A közmédia riporterének emlékeztetnie kellett Lomnicit, hogy mit akar mondani?

Startlap - Startlap
A közmédiánál néha történnek ilyen furcsaságok.

“A múlt hétvégén ifj. Lomnici Zoltán alig néhány óra alatt rendelkezésre állt, amikor azt kellett elmagyarázni az MTVA nézőinek, hogy a videón, amin kidobják Varju Lászlót az MTVA stúdiójának előteréből, a világon semmi nem látható. Hozzájutottunk ennek a riportnak a három perces vágatlan verziójához, ami túlzás nélkül korszakos dokumentumnak mondható” – írja a 444.hu.

Lomnici először hipnotizálni próbálja a nézőket

“Ilyen leplezetlenül legalábbis eddig nem láthattuk működni az állami propagandát” – fogalmaz a 444.hu.

Mint írják, a blokkban végig Lomnici beszél.

“Az első két percben észrevétlenül egymásba tekeredő, soha véget nem érő körmondatokkal magyarázza azt, hogy az ellenzéki képviselők jogszerűtlenül jártak el. Már itt feltűnő, hogy végig ugyanazokat a kifejezéseket ismételgeti újabb és újabb kombinációkban. Épp mikor végleg hipnotikus állapotba kerülne tőle az ember, Lomnici elhalkul, a riporter visszaveszi a szót, és akkor (az eredeti, cím felett látható felvételen 1.52-nél) valami olyasmi történik, amiről mindig sejtettük, hogy gyakorlat az M1-en, de ennyire valóságosan soha nem mertük elképzelni” – fogalmaz a 444, majd idéz a beszélgetésből:

– Egy szót, ami fontos, és kértek, hogy mondjuk el, hogy az őrök védték, tehát, hogy védték, jó?
– Jó.
– Jó. Erre akkor egy mondat erejéig térjünk ki.

A megfelelő eligazítás után már minden ment olajozottan

“Lomnici erre látványosan biccent, majd ismét bekapcsol, és gépiesen kezdi elölről az egészet azzal, hogy teljesen nyilvánvaló, hogy az országgyűlési képviselők, és az üzemi terület, és a jogszabályok, és a minden, majd kikerekedett szemekkel, artikulálva hozzáteszi, hogy az őrök csak megvédték a stúdiót” – írja a 444. 

Lomnici szerint a 444 hazudik és a rossz idő miatt kellett emlékeztetni

Nagyon egyszerű, megküldtem az egyik ilyen beszélgetés anyagát a szerkesztő részére, és jeleztem, hogy ez egy fontos szempont lehet. Miután viszonylag mostoha körülmények között készült az interjú, emlékeztettek korábbi saját gondolataimra. A 444 tehát ismét hazudott, és ezért felelnie kell

nyilatkozta Lomnici a Demokratának.

Ez is érdekelhet

képcím

Vigyázat: hamis nyereményjáték terjed az Auchan nevében

képcím

Márki-Zay milliós nyomravezetői díjat ajánlott fel, a DK szerint...

képcím

Szlávik János: A járvány velünk marad, egyes előrejelzések...