Kiemelt Hírek 2021. szeptember 01.

A kormány politikáját kritizálta Cserhalmi György az MMA székfoglaló beszédében

Startlap Kiemelt Hírek 2021. szeptember 01.
A beszéde többekben megütközést keltett, előadása után kifejezetten visszafogott volt a taps. Esti hírösszefoglaló.

A kormány politikáját bírálta Cserhalmi György az MMA székfoglaló beszédében

MTI/Máthé Zoltán

A Magyar Művészeti Akadémia tagja lett a népszerű színész, aki meg is tartotta székfoglaló beszédét, ami a jelenlévők többségében leginkább megütközést keltett.  Ha kíváncsi vagy miként is bírálta a kormányt Cserhalmi, akkor csak ide kell kattintanod

Csütörtöktől ingyenes a közösségi közlekedés a 14 éven aluliaknak Budapesten

Megszavazta a Fővárosi Közgyűlés, hogy csütörtöktől ingyen használhatják a fővárosi közösségi közlekedést a 14 éven aluliak, olvasható Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleményében. Minderről bővebben itt olvashatsz. 

Orbán: Magyarország tapasztalata relevánsabb migrációban, mert már volt muszlim megszállás alatt

Az Európai Unió jövőjéről szólt volna 11 uniós vezető panelbeszélgetése a Bledi Stratégiai Fórumon, de nem kellett hozzá negyedóra, hogy Afganisztánról és a migrációról szóljon a vita. Orbán Viktor ki is fejtette, hogy mi a jelenlegi a helyzetben szerinte a politikai feladat. Részletek

Az ATV-n és az RTL Klub közvetíti az előválasztási miniszterelnök-jelölti viták

Bár a Partizán is bejelentkezett, végül csak az ATV-n és az RTL Klubon lesz előválasztási miniszterelnök-jelölti vita – olvasható a DK, a Jobbik, az LMP, az MSZP, a Momentum és a Párbeszéd közös közleményéből. Hogy mikor is lesznek a közvetítések, az innen fog azonnal kiderülni. 

Szijjártó Péter: A koronavírus-járvány és a migráció ördögi kört alkot

A koronavírus-járvány és a migráció ördögi kört alkot, mivel minél több helyen jelenik meg a fertőzés, annál több ember indul meg, és minél többen indulnak meg, annál nagyobb a járvány további terjedésének veszélye – jelentette ki Szijjártó Péter szerdán Genfben.  A külügyminiszter mondanivalójának lényegi részei itt érhetőek el. 

Szlávik János: koronavírus-fertőzés után semmiképp nem ajánlott a harmadik oltás

A vakcináció útvesztőjében. Minden, amit a 3. oltásról tudni lehet címmel tartott előadást Dr. Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezető főorvosa. Az ezzel kapcsolatos videó itt érhető el. 

A Fidesznek sikerült rávennie a CÖF-öt, hogy csatlakozzanak az ellenzékellenes petíciójukhoz

A Békemenet szervezéséért és a Fidesz szellemi hátországának biztosításáért felelős a Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) külön közleményben jelentette be, hogy csatlakozik a Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! petícióhoz. Részletek

Újra megkérték a szurkolókat a magyar válogatott tagjai, hogy kerüljék a rasszista bekiabálásokat

Újra megragadta az alkalmat a magyar válogatott stábja, hogy felhívja a szurkolók figyelmét a szurkolás módjára. Az Anglia elleni világbajnoki selejtezőt megelőző sajtótájékoztatón a futballisták közül Schäfer András vett részt, aki arra kérte a rajongókat, hogy kerüljék a buzizást és a cigányozást.  Bővebben.

Be is futott Észak-Korea válasza a nekik felajánlott vakcinákkal kapcsolatban

Észak-Koreának felajánlottak hárommillió vakcinát, elég nagyvonalú volt a reakció minderre. A világon legjobban elszigetelt ország már júliusban is olyasmit állított magáról, amit elég nehéz elhinni. Mostani válaszukhoz csak ide kell kattintani. 

Keresés az oldalon