A kormány elárulta, hány háztartásban lesz magasabb a rezsi

Startlap - Startlap
Az érintettek száma milliós nagyságrendű, de a minisztérium állítja, a többségüknek csak "kis odafigyelésre" lesz szüksége. Esti hírösszefoglaló.

A kormány elárulta, hány háztartásban lesz magasabb a rezsi

Újságírói kérdésre a Technológiai és Ipari Minisztérium milliós nagyságrendű becslést közölt, hozzátették ugyanakkor, hogy a sávhatárt túllépő fogyasztók többsége esetén sem látható nagy különbség. Részletek.

Valaki 340 milliót nyert a hatos lottón

A 29. játékhéten megtartott lottósorsoláson találtak egy telitalálatos szelvényt, amelynek gazdája egész pontosan 339 millió forinttal lett gazdagabb. A nyerőszámok erre a linkre kattintva találhatók.

Gyurcsány Ferenc: Orbán tegnapi náci szövege kiír bennünket a becsületes népek világából

MTI/Mohai Balázs

A DK elnöke verses szerkezetűre szedett, érzelmes szöveggel értékelte a miniszterelnök idei tusványosi beszédének fajelméleti részeit.

Magyarok vagyunk. Szeretjük magyarságunkat, ez természetes közege életünknek. De vérem nem különb más ember vérénél

– írja Gyurcsány Ferenc, akinek teljes írását ebben a cikkben olvashatod.

Nemcsak Gyurcsány, hanem Ujhelyi István is nyilatkozott a nagy indulatokat kavart felszólalásról. Ujhelyi igazán érdekes dologra hívta fel a figyelmet: a kormányfő beszédének az Európai Parlament képviselői felé megküldött verzióját izgalmas helyeken cenzúrázták, mintha sem a “kevert fajokról”, sem Orbán különös EU-víziója nem hangzott volna el, amely szerint néhány éven belül gyakorlatilag majd mi irányítjuk az uniót. Bővebben.

“Szeretném, ha a kedves miniszterelnök úr megértené, hogy a létezésem nem propaganda”

Szombaton a rekkenő hőség ellenére ezrek vonultak a fővárosban a 27. Budapest Pride-on, amely – a Mi Hazánknak köszönhetően – ezúttal a Carl Lutz rakpartról indult, és a Szabadság téren ért véget. Az eseményről a 24.hu és a 444.hu is videóriportot készített – előbbi szülőket és fiatal érintetteket kérdezett arról, hogyan érintette helyzetüket a magyar kormány intézkedései, utóbbi Orbán Viktor tusványosi beszédéről érdeklődött a résztvevőknél. A 24 összeállítását itt, a 444 anyagát pedig itt lehet megtekinteni.

Újabb változások jönnek az IKEA-nál

Miután a svéd bútoróriás bejelentette a hazai üzletek nyitvatartásának jelentős csökkentését, megkérdezték, mi áll az intézkedés hátterében. Kiderült, hogy a lépés csak az egyik része az IKEA által tervezett és elindított átalakulásnak, amelynek a fogyasztói igények módosulása miatt látják szükségét. A legnagyobb jó hír az online vásárlók és a vidékiek számára érkezett a vállalat részéről. További információkért katt ide.

Az év legforróbb napja volt szombaton

Mario Tama/Getty Images

Ha úgy érezted szombaton, hogy még az eddigieknél is kibírhatatlanabbá vált az időjárás, nem a képzeleted játszott veled, főleg akkor, ha Hódmezővásárhelyen vagy Kiskunfélegyházán vészelted át a napot. Az Országos Meteorológiai Szolgálat közleményt adott ki a Facebookon, amiből azt is jelezték, hogy a hőségriadótól egyelőre ne reméljünk búcsút.

Sokkal több adót vár jövőre a kormány a lakosságtól és a vállalkozásoktól, mint tavaly

A kedden elfogadott 2023-as költségvetésben a kiadások az idei évhez képest mintegy 4900 milliárddal növekedtek, miközben a bevételek több mint 5700 milliárddal csökkennek. A legdurvább adóbevételi emelkedésre az áfából számítanak, amikre a katás vállalkozók kényszerű váltása, a rezsiköltségek növekedése és a rendkívüli infláció miatt apellál a kormány. Figyelemre méltó továbbá, hogy lakossági befizetéseknél közel ezer milliárd forintos többlettel kalkulálnak. Bővebben.

Egy hétig még biztosan marad a kánikula

A jövő héten is a negyven fokot közelíti majd egyes napokon a csúcshőmérséklet, legfeljebb a Nyugat-Dunántúl képez kivételt ezen szomorú állapot alól. Arra, hogy az elviselhetetlen meleg valóban mérséklődjön, csak az elkövetkezendő hétvégén látnak először esélyt. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

(Címlapkép: Angel Garcia/Bloomberg via Getty Images)

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán: Magyarország nem fogja blokkolni a NATO ukrajnai döntéseit

képcím

Orbán Viktor Magyar Péterről: Bonyolította az életünket

képcím

Orbán Viktor: Legyőztük a régi és az új ellenzéket, a...