A magyarok felének két hónapra sincs elég tartaléka

Startlap - Startlap
Miközben a dolgozók harmadának csökkent vagy megszűnt a jövedelme az utóbbi hónapokban, még a legjobban kereső családok is csak pár hónapig tudnák kihúzni a félretett pénzükből. Esti hírösszefoglaló.

A magyar felének két hónapra sincs elég tartaléka

Biztosítással csak kevesen rendelkeznek, azok viszont, akiknek a jövedelmét hátrányosan érintette a járvány, nagyon sokan vannak, és még a legkedvezőbb bérezési helyzetűek csoportjában is legfeljebb pár hónapra elegendő tartalék felhalmozása jellemző – nagyon röviden összefoglalva ez derül ki a BNP Paribas Cardif Biztosító Zrt. és a Medián közös elemzéséből, amelyben az új koronavírus gazdasági hatásait vizsgálták. A kutatás eredményeit ebből a cikkből ismerheted meg.

Plusz pénz érkezhet a nyugdíjasoknak novemberben

Mivel a KSH friss adatai szerint az infláció nem várt módon kilőtt, szakértők szerint gyakorlatilag biztosra vehető, hogy november környékén kompenzációban részesülnek a nyugdíjasok az államtól. Ennek magyarázatáról, és arról, hogy mennyi pénzre számíthatnak az idősek, itt tudsz tájékozódni.

Új, életveszélyes kábítószer került a magyar piacra

Az ORFK, a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ és az Emmi Nemzeti Drog Fókuszpont képviselői sajtótájékoztatót tartottak egy új pszichoaktív anyag megjelenéséről. Erre azért volt szükség, mert máris 11 olyan haláleset történt, amelyet az új szerrel hoztak összefüggésbe. Minderről bővebben itt olvashatsz.

Márki-Zay: Az ellenzéknek akár kétharmados, rendszerváltó többsége is lehet majd az új parlamentben

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Hódmezővásárhely polgármestere bizakodó írást közölt a Facebookon a 2022-es választásokkal kapcsolatban. Márki-Zay Péter optimizmusa nem véletlen. Ha érdekel a teljes bejegyzés, akkor ezt a cikket olvasd el.

A Fidelitas felvilágosító kampányt indított Gyurcsány Ferenc “tíz főbűnéről”

A Fidesz ifjúsági tagozata a balatonlellei strand bejárata melletti óriáskivetítőn mutatja be a Demokratikus Koalíció (DK) nyári egyetemére érkező fiataloknak, mi történt szerintük a pártelnök kormányzása idején. A kampányról ebben a cikkben olvashatsz bővebben.

Furcsa videóüzenet: titokzatos körülmények között Litvániába jutott a belorusz ellenzéki jelölt, több jel utal arra, hogy megzsarolhatták

Szvjatlana Cihanouszkaja saját döntéseként beszélt a távozásáról, ugyanakkor stábja szerint kényszerítették a távozásra, miután hétfőn eltűnt. Erre enged következtetni az a különös videofelvétel is, amely egyesek szerint a választási bizottság minszki épületének egyik irodájában készült, és amelyen Cihanouszkaja egy nagyon meglepő szöveget olvas fel egy papírról. A videó és a további részletek erre a linkre kattintva találhatók.

Elkészült az oroszok koronavírus-vakcinája, 20 ország már rendelt belőle

A világon elsőként kedden hivatalosan bejegyezték az orosz koronavírus elleni oltóanyagot, amellyel állítólag már Vlagyimir Putyin elnök lányát is kezelték. A Sputnik-V névre keresztelt szerből máris több mint egymilliárd ember számára elegendő dózist rendeltek. Részletek itt.

Közel 40 ezer budapesti háztartásban nem lesz szerdán meleg víz

A Főtáv Zrt. folytatja a távfűtési rendszer karbantartását. Az érintett épületek listája ide kattintva érhető el.

Nevetségesen alacsony volt a bírság, ismét tarvágás áldozata lett a védett, 100 éves tiszaugi erdő

A szervezet idén januárban jelentett ugyanilyen esetet ugyanezen erdő területéről, akkor a nagy felháborodás ellenére kisebb bírságot szabtak ki az elkövető alvállalkozóra, mint amennyit egy szál fekete nyárfa ér a piacon. Ide kattintva elolvashatod a WWF Magyarország beszámolóját az esetről.

Ezek Magyarország legszebb kertjei és balkonjai

Fotó: Oli Scarff/Getty Images

A hírekbe gyakran a fű alatt kiosztott kormányzati támogatásokkal bekerülő Magyar Turisztikai Ügynökség ezúttal ismét egy vidám témát szállított a számunkra: idén rendhagyó módon a lakosság számára hirdették meg Virágos Magyarország versenyt, amelynek győzteseit a Facebookon tették közzé. A több ezer pályázó közül 11 jelentkezőt díjaztak, többek között Bálint Gazda emlékdíjjal. További információk és a csodaszép kertek, balkonok itt nézegethetők.

Ez is érdekelhet

képcím

Matolcsy: minél hamarabb el kell törölni az árstopokat

képcím

Vágó István búcsúztatása: az ATV élőben közvetíti

képcím

Ez volt Novák Katalin és férje koronázási szettje - a hét...