"A magyar egészségügy gyászol": elhunyt Svébis Mihály, kecskeméti kórházigazgató

Startlap - Startlap
A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház roppant személyes hangvételű írással búcsúzik főigazgatójától, aki "földi léte utolsó napjáig irányította a kórházat, szellemiségével pedig mindörökké". Esti hírösszefoglaló.

“A magyar egészségügy gyászol”: elhunyt Svébis Mihály, kecskeméti kórházigazgató

A legkiválóbb, legjobb főigazgatót, főnököt, orvost, sebészt, barátot, EMBERT veszítettünk el

– olvasható a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház személyes hangvételű nekrológjában. Svébis Mihály élete 68. évében hunyt el, halála körülményeiről és kiemelkedő szakmai munkásságáról itt írnak.

Bécsi élelmiszerhiányról írt a magyar közmédia egy elromlott hűtő miatt

“Döbbenten állnak a bécsiek a szupermarket üres polcai előtt” – hirdeti jókora betűkkel a hirado.hu hétfői cikke a Heute című osztrák napilap alapján. Csakhogy valójában szó sincs hiányról, csupán meghibásodott a hűtősor. Fotó és további részletek itt.

Kárász Róbert büntetőpert vesztett: tényszerű állítás volt, hogy “saját cégébe is tolt a csellengő gyerekekért kapott közpénzből”

Első, majd másodfokon egyaránt felmentették a 24.hu újságíróját, aki ellen a műsorvezető rágalmazási pert indított, miután újságcikkben tárta fel, miként kerülnek a Magyar Nemzeti Bank támogatásai Kárász Róbert cégébe. A legfrissebb ítéletben egyenesen úgy fogalmazott a bíróság, hogy a cikk tényállításai “valósághűek, és még a magánvádló által is elismertek”. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Hernádi Zsolt: Hosszú távon nem lehet fenntartani a kormányzati árkorlátozásokat, mert az áruhiányhoz vezethet

MTI/Kovács Tamás

Egy nappal azután, hogy az Orbán-kormány további másfél hónappal hosszabbította meg az üzemanyagárakra bevezetett árplafont, a Mol elnök-vezérigazgatója figyelmeztetett: ugyan a háztartásokat egy részét valóban tehermentesíteni kell, az árstop fenntartása az energiabiztonságot veszélyezteti. Hernádi az energetikai szuverenitás fokozását sürgeti, az orosz kőolajra vonatkozó totális embargó dollárban mért százmilliókba és több évbe kerülne a Molnak. Bővebben.

Németország megszavazta a nehézfegyverek küldését Ukrajnának

Olaf Scholz kancellárt a múlt héten már Joe Biden is hiába győzködte, többször nyilatkozott arról, hogy Németországnak nincs több nélkülözhetetlen fegyvere. A német törvényhozás alsóházában a képviselők sokszoros többségben szavaztak a javaslat mellett, mindeközben Olaf Scholz nem volt jelen. Részletek.

Videón, ahogy elfogják a bankrablással gyanúsított pécsi rendőrt

A pécsi férfi több ellene felhozott vádat, köztük egy helyi bankfiók két évvel ezelőtti kifosztását elismerte, azt azonban nem, hogy egy évvel korábban szintén kirabolta a pénzintézetet. Íme a felvétel.

Egyszerre tüntetnek Budapesten Oroszország és Ukrajna mellett szombaton

Szolidaritás Ukrajnával címmel ellentüntetést szerveznek ukrán szervezetek a pesti belvárosban, egy órával azelőtt, hogy Putyin-párti demonstrálók vonulnak fel nem sokkal távolabb. Részletek.

A biogazdálkodó Tiborcz István már közel 300 milliót kapott az EU-tól

A miniszterelnök veje márciusban újabb támogatást nyert el, százmilliós nagyságrendben. Az RTL információ szerint Tiborcz István családja összesen több mint egymilliárd forintnyi forráshoz jutott a Vidékfejlesztési Programból. Bővebben.

Lázár János május 3-án a nyilvánosság kizárásával tárgyal Márki-Zay Péterrel

Lázár áprilisban közölte, “a választás győztesének nem pusztán joga, hanem felelőssége is a béke és a konszolidáció érdekében cselekednie”. Lázár János és Márki-Zay Péter négy évvel ezelőtt már tartottak egy megbeszélést, ami után Lázár azt mondta, Márki-Zay Péter 63 percen keresztül egyfolytában beszélt. Az újabb találkozóról ebben a cikkben írnak.

Civilek özönlötték el a lőtereket Lengyelországban

MTI/EPA/PAP/Tytus Zmijewski

Az orosz-ukrán háború hatására a lengyel kormány liberalizálná a fegyvertartás, az ország lakossága történelmi előzményeik miatt fél az orosz agressziótól. Galéria.

(Címlapkép: MTI/Bús Csaba)

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán Viktor faképnél hagyta Márki-Zay Pétert - A hét hírei...

képcím

Lengyelország határait fenyegeti Medvegyev

képcím

Szijjártó az ukrán béketervről: "Azt én megvétóztam"