A kormány az MTA Közgazdaságtudományi Intézetét is megszüntetné

Megpecsételődött a Magyar Tudományos Akadémia kutatóintézeteinek sorsa.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-09-13 14:44

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter elõadást tart az 56. Közgazdász-vándorgyûlésen a debreceni Kölcsey Központban 2018. szeptember 6-án. (MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)

Fazekas Károly, az MTA Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpontjának főigazgatójának levele szerint megszűnik a Tudományos Akadémia Közgazdaságtudományi Intézete – írja a 24.hu.

Tegnap az elnökségi ülésen elhangzott az is, hogy az említett beszélgetésről távozóban Palkovics László arra a kérdésre válaszolva, hogy mely intézetet szüntetnék meg, azt mondta, hogy a Közgazdaságtudományi Intézet annyira rossz eredményességű intézet, hogy azt meg kell szüntetni. Ezt a közlést komolyan kell venni, ezért döntöttem úgy, hogy ezt az információt meg kell osztanom az intézethez tartozó minden munkatársammal

– írja Fazekas a levélben, amelyet az Élet és Irodalom munkatársa, Széky János tett közzé. Fazekas szerint Palkovics kijelentése abszurd, és visszautasítja az intézményre tett negatív minősítését.

Az akadémia kedd délutáni kibővített ülésén a lap birtokába került levél szerint Lovász László elnök arról számolt be, hogy hétfőn Palkovics László innovációs miniszter tájékoztatta: a kutatóintézeti hálózat megszüntetését tervezik. A hálózat egy részét felszámolnák, egy része más intézményekhez kerülne, az MTA irányítása alatt maradók esetében pedig egy új testület irányítaná a kutatócsoportok tevékenységét.

Mai nap hírei

Legutóbb Gyurcsány kormánya csinált ekkora hiányt, mint most Orbáné

168ora.hu7 órája

Szabadon garázdálkodnak a vaddisznók Somogyban – már milliós a kár

agroinform.hu8 órája

3 daganattípus, amelyet örökölhetünk

napidoktor.hu8 órája

A magyar a vakcina mögött: Karikó Katalin, akinek a nevét az egész világ megismerte

unilife.hu13 órája

Rendkívüli bejelentést tett Szijjártó Péter a vakcinákról

demokrata.hu14 órája

Christoph Európa felé tart

koponyeg.hu16 órája

Fúziós prosztatabiopszia mentheti meg a férfiak életét

szimpatika.hu18 órája

Vilmos herceg alkalmazottja 10 hónap után felállt: mi történhetett?

joy.hu19 órája