A koronavírusban elhunyt 28 éves férfi Józsefváros önkormányzati képviselője volt és ismert zenész

Startlap - Startlap
A kormányzati honlapon szereplő 28 éves koronavírusos áldozat Balogh Lajos Paci közismert roma folklórzenész. Karácsony Gergely megrendülten búcsúzott. Esti hírösszefoglaló.

A koronavírusban elhunyt 28 éves férfi Józsefváros önkormányzati képviselője volt és ismert zenész

A kormányzati honlapon szereplő 28 éves koronavírusos áldozat Balogh Lajos Paci közismert roma folklórzenész, emberi jogi aktivista és politikus. Az elhunyt fiataltól Karácsony Gergely főpolgármester megrendült írással búcsúzott. Részletek itt.

Engedély nélkül is átáll digitális oktatásra a budapesti iskola, ahol minden tizedik tanár koronás

A III. kerületi Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnázium már múlt szerdán, az első néhány pozitív teszt után felkereste a minisztériumot és a népegészségügyet, de még a további fertőzések jelentése után sem kapták meg az engedélyt. Ha érdekel az eset, akkor ezt a cikket olvasd el. 

Novák Hunor kiakadt Szlávik János nyilatkozatán

Az ismert gyermekorvos Facebook-oldalán reagált a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosának legutóbbi interjújára. Novák hangsúlyozza: nem kételkedik Szlávik János magas szintű szaktudásában, és megérti, hogy szeretné elkerülni a pánikot, ugyanakkor nem támogatja a közvélemény félrevezetését. Mit mondott Szlávik János, és mi a gond ezzel Novák Hunor szerint? Innen kiderül.

Holttestet találtak a Dunában, fantomképes felhívást tett közzé a rendőrség

Az ismeretlen nő holttestét október elején a folyó paksi szakaszán fedezték fel. A hatóság a lakosság segítségét kéri az azonosításhoz. További információkért kattints ide.

Orbán Viktor öccse is szerepel a nemzeti vagyonért felelős miniszter Dubajba szökött volt férje vallomásában

Balogh Sándor átveszi a Magyarországi Szóvivők Országos Egyesületének különdíját Orodán Sándor elnöktől a XIV. alkalommal megrendezett Szóvivő Bálon Budapesten. (Fotó: MTI/ Soós Lajos)

A sajtó birtokába jutottak a vizes vb egykori gazdasági igazgatója, a körözés alatt álló Balogh Sándor ellen folyó vesztegetési ügy aktái. A dokumentumokból kiderül, hogy a magyar államot több százmillió forinttal megkárosító Balogh, aki mellesleg Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyonért felelős miniszter volt férje, több személy segítségével a nyomozókat kicselezve szökött Dubajba. Az iratok igen érdekes részleteket tárnak fel, amelyeket ebben a cikkben ismertetnek.

Az ingázók nem fognak örülni a magyar-szlovák határon életbe lépő új szabálynak

Martin Klus, szlovák külügyi államtitkár hétfőn erősítette meg, hogy határaik nyitva maradnak ugyan, viszont a belépést egy fontos feltételhez kötik. Mindeközben Igor Matovic kormányfő külön köszöntetet mondott Orbán Viktornak. Minderről bővebben itt írnak.

Fotókon a rotterdami metrókocsi, ami felfutott egy gigantikus uszony-szoborra

A szerelvény hétfő éjjel áttörte a vágányzárat a De Akkers állomásnál, és egy hatalmas, vízi szoborra szaladt fel. Fotók és további részletek a balesetről itt.

Beperelte az EU-t a magyar kormány

Az unió mobilitási csomagját támadták meg, a hazai fuvarozói érdekképviseletek támogatásukat fejezték ki. A magyar kereset szerint a jogszabályok diszkriminatívak, ellentmondanak az EU alapelveinek és többlet-környezetterhelést okoznak. Miről van szó? Ebből a cikkből kiderül.

Orbán Viktor levelet írt a török elnöknek és felajánlotta segítségét

A kormányfő a nyugat-törökországi Izmir közelében bekövetkezett pusztító erejű földrengés miatt fejezte ki részvétét, illetve ajánlotta fel Magyarország szolgálatait. Bővebben.

A Népegészségügyi Központ figyelmeztet: Súlyos károkat okoz a vírustagadás

Fotó: Mark Makela/Getty Images

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője felhívta a figyelmet: az egyre többefelé terjedő vírustagadó nézetek a járványellenes, összefogáson alapuló védekezést veszélyeztetik. Bővebben.

Ez is érdekelhet

képcím

Érdekes kijelentést tett Szijjártó: a hét hírei képekben

képcím

Orbán Viktor bejelentése a Dunaferr jövőjéről

képcím

Orbán Viktor: Amíg én vagyok a miniszterelnök, ez kizárt