A magyar származású Antony Blinken lehet az USA következő külügyminisztere

Startlap - Startlap
Blinken izgalmas, nagyon szoros szálakkal kötődik Magyarországhoz. Reggeli hírösszefoglaló.

A magyar származású Antony Blinken lehet az USA következő külügyminisztere

A sajtóértesülések szerint Joe Biden Antony Blinkent fogja jelölni. Blinken izgalmas, nagyon szoros szálakkal kötődik Magyarországhoz. Részletek itt.

Börtönlázadás a Kozma utcában: az őröknek könnygázt kellett bevetniük

A fogvatartottak eltorlaszolták egy cella bejáratát, és megpróbálták megtámadni az őröket. Hogyan történt az eset? Innen kiderül.

Fülenőtt gulyáslevesnek nevezte Orbán Viktort a német köztévé

A ZDF szatirikus műsorában, a Heute Show adásában humorral vágtak vissza Orbán Viktornak az EU-s vétójáért. A “fülenőtt gulyásleves” egy szójáték, durva jelentéssel. Az adásrészletet ide kattintva nézheted meg.

Drámaian nő a szegény nyugdíjasok száma, és nem látszik a folyamat vége

Fotó: Sean Gallup/Getty Images

Mellbevágó tendenciát jeleznek a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai: az elmúlt évtized során duplájára nőtt az elszegényedő nyugdíjasok száma, tavaly megrázó mértékű változást mértek. Ha csak a nyugdíjakat figyeljük, akkor még ennél is rosszabb arányt kapunk. A szomorú folyamat közvetett magyarázta a kormányzati intézkedésekben rejlik. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Soltvadkertnél leaszfaltoztak egy macskát

Az elképesztő fényképet egy döbbent biciklista posztolta. Íme a bejegyzés.

Megvan az idei téli időszak első áldozata: halálra fagyott egy fiatal hajléktalan

A 43 éves férfi egy bevásárlóközpont közelében hűlt ki Nagykanizsán. A helyi hajléktalanszállón értetlenül állnak az eset előtt. Az ATV hírműsora riportot készített az ügyről. Videó és további részletek itt.

Tilos az ételosztás a koronavírus miatt

A segélyszervezetek éppen akkor kerültek nehéz helyzetbe, amikor már olyanok is rászorulnak ételre, akik nem az utcán élnek. Minderről bővebben itt írnak.

Egyre több iskolában képtelenek megszervezni az oktatást, annyira terjed a járvány

A felső tagozatok egymás után állnak át digitális oktatásra a rendkívüli mértékű hiányzások miatt. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete központi átállást sürget, már csak azért is, mert a helyettesítéseket is lehetetlen megoldani. Videó és további részletek itt.

Hétfőn megkezdődik a korrupcióval és üzérkedéssel vádolt Nicolas Sarkozy történelmi jelentőségű pere

Fotó: Thierry Tronnel/Corbis via Getty Images

Az V. köztársaság történetében még soha nem fordult elő, hogy egy volt elnököt korrupció miatt állítsanak bíróság elé. Az egykori francia államfő ellen több eljárás is folyamatban van. Bővebben.

Mostantól napközben is fagyni fog

Keddre virradóra újabb hidegfront vonul át Magyarország felett, amely tovább mérsékli a nappali felmelegedést. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán Viktor: Óriási pechünk van

képcím

Hivatalos: Erdogan nyerte a török elnökválasztást

képcím

Orbán Viktor köszönetet mondott az Európai Uniónak