A lúgos támadó kártérítést kap, az áldozat egyelőre semmit

Döntöttek a Red Bull Air Race, a dugódíj és a dízelautók sorsáról, gazdaságvédelmi akciótervet jelentett be Szijjártó, óriásgaléria Niki Lauda temetéséről. Esti hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-05-29 17:54

Bene Krisztián 2018. február 22-én a Fővárosi Ítélőtábla tárgyalótermében. (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Egy fillér sem kapott a lúgos támadás áldozata, az elkövetőnek viszont több százezres kártérítést ítéltek meg

Tavaly júliusban döntött a bíróság annak az orvosnak az ügyében, aki az ítélet szerint elkábította volt barátnőjét, majd lúggal leöntötte annak nemi szervét és altestét. Bene Krisztián az öt éven át húzódó tárgyalások végén jogerősen 11 év börtönbüntetést kapott a Kúriától, áldozatának, Renner Erikának pedig különféle jogcímek alapján mintegy 740 ezer forint kártérítést ítéltek meg.

Renner Erika azóta sem kapta meg a neki járó összeget, miközben Bene Krisztián számára közel 600 ezer forint kártérítésről döntöttek.Ebből a cikkből fény derül annak furcsa magyarázatára, miért kaphat a lúgos támadó kártérítést, és miért nem kapott még semmit az áldozat.

Kiderült, kié lesz Andy Vajna halála után a TV2

MTI Fotó: Komka Péter

Januárban hunyt el az ismert filmproducer, és azóta mentek a találgatások, hogy a cége által tulajdonolt TV2-nek mi lesz a sorsa. Ma végül pont került a történet végére, ugyanis nyilvánosságra hozták, hogy kinek az érdekeltségi körébe került az egyik legnagyobb magyar kereskedelmi csatorna.

A TV2 eladásáról, és az új magyar tulajdonosról  itt tudhatsz meg többet.

Óriásgaléria Niki Lauda búcsúztatójáról

Szerdán vettek végső búcsút a 70. születésnapja után pár hónappal, május 20-án elhunyt Niki Laudától a bécsi Stephansdomban. A háromszoros Forma-1-es világbajnok temetésén Lauda egykori csapattársa, Alain Prost, az expilóta Gerherd Berger, az osztrák köztársasági elnök, Alexander van der Bellen, a frissen megbuktatott kancellár, Sebastian Kurz, valamint Arnold Schwarzenegger is beszéltek. Erre a linkre kattintva számos képet találsz a szertartásról, további érdekes információkkal együtt. 

Fotó: McCarthy/Daily Express/Hulton Archive/Getty Images

Döntöttek a Red Bull Air Race sorsáról

Hihetetlen, de Budapestről 16 év után csak tavaly sikerült kiutálni a Red Bull Air Race világbajnokságot, amely ezután úgy döntött, a Balatonon folytatja a nem kicsit zajos futamok rendezését. A cég most közleményében jelezte, hogy meghozták végső döntésüket a magyarországi sportversenyeikről. A közlemény összefoglalójáért ide kattints.

Szijjártó Péter bejelentette, hogy érkezik a gazdaságvédelmi akcióterv, méghozzá adócsökkentéssel

Hosszú távon is magas, az EU átlagát legalább 2 százalékkal meghaladó gazdasági növekedést ösztönöz a kormány hamarosan elkészülő gazdaságvédelmi akcióterve – közölte a Nemzeti Befektetési Ügynökség budapesti járműipari konferenciáján Szijjártó Péter. Az akciótervről – melynek az adócsökkentés csak az egyik olyan eleme, amit várhatóan üdvözölni fognak az emberek – ebben a cikkben olvashatsz tovább.

Határoztak a dugódíjról és a dízelautók ügyéről

Szerdán döntött a Fővárosi Közgyűlés a szmogrendelet módosításáról, és ezzel együtt számos dízelüzemű gépjármű sorsáról. De nemcsak ez a hír érdekelheti a Budapesten autózókat, ugyanis a dugódíj kérdésére is pontot tettek. A szmogrendeletet érintő döntésért itt, a dugódíjról pedig itt informálódhatsz.

Érdekfeszítő interjút adott Gyurcsány Ferenc: “Az én életemben vannak tanulságos mozzanatok, és az egyik tanulság, hogy amit csak lehet, azt a nyilvánosság előtt kell intézni, nem titkolózni fontos ügyekről”

– Most akkor visszavonul?

– Ugyan! Megyek előre.

Így kezdődik Gyurcsány Ferenc itt található interjúja, és nem véletlenül, hiszen a Demokratikus Koalíció a hétvégi választáson Dobrev Klára vezetésével ért el 16 százalékot. A beszélgetés során többek között szó esett feleségéről, az EP-választásról, a hitvallásáról, terveiről, és más jelentős politikai kérdésekről. De például arról is faggatták, érez-e elégtételt.

Lázár János: A ménesbirtok menedzsmentjénél elgurult a gyógyszer. Teljesen elvesztették a realitásérzéküket

Lázár János felügyeli a Nemzeti Ménesbirtokot, amelynek menedzsmentjével annyira összekülönbözött, hogy a fenti sorok hagyták el a száját. Ha érdekelnek az ügy részletei, ezt a cikket olvasd el.

Miközben Rogán Antal propagandaosztálya dagad, mint a Kisgömbőc, a minisztériumoknál folynak a leépítések

Rogán Antal és Vígh László fideszes országgyûlési képviselő a zalaszabari Holnapocska Tábor és Zobori Élménypark új hullámvasútján 2019. április 13-án. (Fotó: MTI/Varga György)

A kormány dokumentumgyűjtőjébe felkerültek a minisztériumi beszámolók, amiből negyedéves bontásban pontosan látni, hogy 2018 óta hány ember és milyen beosztásban dolgozik náluk, illetve mennyi pénzt visznek haza. Ide még csak két minisztérium küldte be az adatait, de ezen kívül a zárszámadási törvények mellékleteiből is megismerhetők az intézmények adatai. A számokból egy különös tendencia képe rajzolódik ki – élén Rogán Antal egyre kövérebb osztályával – amelyet ebben a cikkben ismertetnek.

A közbeszéd egyre gyakrabban hibáztatja a vidéket a választási eredményekért, de vajon van ebben igazság? Avagy a határmenti cigányfalu, amin mindenki kiakadt, pedig igazából szembe mennek a sztereotípiákkal

A vidék – mondják a körülbelül 8 milliós lakosságra, vagyis a magyarok többségére – egy zsák krumpliért is eladja a szavazatait a közbeszédben egyre jellemzőbb teória szerint. Pedig az a bizonyos vidék korántsem egységes, és a lakóhelyen túl számtalan paraméter befolyásolja az emberek döntéseit. Annak érdekében, hogy megértsük, miként is döntenek a választásokkor a közösségek, az Átlátszó meglátogatta a Baranya megyei Alsószentmártont, azt a települést, ahol a lakosság száz százalékban cigány.

Ez a település a hétvégén azzal került a figyelem középpontjába, hogy itt volt az egyik legalacsonyabb részvételi arány az EP-választáson, a 3 órás részeredmény szerint még csak mindössze nyolc százalékos. De ha közelebbről vizsgáljuk a helyzetet, akkor kiderül, hogy igazából ez a halmozottan hátrányos helyzetű település valamiben a városoknál is városibb. Az Alsószentmártonról készült írás ezen a linken érhető el.

A volt belga uralkodót apasági tesztre kötelezi a bíróság

A belga alkotmány értelmében a király szó szerint a törvények felett áll, semmilyen eljárás nem indítható ellene. Ez a mentelmi jog pontosan az uralkodás ideje alatt jár, és miután II. Albert 2013-ban fia javára lemondott a trónról, ő már a számonkérhetők közé került. Így történt, hogy egy hosszas jogi vita után a bíróság úgy döntött: II. Albertnek részt kell vennie egy apasági vizsgálaton. Arról, hogy miért kényszerül a tesztre az egykori király, itt olvashatsz bővebben.

Mai nap hírei

Mi lesz veled, M0 körgyűrű?

autonavigator.hu4 órája

Forradalmasíthatja a közlekedést egy üzemanyag, amely igazán csak most kezdett el terjedni

novekedes.hu4 órája

5 dolog, amit soha NE kérj egy pasitól

she.life.hu4 órája

A nők egyik kedvenc ruhadarabja, a férfiakat viszont a hideg rázza tőle

femcafe.hu12 órája

Többé nem titok: a 4 legerősebb csillagjegy, akik elsöprő energiákkal rendelkeznek

joy.hu14 órája

Országos tisztifőorvos: változtatunk az oltási stratégián

168.hu15 órája

Kicsoda valójában Alekszej Navalnij?

demokrata.hu19 órája

Orvvadászok buktak le Nógrád megyében

agroinform.hu19 órája