A koronavírusos Donald Trump vasárnap este kiautókázott a kórházból

Startlap - Startlap
Az USA elnökét kezelő kórház orvosa szerint Trump egy politikai színjáték érdekében kockáztatta mások életét. Mindeközben Trump kezelőorvosa elismerte, hogy nem mondott igazat az elnök állapotáról. Reggeli hírösszefoglaló.

A koronavírusos Donald Trump vasárnap este kiautókázott a kórházból

Az elnököt kezelő kórház egyik orvosa dühös Twitter-üzenetben reagált az esetre, és arról írt, hogy Trump egy politikai színjáték kedvéért mások életét kockáztatta. Mindeközben Donald Trump orvosa elismerte, hogy korábban a valóságosnál derűsebb képet próbált festeni az elnök állapotáról. Minderről bővebben itt írnak.

A Versenyhivatal szemét nem szúrja Orbán Viktor tippmixes videója

A miniszterelnök pár nappal ezelőtti, az online sportfogadásról szóló oktatófilmnek is beillő videója a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) szerint teljesen elfogadható. Pedig más ismert embereket korábban már kevesebbért is megcsíptek a GVH-nál. Bővebben.

Csak nyáron 700 millióért szórt el az V. kerületi önkormányzat a rendkívül kedvezményes lakásokat, van egy trükk, ami nagy kedvenccé vált az ingatlanmutyiban

A főváros V. kerületének a június 25-ei testületi ülésen mintegy 700 millió forint értékben adta áldását a kormánypárti többség önkormányzati lakások eladására látványos kedvezménnyel. Ugyan elméletben csak annak jár a kedvezmény a Belvárosban a nem lakáscélú önkormányzati ingatlanokra, aki korábban bérelte a helyiséget, egyértelmű, hogy ezt a szabályt nem nehéz kikerülni. Erre a linkre kattintva kreatív megoldások tárházát ismerheted meg, és a kedvenc trükköt is, amelyekkel a szerencsések a piaci négyzetméterár töredékéért jutottak hozzá olyan ingatlanokhoz, amikhez elvileg semmi közük.

Gyurcsány, Bajnai vagy Orbán kormánya alatt roppant bele jobban a magyar gazdaság a válságba?

Fotó: Mario Tama/Getty Images

Több mint 10 évvel a legutóbbi világválság után, ami a Lehmann Brothers csődjét követően alakult ki, az új koronavírus miatt ismét egy világszintű gazdasági krízisben vagyunk. A tét hatalmas, komoly egészségügyi, gazdasági és politikai kérdések függenek attól, ki milyen válságkezelési stratégiát alkalmaz. Ebben a cikkben ezt a két időszakot hasonlítják össze. A 2008-as krízisbe belebukott az akkori, baloldali-liberális kormány, a mostani válság a jobboldali kormányzást fenyegeti. Az elemzésből jól látszik: a két recesszió nem túl sokban hasonlít egymáshoz.

Tarlós István szerint ha az ellenzék nyerné a választást, akkor “számítani lehet egy tanácsköztársaság típusú vendettára”

Budapest volt főpolgármestere a Magyar Nemzetnek adott interjújában értekezett arról, mit hozhat a 2022-es országgyűlési választás. Tarlós szerint Magyarországon egy választás eredménye “nem a teljesítmény alapján dől el”. Ha kíváncsi vagy, mi hangzott el, akkor itt folytasd az olvasást.

Bogdán László öccse lett Cserdi új polgármestere

Két és fél hónappal a korábbi polgármester, Bogdán László halála után vasárnap Cserdi új vezetőt választott magának. A voksolásról, valamint Bogdán László öccséről ebben a cikkben olvashatsz.

Úgy vásárolunk LNG-t Horvátországból, hogy valójában csak orosz gázra cseréljük

Szijjártó Péter vasárnap jelentette be, hogy “történelmi gázvásárlási megállapodás született”, az állami MVM ugyanis LNG, azaz cseppfolyósított gáz behozatalára kötött szerződést, ami kivételesen nem az oroszoktól érkezik. Legalábbis úgy tűnt, piaci szakértők szerint ugyanis a horvátországi beszerzésű gáz soha nem jár Horvátországban, és nem is lesz cseppfolyós: Oroszországból, vezetéken keresztül érkezik majd. Részletek itt. 

Szakácsból lett kukásautóvezető, tönkremenő vendégek, fizetéscsökkentés: a válság nem csak a külföldiekből élő éttermeknek ütött be egy gyomrost

Erősen vegyes képet kapunk, ha az a kérdés, hogyan hatott az új koronavírus okozta gazdasági visszaesés az éttermekre. Van olyan hely, ahol a forgalom növekedett, van, ahol még csak meg se érte újranyitni, máshol pedig megszorítások és a bevételi oldalon jelentkező szomorú számok követték a járvány első hulláma után a korlátozások feloldását. A luxuséttermeknek drámai csapást jelentett a vírus, és a magyar vendégkörre alapozó helyek közül is számos küzd súlyos problémákkalEbben a cikkben  fővárosi és vidéki vendéglátósok mesélik el, mi történt a vállalkozásaikkal az elmúlt hónapokban.

Három évtizedes melegrekord dőlt meg az Antarktiszon

Fotó: Mario Tama/Getty Images

Az Antarktiszi-félszigeten olyan magas átlaghőmérsékletet mértek,  amire 31 éve nem volt példa. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Nagy esők jönnek

A héten változékony időre számíthatunk, a legtöbb csapadék szerdán várható egy lassú hidegfrontnak köszönhetően. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Szijjártó: Ha bármilyen üzenetük van, azt szívesen...

képcím

Rogán Antal megszólalt Magyar Péterrel kapcsolatban

képcím

Rogán: Ha Judit ezeket komolyan gondolta, akkor finoman szólva...