáz lakossági piaci ára

képcím

Történelmi mélypontra zuhant a forint

képcím

Egy orosz tévében közölték, hogy "teljességgel lehetetlen...