Kiemelt Hírek 2021. augusztus 04.

A magyar kormány szerint Norvégia 77 milliárd forinttal tartozik neki

Startlap Kiemelt Hírek 2021. augusztus 04.
A kormány nem fogadja el, hogy egy "Soros-alapítvány" felügyelje az országnak járó milliárdok felhasználását. Esti hírösszefoglaló.

A magyar kormány szerint Norvégia 77 milliárd forinttal tartozik neki, jogi lépések jönnek

MTI/Máthé Zoltán

Ez oly annyira komoly a kabinet részéről, hogy a Miniszterelnökség hivatalos közleményben hozta ezt le. A kormány jogi lépéseiről a Norvég Alap ügyével kapcsolatban ez cikk számol be

Leminősítenék a magyar alapjogi ombudsmant

MTI/Kovács Attila

Leminősítené az alapvető jogok biztosát az ombudsmanokat ellenőrző nemzetközi akkreditációs testület. Ide kattintva az a lista is elérhető, amely a Kozma Ákossal kapcsolatos főbb problémákat tartalmazza

Magyarországon razziázott az Európai Ügyészség

Németországban, Hollandiában, Szlovákiában, Bulgáriában és Magyarországon tartottak házkutatásokat szerda reggel egy, az Európai Ügyészség által irányított nyomozás keretében – vette észre a Magyar Narancs. Az akció lényegi részeiről ez a cikk nyújt tájékoztatást. 

Kiakadt Kövér Lászlóra a szlovák külügyminiszter

Kövér a Somorjáról Kitelepített Magyarok Emlékművének átadásán mondott beszédet a hét elején. Ivan Korčok, Szlovákia külügyminisztere Facebook-bejegyzésében reagált minderre, egy igen fontos kéréssel, mely innen érhető el. 

Szanyi keményen nekiment az ellenzéknek: „ezek a csicskák aligha tudják Orbánt megverni”

Egykori párttársa nyilatkozatára reagált az azóta már az ISZOMM  miniszterelnök-jelöltje, az átlagnál élesebb hangon. Hogy min is akadt ki Szanyi, ide kattintva azonnal megtudható. 

Hatszázmilliós támogatásból jöhet az Aranybulla-sorozat

A Nemzeti Filmintézet támogatásával készül sorozat az Aranybulla történetéről, melynek Rákay Philip az egyik producere. Bővebben

Csehországi vonatszerencsétlenség: háromra nőtt a halálos áldozatok száma

Háromra emelkedett a szerda reggeli nyugat-csehországi vasúti baleset áldozatainak száma – közölte Mária Svobodová, a regionális mentőszolgálat szóvivője. Az áldozatok között van a két szerelvény mozdonyvezetője, valamint az utasok közül egy középkorú nő. A szerencsétlenségről ez a beszámoló nyújt részletes képet. 

Az AstraZeneca vakcina fejlesztőjéről mintáztak Barbie babát

Steve Parsons/PA Images via Getty Images

Az AstraZeneca vakcina egyik fejlesztőjéről, a brit Sarah Gilbertről mintázott Barbie babát az amerikai Mattel játékgyár. Minderről még videó is készült, melyet itt lehet megtekinteni

Vászja, a fekete macska elzavarta a méretes medvét

A szibériai Irkuszt közelében egy baráti társaság gyűlt össze horgászás céljából. A csapat egyik tagja nem akarta, hogy otthon unatkozzon Vászja nevű macskája, így őt is elvitte magával. A cica ott helyben el is indult a környéket felfedezni, amikor összeakadt egy termetes medvével. Bármilyen hihetetlen, a találka során nem ő húzta a rövidebbet. Az erről készült meggyőző videót errefelé lehet megnézni.

Keresés az oldalon