Kiemelt Hírek 2020. augusztus 14.

A közmédia elővett egy 6 éves szerb videót, és azt állította, hogy Bogdán László temetésén készült

Startlap Kiemelt Hírek 2020. augusztus 14.
A felvételről ordít, hogy semmi köze Cserdi egykori polgármesteréhez. Reggeli hírösszefoglaló.

A közmédia elővett egy 6 éves szerb videót, és azt állította, hogy Bogdán László temetésén készült

A hirado.hu oldalon kedden jelent meg egy írás Cserdi július végén eltemetett polgármesteréről Bogdán László: a cigányoknak Tamás bátya, a magyaroknak Luther King címmel. A cikkben szerepelt egy különös felvétel, amiről rögtön látszik, hogy kamu. Videó és további részletek itt.

Érthetetlen, miért adott többletforrást közmunkára a kormány

Egy július utolsó napján megjelent kormányhatározat értelmében 5 milliárd forinttal túl lehet lépni a közmunkára szánt idei előirányzatot. Ennek a döntésnek azonban egyszerűen semmilyen magyarázata nincs. Miért? Innen kiderül.

“Az oroszok az oltóanyag előállításánál egy alkalmazott módszert használtak, így akár még működhet is”

Csak szégyent érzek az országunk miatt

– közölte Szvetlana Zavidova az orosz klinikai kutatóintézetek szövetségének elnöke a Science magazinnak a kifejlesztett oltóanyag kapcsán. A világ tudósai gyakorlatilag semmit sem tudnak a szerről, amit az Európai Unióban egyébként nem törzskönyveztek, így kizárt, hogy Magyarországon alkalmazzák. A mindenkit aggasztó probléma a Szputnyik-V-vel az, hogy kihagyták a klinikai tesztek legfontosabb fázisát, és ezzel óriási rizikót vállaltak. De ez korántsem jelenti azt, hogy a vakcina nem működik. Részletek itt.

Minden idők egyik legnagyobb bírságát szabta ki egy magánszemélyre az MNB: így csalt ki U. Attila milliárdos összeget

Több éven át ugyanazzal a trükkel csalt ki összesen legalább egymilliárd forintot főként magyar befektetőktől U. Attila. A Magyar Nemzeti Bank csütörtöki határozatában jelentette be, hogy a férfit 275 millió forint befizetésére kötelezték és félmilliárdot lefoglaltak vagyonából. Na de hogyan tudott U. Attila ilyen nagy tételben megvezetni másokat? Profi céges hálóval. Minderről bővebben ebben a cikkben olvashatsz.

Lazul a fegyelem, a BKK figyelmeztet: leszállíthatják a járatokról, aki fedetlen arccal utazik

Fotó: Ákos Stiller/Bloomberg via Getty Image

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) nem reprezentatív felmérése szerint a korábbi 100 százalékhoz képest jelentősen visszaesett azok száma, akik betartják a járataikon a járványügyi előírásokat. A BKK figyelmeztető közleményt adott ki a szabályokról. Íme.

Száraz István balatoni panziója tízmilliókat kapott az államtól

Az Origo korábbi tulajdonosának cége sok más kormányközeli vállalkozóval egyetemben a Magyar Turisztikai Ügynökségtől kapott pénzt egy balatoni beruházásra. Miközben Száraz István beszállt a turizmusba, úgy tűnik, teljesen hátrahagyja a média világát. Bővebben.

Minden harmadik fogorvosnak gondot jelent a védőeszközök beszerzése, amit az államnak kéne biztosítania

Közel ezer fogorvos részvételével felmérést készített a Magyar Orvosi Kamara. Ebből az derül ki, hogy ugyan március óta enyhén javult a fogászatok védőeszköz ellátmánya, de a fogorvosok harmada továbbra is küzd a nélkülözhetetlen maszkok, fertőtlenítőszerek megvásárlásával. Pedig ez a probléma az állam feladata lenne. Részletek itt.

Annyira durva a rendőri erőszak Fehéroroszországban, hogy már az orvosok is tüntetnek

Csütörtökön is folytatódtak a vasárnap óta zajló tüntetések Fehéroroszországban, ahol az elcsalt választáson ismét győzedelmeskedő  Aljakszandr Lukasenka távozását követelik. Miközben a választás napján hirtelen Törökországba távozó Lukasenka a hírek szerint újra Fehéroroszországba érkezett, az utcákon élőláncokat alkotnak, munkások sztrájkolnak, és megindultak a felmondások az állami médiában. A bebörtönzött tüntetők kegyetlen bánásmódról számoltak be. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

Budaházy György már több programjukra ment el, mint egy átlagos LMBTQ-ember

MTI Fotó: Balogh Zoltán

A járvány miatt idén elmarad a Budapest Pride felvonulása, csak egyéb programokat tartanak meg augusztus közepétől tíz napon át. Milyen volt a Pride elmúlt 25 éve? Miért van még mindig igenis szükség egy ilyen rendezvényre? Ebben az interjúban  a Budapest Pride két szervezője, Csikós Ádám és Majercsik Jojó beszél erről, meg olyan dolgokról, mint az LMBTQ-embereket érintő lakhatási válság, feminizmus, ökológiai válság, és a közösségükön belül is élő rasszizmus és a demokráciába vetett hit válsága.

Érkeznek a zivatarok, de a kánikulát nem mossák el

Csak a jövő hét közepén valószínű néhány fokos lehűlés. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Keresés az oldalon