A kormány cáfolja, hogy Orbán Viktor lányát vitte haza Ciprusról a Magyar Honvédség gépe

A propagandaminiszter magyarázat nélkül fake newsnak minősítette a hírt, mások viszont tudni vélik, hogy egy békefenntartó kétéves gyermekével keverték össze a miniszterelnök lányát.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-10-16 16:18

Fotó: Bruce Bennett/Getty Images

Demeter Márta Facebook-posztja nyomán több helyen is megjelent a hír, miszerint Orbán Viktor 14 éves lánya, Orbán Flóra a Magyar Honvédség repülőgépével utazott haza Ciprusról. A Rogán Antal vezette Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményében tagadta az LMP-s képviselő állítását.

Az azonnali.hu-n, »Miért reptették Ciprusról Budapestre a honvédség gépén Orbán Viktor lányát?« című, ma megjelent hír egy újabb fake news, hírlapi kacsa, aljas rágalom. Nyomatékosan kérjük azokat a médiumokat, akik közölték a hazug állításokat, hogy az olvasók hiteles tájékoztatása érdekében azonnal töröljék cikküket

– írja a propagandaminisztérium. A közleményben nem magyarázták a hírt, azonban az Origo arról írt, hogy a repülőn egy Cipruson szolgáló magyar százados kétéves kislánya utazott, akinek pont ugyanaz a neve, mint a miniszterelnök gyermekének.

Szeptember közepén, a kecskeméti repülőbázison tett iratbetekintésem során kiderült, hogy a Magyar Honvédség által vett egyik Airbus-319-es repülőgép kiképző repülés keretében utazott szeptember elején Orbán Flóra, Pafosz szigetéről Budapestre. Az utasok szállítását az Összhaderőnemi Parancsnokség(ÖHP) parancsnoka engedélyezte

– írta korábban Pintér Sándor belügyminiszternek címzett levelében Demeter Márta, aki arról érdeklődött a belügyminiszternél, nem tartja-e aggályosnak, hogy a honvédség kiképző repülés keretében szállítja a miniszterelnök kislányát. (Pafosz nem egy görög sziget, ahogy az a belügyminiszternek küldött írásban tévesen szerepel, hanem egy város Cipruson.)

A portál megkereste az ügyben a képviselőt, de ő időközben kikapcsolta a telefonját.

Mai nap hírei

Felmérték a Leonardo da Vinci rajzain lerakódott mikroorganizmusokat

szimpatika.hu10 órája

Kiszorítaná a külföldi élelmiszerláncokat az országból Lázár János

168ora.hu12 órája

Micsoda nő! Julia Roberts rövidnadrágban mutatta meg alakját

joy.hu12 órája

Orbán Viktor válaszolt Manfred Webernek

demokrata.hu13 órája

Bomba áron lehet most eredeti Microsoft szoftvereket vásárolni

gsmring.hu13 órája

Megmenekül Alaszka az olajkitermeléstől?

koponyeg.hu14 órája

Rakovszky Zsuzsa 70 éves

konyvesmagazin.hu18 órája

Párkapcsolatáról vallott Ábel Anita: sármos olasz férfi rabolta el a szívét

femcafe.hu19 órája